Πόσες φορές έχετε ακούσει τη φράση: «άνθρακας ο θησαυρός;». Σίγουρα πάρα πολλές. Έτσι, είναι και οι μεταγραφές που κάνουν οι ομάδες. Δείχνουν χρήματα για παίκτες εγνωσμένης ή μη αξίας και περιμένουν να τους βγουν. Το sportdog σας παρουσιάζει μερικούς από τους παίκτες... στοιχήματα που έκαναν οι ομάδες της Euroleague στις μεταγραφές.

Η σεζόν 2023-24 της EuroLeague είναι προ των πυλών και αναμένεται να είναι μια από τις πιο ανταγωνιστικές στην ιστορία της διοργάνωσης. Τα παρκέ θα πατήσουν παίκτες με τεράστια ιστορία που άφησαν το NBA για την Ευρωλίγκα, αλλά και άλλοι που είναι γνωστοί παγκοσμίως μόνο από την παρουσία τους στην Ευρώπη.

Όμως, υπάρχουν και παίκτες που δεν είναι ιδιαιτέρως γνωστοί και θα τους γνωρίσουμε από τις 5 Οκτωβρίου και μετά. Λίγο πριν από την έναρξη της νέας σεζόν σας παραθέτουμε μερικά ονόματα για να συγκρατήσετε και αναμένεται να αποτελέσουν... λαβράκια τόσο για τις ομάδες τους, όσο και για τους μάνατζερ του Greek Fantasy Challenge του sportdog.gr.

Ο Ματέο Σπανιόλο θα πάρει την πρώτη του γεύση από το μπάσκετ της EuroLeague, αφού εντάχθηκε στο ρόστερ της Άλμπα Βερολίνου υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο συνεργίας. Ο 20χρονος Ιταλός γκαρντ στο ντεμπούτο του στο EuroCup την περίοδο 2022-23, είχε κατά μέσο όρο 11,8 πόντους, 3,6 ριμπάουντ, 4,3 ασίστ και 12,3 PIR σε 13 αγώνες με την Τρέντο. Ο παίκτης - προϊόν των ακαδημιών της Ρόμα και της Ρεάλ Μαδρίτης, έχει την ευκαιρία να επιδείξει τις δυνατότητές του στα παρκέ της Ευρωλίγκα, καθώς θεωρείται ένας από τους καλύτερους ανερχόμενους παίκτες στην ήπειρο.

Η Μπασκόνια υπέγραψε τον Καλίφα Ντιόπ τον μεγάλο αστέρα του EuroCup 2021-22. Ο 21χρονος άσος με ύψους 2,08 μέτρα, αγωνιζόταν στην Γκραν Κανάρια, και κατέκτησε τον τίτλο του EuroCup την περασμένη σεζόν. Όσον αφορά τα στατιστικά του την περίοδο 2022-23, είχε μέσο όρο 8,2 πόντους σε 65,7% σουτ δίποντων, 4,9 ριμπάουντ, 1,1 τάπες και PIR 10,6 σε 22 αγώνες του EuroCup.

Ο Γιάγκο Ντος Σάντος θα φοράει τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα και είναι ένας από τους πιο μικρόσωμους μπασκετμπολίστες (1,75μ.) Ο 24χρονος γκαρντ οδήγησε την Ουλμα στους Προημιτελικούς του EuroCup και ήταν δεύτερος στη διοργάνωση σε ασίστ με 6,1 ανά παιχνίδι και 13,0 πόντους. Επίσης με 14,4 πόντους και 5,6 ασίστ στην κανονική περίοδο και 16,9 πόντους και 6 ασίστ στα πλέι οφ αναδείχθηκε MVP των τελικών του γερμανικού πρωταθλήματος.

Ο Ντέρεκ Γουίλις πρόσθεσε μέγεθος και ενέργεια στο ρόστερ της Εφές με τον 28χρονο φόργουορντ να έχει μέσο όρο 12,9 πόντους, 5,0 ριμπάουντ και PIR 15,0 σε 19 αγώνες στο EuroCup της περασμένης σεζόν. Μάλιστα, ήταν πολυ εύστοχος και έξω από τα 6,75μ. με ποσοστό 47,5%, ενώ είναι και άχαστος στις βολές 90,7%). Θα παίξει στη EuroLeague για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Η Βιλερμπάν έβαλε στο δυναμικό της έναν μπομπέρ, αφού συμφώνησε με τον Φρανκ Τζάκσον, ο οποίος έπαιζε στους Γιούτα Τζαζ. Ο 25χρονος γκαρντ (1,94 μέτρα) έρχεται στην EuroLeague έπειτα από 214 αγώνες στο ΝΒΑ.

Από την Ελλάδα και το Περιστέρι, ο Σιλβέν Φρανσίσκο υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Μπάγερν Μονάχου. Ο 25χρονος Γάλλος ύψους 1,85 μ, είχε στην Α1 κατά μέσο όρο 12,6 πόντους, 2,9 ριμπάουντ, 5,3 ασίστ και 1,5 κλεψίματα σε 31 αγώνες. Επίσης, σημείωσε 16,2 πόντους, 2,1 ριμπάουντ, 5,8 ασίστ και 1,8 κλεψίματα σε εννέα αγώνες Basketball Champions League κατά τη διάρκεια της σεζόν 2022-23 και τη νέα σεζόν θα πάρει το βάπτισμα του πυρός στην EuroLeague.

Η Φενερμπαχτσέ έκανε δικό της τον φόργουορντ Νέιτ Σεστίνα. Ο 26χρονος βοήθησε πέρσι την Τουρκ Τέλεκομ να φτάσει στον τελικό του EuroCup, έχοντας μέσο όρο 10,4 πόντους και 4,6 ριμπάουντ σε 22 αγώνες στη διοργάνωση.

Η Ζαλγκίρις Κάουνας ανακοίνωσε ότι ο Μπράντι Μάνεκ εντάχθηκε στον σύλλογο με συμβόλαιο ενός έτους και ο 24χρονος πρώην άσος της Τόφας Προύσα είχε μέσο όρο 15,4 πόντους και 5,9 ριμπάουντ σε 13 αγώνες του τουρκικού πρωταθλήματος. Μάλιστα, θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα.

Ο Ισμαέλ Καμαγκάτ υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργίας με την Αρμάνι Μιλάνο με τον 22χρονο σέντερ να έρχεται από την Παρί, έχοντας κατά μέσο όρο 9,9 πόντους (74,3% σουτ δύο πόντων), 7,5 ριμπάουντ και 1,4 τάπες στο γαλλικό πρωτάθλημα και θα κάνει το ντεμπούτο του στην EuroLeague.

Ο Παναθηναϊκός θα έχει στη σύνθεση του, τον Κάιλ Γκάι για τις επόμενες δύο σεζόν, ενισχύοντας τη δύναμη πυρός του. Ο 26χρονος σούτινγκ γκαρντ έπαιξε πέρσι στο EuroCup με τη Μπανταλόνα, έχοντας κατά μέσο όρο 11,8 πόντους, 1,7 ριμπάουντ και 2,6 ασίστ σε 22:13 λεπτά στο παρκέ κατά τη διάρκεια του ντεμπούτου του στην Ευρώπη.

Η Βαλένθια ενισχύθηκε με τον γκαρντ Κάσιους Ρόμπερτσον, ο οποίος είχε μια άκρως εντυπωσιακή σεζόν με την Ομπραντόιρο. Ο 27χρονος άσος σημείωσε 17,4 πόντους, 2,2 ριμπάουντ και 2,3 ασίστ σε 25 αγώνες του ισπανικού πρωταθλήματος και ο Καναδός θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα σε λίγες μέρες.