Οι δύο πρώτες αγωνιστικές της Euroleague έθεσαν τον Γάλλο φόργουορντ στην κορυφή των στατιστικών πόντων και ranking και με τις εμφανίσεις του υπήρξε καθοριστικός για την Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία έχει ξεκινήσει την ευρωπαϊκή σεζόν με δύο πολύτιμες εκτός έδρας νίκες κόντρα σε Μπασκόνια και Αναντολού Εφές.

Ο Γκέρσον Γιαμπουσέλε κόντρα στη Μπασκόνια είχε 18 πόντους, 8 ριμπάουντ και 22 PIR, αλλά η «Βασίλισσα» είχε μόλις +9 όταν ήταν στο παρκέ και απέναντι στους Τούρκους έκανε το καλύτερο του παιχνίδι από τότε που φόρεσε τη λευκή φανέλα με 22 πόντους, 8 ριμπάουντ, 39 PIR και +20  στο παρκέ, αλλά η άμυνά του και η αδυναμία του να κλείσει το ριμπάουντ είναι ανησυχητικές.

Πρωταγωνιστεί στη μια πλευρά του γηπέδου

Μόνο η συνήθης παρουσία του Τάβαρες δεν κάνει την τρύπα μεγαλύτερη και κατά τη διάρκεια των αγώνων, ο Γιαμπουσέλε συνομιλεί με συμπαίκτες του που προσπαθούν να του εξηγήσουν αμυντικές έννοιες.

Προς το παρόν όμως όλα αυτά μένουν στο παρασκήνιο βλέποντας τα εκπληκτικά νούμερα του Γάλλου παίκτη. Όποιος ανέλυε τα στατιστικά του χωρίς να έχει δει τους αγώνες θα πίστευε ότι ήταν υπέροχες εμφανίσεις, και είναι, αν και μόνο στη μία πλευρά του γηπέδου.