Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ μίλησε για όλα και τόνισε πως δεν τον ενδιαφέρει σε ποια θέση θα παίζει, αλλά να κατακτήσει όλους τους στόχους με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Ισπανός αστέρς στην κάμερα της Cosmote TV:

Για την πρώτη του επίσκεψη στην Ελλάδα στο τουρνουά της Κρήτης: «Δεν περίμενα να έρθω μόνιμα εδώ. Αυτό είναι το καλό με τη ζωή, μερικές φορές σου φέρνει πράγματα που δεν τα περιμένεις και έρχονται με καλό τρόπο.

Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ, απολαμβάνω αυτή την όμορφη χώρα. Ήταν ωραία τότε με την Ισπανία στην κρήτη, πήραμε το αργυρό, ήταν ωραίο τουρνουά».

Τι τον έκανε να πει ναι στον Παναθηναϊκό: «Η αυτοπεποίθηση που είχαν για να κερδίσουν τα πάντα, η ενέργειά τους, το ότι πραγματικά με ήθελαν εδώ για να πετύχουμε αυτούς τους στόχους. 

Είχαν μεγάλες προσδοκίες, είναι μία μεγάλη ομάδα, με πάρα πολλούς οπαδούς, ο σύλλογος θέλει να αλλάξει σελίδα και να κερδίσει τρόπαια».

Για τη διαφορά του NBA με την Euroleague: «Είναι διαφορετικό στο επίπεδο του ανταγωνισμού, στους παίκτες. Πέρασα αρκετά χρόνια στο NBA, μεγάλο μέρος της καριέρας μου, ίσως η πόρτα να έκλεισε αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει στο μέλλον. Είμαι συγκεντρωμένος εδώ, στην Ελλάδα στην Euroleague, να πετύχουμε τους στόχους μας και να βελτιώνομαι».

Τι κρατάει από το NBA: «Σίγουρα όταν μπήκαμε στα play off με τους Νάγκετς μετά από δύο χρόνια που ήμουν εκεί, μεγάλωσα εκεί με τους ίδιους συμπαίκτες, ένα στιλ μπάσκετ σαν αυτό που πέρσι τους έδωσε το πρωτάθλημα, ήταν μια διασκεδαστική ομάδα, πέρασα πολύ καλά εκεί και έγινα άντρας.

Μπορούν να κάνουν το ριπίτ, ο Γιόκιτς είναι ασταμάτητος, πιθανότατα ο καλύτερος στο NBA, δεν βλέπω κάποιον να μπορεί να τον σταματήσει με τον τρόπο που παίζουν».

Για το τι να περιμένει ο κόσμος και το Ευρωμπάσκετ: «Απλά δίνω το καλύτερο που έχω κάθε μέρα. Θα δώσω την καρδιά μου και την ψυχή μου για την ομάδα, την πόλη και τον κόσμο. Δε με νοιάζει σε ποια θέση θα παίξω, θέλω μόνο να παίξω, να κάνω το καλύτερο που μπορώ, να είμαι ο καλύτερος συμπαίκτης να μάθω και να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου και να επηρεάζω το παιχνίδι».

Για το ότι έπαιξε τον Μπο Κρουζ και αν το μετανιώνει: «Μετανιώνω μόνο που ορισμένοι με ξέρουν από την ταινία και όχι από ό,τι έχω κάνει στο γήπεδο.

Αν η ταινία όμως μπορεί να δώσει κίνητρο στα παιδιά να δουλέψουν σκληρά στον αθλητισμό, στη δουλειά τους, αφού έχω πάρει πολλά μηνύματα το πόσο τους παρακίνησε η ταινία να ξυπνήσουν την επόμενη μέρα και να παλέψουν, τότε είμαι πολύ χαρούμενος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με αυτό έχει τρελαθεί ο Αταμάν στον ΠΑΟ - Τι ισχύει για μεταγραφή - Ανατροπή με Παπαπέτρου (ΒΙΝΤΕΟ)