Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: "Βρήκε Σλούκα-Βεζένκοφ ο Ολυμπιακός - Υπερβολές για ΠΑΟ, λείπουν δύο παίκτες - Το κάνει συχνά ο Αταμάν..."
Μπάσκετ
| 2023-10-02 19:15:00

"Βρήκε Σλούκα-Βεζένκοφ ο Ολυμπιακός - Υπερβολές για ΠΑΟ, λείπουν δύο παίκτες - Το κάνει συχνά ο Αταμάν..."

του Γιώργου Κτενά
"Βρήκε Σλούκα-Βεζένκοφ ο Ολυμπιακός - Υπερβολές για ΠΑΟ, λείπουν δύο παίκτες - Το κάνει συχνά ο Αταμάν..."

Ατάκες-φωτιά για Σλούκα, Μιλουτίνοφ, Σίκμα και Χουάντσο! Γιατί δεν θα ξαναδούμε ποτέ τόσο μεγάλη διαφορά σε φετινό ντέρμπι αιωνίων, τι συνέβη και οι Πειραιώτες πήραν εύκολα το Σούπερ Καπ και πόσο μπροστά βρίσκεται η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα;

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα βγήκαν από τον τελικό τού Super Cup ανάμεσα σε Ερυθρόλευκους και Πράσινους, αν και είναι σαφές ότι βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή της σεζόν και, φυσικά, οι δύο ομάδες χρειάζονται ακόμα δουλειά για να βελτιωθούν.

Το sportdog επικοινώνησε με τον συνάδελφο Σωτήρη Γεωργίου, που πάντα έχουν ενδιαφέρον οι απόψεις του, προκειμένου να μιλήσουμε για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, τους προπονητές και τους παίκτες των δύο ομάδων.

"Εξωπραγματικό ήταν το σκορ, αυτά συμβαίνουν πολύ σπάνια: Θα πρέπει να τα κάνει τέλεια όλα ο ένας και χάλια ο άλλος. Η εξήγηση που μπορείς να βγάλεις είναι ότι ούτε ή άλλως η εικόνα ήταν τραγική για τον Παναθηναϊκό, αν ξαναπαίξουν δέκα φορές δεν θα υπάρξει τέτοια διαφορά", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο καλός συνάδελφος.

Πώς είδες τον Ολυμπιακό;

"Δεν είναι ομάδα που θα τρώει 70-75 πόντους και έχει εξήγηση: Γιατί πέρσι είχε πρόβλημα με τον Σλούκα. Φέτος είναι καλύτερος στην άμυνα χωρίς Σλούκα".

Η μεταγραφή τού Σλούκα στον Παναθηναϊκό το περασμένο καλοκαίρι, πάντως, είχε προκαλέσει σεισμό.

"Ο Σλούκας είναι πολύ καλός παίκτης αλλά σε καμία λογική δεν είναι σταρ ή ηγέτης. Ο Ολυμπιακός έχει καλύψει το κενό του από πέρσι με τον Γουόκαπ: Χάνεις κάτι από τους 10-12 πόντους του Σλούκα, που ατομικά είναι καλύτερος από Γουόκαπ, αλλά στην άμυνα παίρνει περισσότερα".

Πλην του Σλούκα το καλοκαίρι αποχώρησε και ο Βεζένκοφ.

"Ο Ολυμπιακός θα καλύψει το κενό του Βεζένκοφ με τους πόντους του Μιλουτίνοφ, που είναι πολύ καλή μεταγραφή - Δεν δώσαμε σημασία όταν ήρθε γιατί τον είχαμε ξεχάσει που δεν έπαιζε στην Ευρώπη η ΤΣΣΚΑ. Είναι μεταγραφή που του δίνει πολλούς πόντους από τη θέση 5. Ο Πίτερς είναι κάλλιστα σκόρερ, ο Σίκμα είναι παίκτης με 5 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ για 15 λεπτά - Δεν είναι χρήσιμος;".

Πώς βλέπεις τον Ολυμπιακό;

"Ο Ολυμπιακός ήταν έτοιμος γιατί κράτησε το ίδιο μοντέλο. Άλλαξαν δύο εξαρτήματα σε μια μηχανή, ο Σλούκας και ο Βεζένκοφ, αλλά η μηχανή ίδια έιναι. Για τον Ολυμπιακό έχω μια ένσταση στην επίθεσή του επειδή δεν πήρε σκόρερ-ηγέτη. Θα είναι μέσα στο κόλπο αλλά δεν ξέρεω αν θα μπορέσει να πετύχει τους στόχους του. Στην άμυνα είναι κορυφαία ομάδα στην Ευρώπη, στην επίθεση όμως;".

Τι θα σχολιάσουμε για τον Παναθηναϊκό;

"Ο Παναθηναϊκός έβαλε, τα Μέσα που τον παρπουσίασαν δηλαδή, πολύ ψηλά το ταβάνι - Το ερώτημα δεν είναι αν ο Παναθηναϊκός θα είναι καλή ομάδα αλλά αν θα πρωταγωνιστήσει. Άρα ο Παναθηναϊκός είναι καλός φέτος, με στόχο την 8άδα στην Ευρωλίγκα - Θα παίξει στα ίσια τον τίτλο με τον Ολυμπιακό. Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει λάθη στη στελέχωσή του, σίγουρα έχει προσωπικότητες και θα είναι καλός αλλά είναι υπερβλικά όσα ακούσαμε για πολλούς παίκτες και πρέπει να το δούμε στη συνέχεια αυτό. Για παράδειγμα ο Σλούκας είναι σταρ; Όχι, δεν είναι. Αλλά τον χαρακτήρισαν έτσι. Ένας πολύ καλός περιφερειακός παίκτης είναι".

Επι μέρους για κάποιους παίκτες;

"Ο Ερνανογκόμεθ μας ενδιαφέρει να κάνει 5 ματς στα 40 και αυτό τον κάνει σούπερ παίκτη; Ο Παναθηναϊκός έχει πρόβλημα στο 3 σε αθλητικότητα και ενέργεια, είναι κομβική η θέση, δεν πήρε παίκτη εκεί ενώ κυνηγούσε και αυτό θα δημιουργήσει πρόβλημα. Στη θέση 5 ο Μπαλτσερόφσκι θα πρέπει να είναι επένδυση και όχι μπακ απ του Λεσόρ. Εντάξει, ο Λεσόρ είναι εγγύηση".

Ο Αταμάν, πάντως, έβαλε το ταβάνι ψηλά σε δηλώσεις του.

"Ο Αταμάν είναι προπονητής ψυχολογίας που πολλές φορές το έχει κάνει αυτό, να εμφανίζεται πολύ σίγουρος χωρίς να είναι. Αν το σκεπτικό είναι να πάει καλά φέτος στην Ευρωλίγκα και του χρόνου να την διεκδικήσει, είναι όλα καλά. Επίσης, δεδομένα τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό θα είναι ντέρμπι. Το αποτέλεσμα στο Super Cup δεν λέει τίποτα, απλά πιστοποίησε ότι ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλός και ο Παναθηναϊκός δεν είναι τόσο σούπερ όσο τον είχαν παρουσιάσει".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απαντάει με μεταγραφή ο Γιαννακόπουλος, έρχεται μετά τον Ολυμπιακό - "Κατσάδα" Αταμάν, εκτός ο Σλούκας!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags