Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός, γι’ αυτό… πνίγηκε ο ΠΑΟ - "Φωνάζει" για μεταγραφή - Ηχηρό χαστούκι σε Σλούκα!
Μπάσκετ
| 2023-09-30 23:07:00

Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός, γι’ αυτό… πνίγηκε ο ΠΑΟ - "Φωνάζει" για μεταγραφή - Ηχηρό χαστούκι σε Σλούκα!

του Pick n' Scroll
Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός, γι’ αυτό… πνίγηκε ο ΠΑΟ - "Φωνάζει" για μεταγραφή - Ηχηρό χαστούκι σε Σλούκα!

Το πλεονέκτημα Μπαρτζώκα και οι δικαιολογίες Αταμάν. Οι Πειραιώτες κατέκτησαν πολύ εύκολα την πρώτη κούπα της σεζόν κι έδειξαν πως παραμένουν ακόμα πολύ μακριά από τους Πράσινους. Γιατί δεν μπήκε ποτέ στο παιχνίδι το Τριφύλλι, ποιοι ήταν οι κορυφαίοι των νικητών και το διαφορετικό ντέρμπι της Παρασκευής...

Η νέα μπασκετική χρονιά ξεκίνησε από εκεί, που τελείωσε πέρυσι. Με τον Ολυμπιακό να κυριαρχεί απόλυτα απέναντι στον Παναθηναϊκό. Οι νταμπλούχοι πήραν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, κατακτώντας το Σούπερ Καπ με το επιβλητικό 75-51.

Η επικράτηση του Ολυμπιακού ήταν πιο εύκολη από ό,τι δείχνει το τελικό σκορ, αφού προηγήθηκε μέχρι και με 30 πόντους.

Στο πρώτο ημίχρονο μάλιστα έκανε σερί 27-0, μετατρέποντας το 5-4 σε 32-4. Εκεί βέβαια τελείωσε και το παιχνίδι ουσιαστικά με τον Ολυμπιακό να παίζει το μπάσκετ, που ξέρει και τον Παναθηναϊκό να μην ξέρει από πού του έρχεται.

 

Ο Τόμας Ουόκαπ έκανε και πάλι τα πάντα στο παρκέ με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του να ακολουθούν σε αυτό το τέμπο, άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο. Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης εν τέλει ήταν εκείνος, που έκανε τα περισσότερα πράγματα (μαζί με τον Ουόκαπ), τελειώνοντας το παιχνίδι με 20 πόντους και 6 τρίποντα.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη πνίγηκε στο άγχος του και στο γεγονός ότι είναι πολύ καινούρια ομάδα με παίκτες, που δεν έχουν ξαναμπεί σε τέτοια διαδικασία. Παίκτες, δηλαδή, που είτε έπαιζαν στο ΝΒΑ, είτε έπαιζαν σε μικρότερο επίπεδο. Συν τοις άλλοις ο Εργκίν Αταμάν είχε και τα προβλήματα με Παπαπέτρου και Μήτογλου. Ο πρώτος ήταν σαν να μην έπαιξε, αφού δεν μπόρεσε να βοηθήσει, ο Μήτογλου από την άλλη ήταν απόντας.

Ο πρώτος τίτλος της χρονιάς, λοιπόν, βάφτηκε στα «κόκκινα» και σε λίγες μέρες έρχεται η…ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ για την πρεμιέρα της Ευρωλίγκας. Ένα παιχνίδι, που θα είναι πολύ διαφορετικό, αφού ο Παναθηναϊκός θα παίξει μπροστά στον κόσμο του και αποκλείεται να μην αντιδράσει.

Ο Κώστας Σλούκας στο πρώτο του παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό έφαγε ηχηρό χαστούκι, αλλά το τέλος πάντα είναι εκείνο, που μετράει. Και οι δύο ομάδες θα τα ξαναπούν πολλές φορές μέσα στην χρονιά.

Πάντως, ο Παναθηναϊκός θέλει πολλή δουλειά και σίγουρα και ενίσχυση μήπως μπορέσει να πλησιάσει τον αντίπαλό του, που κι αυτός είχε προβλήματα, αφού ΜακΚίσικ και Φαλ δεν είναι ακόμη έτοιμοι. Οσον αφορά δε στο παιχνίδι της Ευρωλίγκας την επόμενη Παρασκευή ο Ολυμπιακός θα έχει επιπλέον και Ουίλιαμς-Γκος και Μπραζντέικις, ενώ ο Παναθηναϊκός θα έχει και τον Γκριγκόνις.

***ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πρώτη αντίδραση Γιαννακόπουλου μετά τη βαριά ήττα του ΠΑΟ: "Μπράβο στον Ολυμπιακό, σήμερα ήταν..." (pic)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags