Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "Οργιάζει" στο Mundobasket, τον θέλει ο Αταμάν - Απογειώνει το πλάνο του ΠΑΟ - "Εμπόδια" για Κορκμάζ!
Μπάσκετ
| 2023-09-02 20:36:00

"Οργιάζει" στο Mundobasket, τον θέλει ο Αταμάν - Απογειώνει το πλάνο του ΠΑΟ - "Εμπόδια" για Κορκμάζ!

του Pick n' Scroll

Η απόφαση του Τούρκου τεχνικού και η συμφωνία με Γιαννακόπουλο. Οι Πράσινοι παρακολουθούν την αγορά κι όλα δείχνουν ότι θα κινηθούν για παίκτη που είτε είναι Ευρωπαίος είτε Αμερικανός που έχει παίξει στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Τι συμβαίνει με Γκριγκόνις και Κορκμάζ;

Παναθηναϊκός: Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον τις τελευταίες μέρες ήταν επικεντρωμένο στη προσπάθεια της Εθνικής στο Παγκόσμιο και κάπου εκεί ανάμεσα δεν πήρε την έκταση, που θα έπρεπε, η μετακίνηση του Σβι Μίχαϊλιουκ στους Μπόστον Σέλτικς. Ο Ουκρανός περίμενε πως και πως να βρει την κατάλληλη πρόταση στο ΝΒΑ και τελικώς οι Βοστωνέζοι, που ενδιαφέρονταν εδώ και καιρό, του την προσέφεραν. Ετσι ο 26χρονος γκαρντ θα συνεχίσει εκεί, όπου ήθελε από την αρχή και ο Παναθηναϊκός έχει στρέψει ήδη αλλού το ενδιαφέρον του.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έκανε ό, τι μπορούσε για να πείσει τον Ουκρανό να έρθει στην Αθήνα, αλλά αυτός επέμενε μέχρι τέλους στο ΝΒΑ και δικαιώθηκε.

Προς το παρόν ο Παναθηναϊκός όλα δείχνουν ότι δεν θα πάρει παίκτη γιατί από τους διαθέσιμους δεν φαίνεται να είναι κάποιος, που να μπορεί να του κάνει την δουλειά. Τα στάνταρντς του «τριφυλλιού» είναι πολύ υψηλά και παρότι πολλοί παίκτες έχουν μείνει ελεύθεροι από το ΝΒΑ δεν φαίνεται κάποιος από αυτούς να μπορέσει να «κουμπώσει» στο παζλ της ομάδας.

Ο Αταμάν ήθελε τον Μίχαϊλιουκ, αλλά δεν μπόρεσε να τον πάρει. Θα ήθελε πολύ τον Ιταλό Φοντέκιο (και ποιος δεν τον θέλει βέβαια, ειδικά με τις καταπληκτικές εμφανίσεις που κάνει στο Μουντομπάσκετ), αλλά ο 28χρονος γκαρντ-φόργουορντ έχει συμβόλαιο και για τη νέα χρονιά με τους Γιούτα Τζαζ. Και δεν προβλέπεται αυτό το συμβόλαιο να σπάσει.

Γενικώς ο προπονητής του Παναθηναϊκού θα ήθελε για την θέση, που του λείπει, να βρει έναν Ευρωπαίο ή έναν Αμερικάνο, που να ξέρει πολύ καλά την Ευρώπη. Θα είναι έκπληξη αν στο τέλος πάει σε παίκτη, που δεν έχει παίξει ποτέ από τα μέρη μας.

Την ίδια ώρα, πάντως, έχει και την ασφάλεια με τον Μάριους Γκριγκόνις, ο οποίος έχει συμβόλαιο και για τη νέα χρονιά και είναι στις προπονήσεις όχι από τώρα που ξεκίνησε η προετοιμασία αλλά από την 1η Αυγούστου. Για αρκετές μέρες έκανε προπονήσεις μαζί με τον Κώστα Σλούκα υπό τις οδηγίες του Χρήστου Σερέλη.

Ο Φουρκάν Κορκμάζ, ο συμπατριώτης του Αταμάν, θα ήταν επίσης ένας παίκτης, που θα κολλούσε άριστα σε αυτό, που έχει φτιάξει ο Παναθηναϊκός. Και αυτός, όμως, έχει συμβόλαιο με τους Σίξερς και για τη νέα χρονιά.

Οι «πράσινοι» ίσως πάρουν παίκτη τον Οκτώβρη, που θα είναι τα «κοψίματα» του ΝΒΑ, εκτός αν στα φιλικά ο Αταμάν δει ότι του λείπουν πράγματα, οπότε θα επισπευσθεί η κατάσταση. Και θα πάει να πάρει αμέσως κάποιον παίκτη, έστω και αν δεν θα του «κάνει» 100%, έστω και αν δεν θα έχει παίξει ποτέ στην Ευρώπη. Θα είναι κατάσταση ανάγκης μία τέτοια περίπτωση οπότε τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν. Αλλωστε είναι «λίγοι» ο Τέρενς Ρος ή ο Οστιν Ρίβερς; Είναι παίκτες, που σε κάθε μεγάλη ομάδα της Ευρωλίγκας παίζουν με κλειστά τα μάτια και για 30 λεπτά. Εδώ παίζουν στο ΝΒΑ, δεν θα παίξουν στην Ευρώπη;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα αποχώρηση-βόμβα στην Εθνική - Ο λόγος που έλειπε ο Αντετοκούνμπο - Τι θα γίνει με Καλάθη, Σλούκα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags