Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: "Νικητής από το ΟΑΚΑ ο ΠΑΟ - Γι’ αυτό δεν ειχε εκρήξεις ο Μπαρτζώκας - Ούτε... μία φορά στην παράταση"!
Μπάσκετ
| 2023-10-07 14:15:00

"Νικητής από το ΟΑΚΑ ο ΠΑΟ - Ούτε... μία φορά στην παράταση - Γι’ αυτό δεν είχε εκρήξεις ο Μπαρτζώκας"!

του Γιώργου Κτενά

Η τρομερή διαχείριση, το 0-2 Αταμάν και οι Πίτερς, Χουάντσο. Ο Νίκος Λινάρδος μιλάει στο Sportdog.gr για το πού κρίθηκε η ντερμπάρα του ΟΑΚΑ και εξηγεί γιατί οι Πειραιώτες νίκησαν τόσο εύκολα στην παράταση, στέκεται στα "κέρδη" αλλά και στα λάθη του Τριφυλλιού, ενώ σχολιάζει και το νέο παιχνίδι των Ερυθρολεύκων χωρίς τους Σλούκα-Βεζένκοφ.

Σε ένα υψηλού επιπέδου ντέρμπι αιωνίων ο Ολυμπιακός κατάφερε να αποδράσει από το ΟΑΚΑ και να εκκινήσει νικηφόρα στο φετινό ταξίδι του στη Euroleague. 

Οι Πειραιώτες επικράτησαν στην παράταση με 88-78 του Παναθηναϊκού στο κατάμεστο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, γράφοντας το 2x2 επί των Πράσινων»στις μεταξύ τους αναμετρήσεις στη σεζόν 2023-24.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Νίκο Λινάρδο, παλαίμαχο διεθνή άσο και προπονητή, προκειμένου να αναλύσει το παιχνίδι και τις προεκτάσεις του.

"Νικητής από το ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός - Για αυτό είχε λιγότερο άγχος ο Ολυμπιακός - Για αυτό κέρδισε στην παράσταση ο Μπαρτζώκας"

"Το χθεσινό πρώτο ματς τής Ευρωλιγκας μεταξύ των αιωνίων έγινε σε πολύ ωραία φίλαθλη ατμόσφαιρα, ο κόσμος τού Παναθηναϊκού πήγε στο γήπεδο δείχνοντας ότι θα στηρίξει τη φετινή προσπάθεια της ομάδας του Τριφυλλιού. Αλλά το ότι δεν κατάφερε να κερδίσει στα σημεία τον μεγάλο του αντίπαλο άφησε μια γλυκόπικρη γεύση, γιατί ο κόσμος πιστεύει ότι σε βάθος χρόνου ο Παναθηναϊκός είδικά στα εντός έδρας παιχνίδια, τέτοιου είδους ντέρμπι με τις άλλες ευρωπαϊκές ομάδες, είναι ικανός να φεύγει νικητής", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο Ν. Λινάρδος και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Από το στρατόπεδο του Ολυμπιακού πήγαν να παίξουν αυτό το παιχνίδι με λιγότερο άγχος από τον Παναθηναϊκό, γνωρίζοντας ότι είχε μια τρανταχτή απουσία στη θέση 5 (Φαλ), η οποία φάνηκε σε μεγάλο μέρος του αγώνα, ειδικά προ το τέλος που ξέφυγε με 7 πόντους ο Παναθηναϊκός και έδειχνε ότι θα φύγει νικητής από το ΟΑΚΑ. Τελικά η ομάδα τού Μπαρτζώκα έχοντας πάλι ως όπλο την αμυντική προσήλωση και εκμεταλλευόμενη λάθη του Παναθηναϊκού, πήγε το ματς στην παράταση".

Στην παράσταση γιατί κατέρρευσε ο Παναθηναϊκό;

"Στην παράταση υπήρχε μόνο μια ομάδα στο γήπεδο, ο γνωστός Ολυμπιακός με τη δυνατή άμυνα και έπαιξε καθοριστικό ρόλο ότι είχε κάνει τρομερή διαχείριση των ομαδικών του φάουλ και στο τελευταίο πεντάλεπτο δεν είχε κερδίσει το μπόνους των βολών ο αντίπαλος του. Αυτό τον βοήθησε αμυντικά απέναντι στον Παναθηναϊκό που δεν παρουσιάστηκε με καθαρό μυαλό στον χώρο της επίθεσής του. Στην παράταση ο Παναθηναϊκός δεν έφερε ποτέ την μπάλα μέσα στο ζωγραφιστό, κι αν εξαιρέσουμε τον Γκριγκόνις τα μακρινά σουτ που πήραν οι υπόλοιποι ήταν υπό κακές προϋποθέσεις".

"Αυτα έκανε σωστά ο Ολυμπιακός - Σλούκας, Ερνανγκόμεθ και Γκριγκόνις για ΠΑΟ"

Τι έκανε σωστά ο Ολυμπιακός;

"Ο Ολυμπιακός άνοιξε λιγο τον ρυθμό του, έβγαλε αιφνιδιασμούς, έδωσε την μπάλα στον Μιλουτίνοφ και πήρε το μέγιστο από τον Πίτερς που δικαίως βγήκε MVP που επιθετικά κράτησε και με το παραπάνω τους πόντους που έλειπαν από την απουσία του δεύτερου ψηλού, του Φαλ, ενώ αμυντικά πήρε πολλά ριμπάουντ και, ως 4άρι, πολλές φορές έκανε τη δουλειά του σέντερ".

Ποιος άλλος ξεχώρισε από τον Ολυμπιακό;

"Από τον Ολυμπιακό έπαιξε σημαντικό ρόλο το μαρκάρισμα του Γουόκαπ και κάποια σουτ που έβαλε, ήταν καλός και ο Κάαναν. Φυσικά και ο Γουίλαμ Γκος, που ήταν ο καλύτερος στην παράταση".

Από τον Παναθηναϊκό;

"Από τον Παναθηναϊκό είχε κατά διαστήματα πολύ καλή απόδοση ο Σλούκας, ο οποίος πήγε να πάρει το τελευταίο σουτ αλλά ήταν άτυχος. Ο Ερνανγκόμεθ ήταν αρκετά καλός σε κάποια σημεία του αγώνα, σταθερά καλός ο Γκριγκόνις και η απουσία Παπαπέτρου-Μήτογλου μέτρησε στο επιθετικό κομμάτι γιατί δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα ο Γκραντ και ο Γκάι, άρα δεν είχε λύσει ο Παναθηναϊκός από την περιφέρεια. Για να κερδίσεις έναν μεγάλο αντίπαλο χρειάζεσαι σκορ από την περιφέρεια".

"Για αυτό δεν ειχε εκρήξεις ο Μπαρτζώκας - Δεν λέει τίποτα το 2-0 για Αταμάν"

Ο Μπαρτζώκας εμφανίστηκε με μεγάλη αυτοπεποίθηση.

"Χαρακτηριστικό για τον Μπαρτζώκα είναι ότι δεν είχε καθόλου εκρήξεις, πράγμα που σημαίνει ότι έχει καθαρό μυαλό σε σύγκριση με άλλα παιχνίδια που κάτι δεν πήγαινε καλά. Άρα ο Ολυμπιακός δεν είχε άγχος και να έχανε αυτό το ματς, δεν θα είχε την πίεση που θα έμπαινε στον αντίπαλο πάγκο".

Ο Αταμάν άρχισε στον Παναθηναϊκό με 2-0 εναντίον του Ολυμπιακού.

"Η στατιστική και η Ιστορία του 2-0 τού Αταμάν απέναντι στον Ολυμπιακό, δεν λέει πολλά. Ο Ολυμπιακός μπορεί να πει ότι έχει πάρει τον αέρα του Παναθηναϊκού, αλλά με κάποιες μεγάλες νίκες του Παναθηναϊκού απέναντι σε άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, δεν λέει κάτι το 2-0.  Το θετικό είναι ότι ο Παναθηναϊκός ξαναγυρνάει, θέλει υπομονή, θέλει χρόνο και θέλει στήριξη όπως αποδείχθηκε και με την παρουσία του κόσμου στο χθεσινό. Ο Παναθηναϊκός φέτος χτίζεται, τελείως καινούργια ομάδα με μόλις 3 παίκτες από 12άδα από την περσινή περίοδο".


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλλάζει η μεταγραφή του ΠΑΟ λόγω... Ολυμπιακού - Τρελαμένος ο Σλούκας, του "την έπεσε" ο Κάνααν! (Vid)
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags