Ο Παναθηναϊκός -κατά κύριο λόγο- όσο και ο Ολυμπιακός, μαζί με τους Ερυθρό Αστέρα και Παρτιζάν, κρατούν το επίπεδο της Euroleague σε υψηλό επίπεδο, όπως αναφέρει το ιταλικό σάιτ "pianetabasket.com".

Οι Ιταλοί ασχολούνται με το εντυπωσιακό μεταγραφικό ντεμαράζ των Πράσινων, που έχουν ολοκληρώσει ήδη 11 μεταγραφές, ανάμεσά τους αυτές των Κώστα Σλούκα, Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και Ματίας Λεσόρ, τονίζοντας ότι η ομάδα του Εργκίν Αταμάν μονοπωλεί το ενδιαφέρον στο μεταγραφικό παζάρι.

Πάντως, από την γειτονική χώρα τονίζουν ότι και οι Ολυμπιακός, Ερυθρός Αστέρας και Παρτιζάν προσπαθούν να διατηρήσουν ψηλά το επίπεδο στη διοργάνωση με τις κινήσεις τους, την ώρα που -όπως αναφέρουν- Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Εφές και Φενέρ, φαίνεται να έχουν κάνει ένα βήμα πίσω το φετινό καλοκαίρι.

 

Παράλληλα, το γεγονός πως και άλλοι Ευρωπαίοι αστέρες, όπως οι Βίκτορ Γουεμπανιάμα και Σάσα Βεζένκοφ, πήραν την απόφαση να φύγουν για το ΝΒΑ, αλλά και η σταθερή απουσία των ρωσικών συλλόγων, έχουν "πλήξει", λίγο το πρεστίζ της διοργάνωσης. σύμφωνα με το άρθρο.

Για τις ελληνικές ομάδες, μάλιστα, αναφέρει χαρακτηριστικά πως χάρη σε έναν νόμο, που τους επιτρέπει να πληρώνουν μόνο το 5% των φόρων από τις μεταγραφές, μπορούν και κάνουν αυτές τις μεταγραφικές κινήσεις, ενώ Παρτίζαν και Ερυθρός Αστέρας έχουν μεγάλη στήριξη από την Πολιτεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φεύγουν 2+1 από τον ΠΑΟ - Αυτόν γουστάρουν Αταμάν-Γιαννακόπουλος, αλλά... - Ψηλά σχήματα για να χωρέσει!