Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Παίκτης-αποκάλυψη για Εθνική στη Μανίλα - "Έγκλημα" για ΠΑΟ και Ολυμπιακό - Έρχεται για.. αντι-Σλούκας!
Μπάσκετ
| 2023-09-01 13:09:00

Παίκτης-αποκάλυψη για Εθνική στη Μανίλα - "Έγκλημα" για ΠΑΟ και Ολυμπιακό - Έρχεται για... αντι-Σλούκας!

του Pick n' Scroll

Χαρακτηριστικά που σπάνια πλέον βρίσκεις στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αν και δεν έχει πάρει πολύ χρόνο από τον Δημήτρη Ιτούδη στο Μουντομπάσκετ, έχει δείξει ότι άξιζει μία ευκαιρία σε ρόστερ της Euroleague. Πώς τον έχασαν οι "αιώνιοι" και η δεύτερη ευκαιρία.

Η Εθνική έχει μπροστά της τον «τελικό» με την Λιθουανία και αισιοδοξεί ότι μπορεί να κάνει την υπέρβαση. Πέτυχε τον βασικό της στόχο, που ήταν η είσοδος στους «16» και η εξασφάλιση του εισιτηρίου του προολυμπιακού, και πάει τώρα για το κάτι παραπάνω. Αν τα καταφέρει, θα είναι μεγάλη υπόθεση. Αν όχι, δεν θα είναι και η καταστροφή του κόσμου.

Αλλωστε η Εθνική πήγε με πολλά προβλήματα στη Μανίλα, της προέκυψε εκεί ο τραυματισμός του Μήτογλου, ενώ είχε και στον όμιλό της τις ΗΠΑ. Μία σίγουρη ήττα, δηλαδή, που παίζει ρόλο πλέον στην δεύτερη φάση και στη προσπάθεια πρόκρισης στην οκτάδα.

Πάντως, ό, τι και να γίνει υπάρχει κέρδος για αυτή την ομάδα και αυτό έχει να κάνει με το πέρασμα σε άλλο επίπεδο του Λούντζη, του Μωραϊτη και του Ρογκαβόπουλου. Τριών παικτών, πάνω στους οποίους στηρίζει αρκετά πράγματα το ελληνικό μπάσκετ για το μέλλον.

Ο Λούντζης μάλιστα θα έχει πλέον στον Ολυμπιακό καλύτερο ρόλο, ο Μωραϊτης πήγε από το Περιστέρι στον Παναθηναϊκό και θα παλέψει για το καλύτερο, όπως και ο Ρογκαβόπουλος, ο οποίος έκανε το άλμα από την άσημη Μερκεζεφέντι της Τουρκίας στην Μπασκόνια της Ευρωλίγκα.

Ο Ρογκαβόπουλος είναι κι εκείνος, που παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς είναι πιο μικρός από τους δύο και έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Και έχει επίσης ένα ατού, που δεν το βρίσκεις εύκολα σε Ελληνα παίκτη: την επαφή με το αντίπαλο καλάθι. Είναι σκόρερ και σουτέρ, πράγματα, που εκτίμησε η Μπασκόνια και τον έκανε δικό της.

Σε μία εποχή, όπου οι πολύ καλοί Ελληνες παίκτες είναι λίγοι, ο Ρογκαβόπουλος κάνει αισθητή την παρουσία του και επειδή είναι δουλευταράς τα ακόμη μεγαλύτερα άλματα δεν θα αργήσουν να έρθουν.

Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός τον ήθελαν, αλλά ο 22χρονος προτίμησε να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό. Όταν λήξει, πάντως, το συμβόλαιό του με τους Βάσκους, είναι πιθανό να επιστρέψει στην Ελλάδα, όπου έχει παίξει ήδη με ΑΕΚ και Προμηθέα. Και όταν αποφασίσει να γυρίσει είναι σίγουρο ότι θα γίνει μάχη ανάμεσα στους «αιώνιους».

Μιλάμε για το 2025, όταν ο Παπανικολάου και ο Σλούκας θα είναι 35 ετών και θα υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό για νέο ελληνικό αίμα.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιστρέφει ο Νότης Σφακιανάκης! Στο ΟΑΚΑ με πρόταση Γιαννακόπουλου - "Ομιλία και τραγούδι" - Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags