Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Γι’ αυτό είναι έξαλλος ο Αταμάν με τον Βιλντόσα - Έχει πάρει τις αποφάσεις του - Βρήκε νέο… Μίσιτς!
Μπάσκετ
| 2023-10-17 17:44:00

Γι’ αυτό είναι έξαλλος ο Αταμάν με τον Βιλντόσα - Έχει πάρει τις αποφάσεις του - Βρήκε νέο… Μίσιτς!

του Pick n' Scroll

Τι συνέβη με τον Αργεντινό και τι ζητάει ο Τούρκος προπονητής. Για ποιο λόγο τον... έβγαλε στη σέντρα δημόσια, ποιο είναι το μεγάλο του παράπονο και τι περιμένει στα επόμενα παιχνίδια του Τριφυλλιού.

Παναθηναϊκός: Όπως ακριβώς περιμέναμε, ο Εργκίν Αταμάν δεν... μασάει τα λόγια του, ήδη από το ξεκίνημα της σεζόν. Ο Τούρκος τεχνικός δεν έχει διστάσει να "κράξει" τους παίκτες του ακόμα και μετά από νίκες, αφού δεν έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση και τη νοοτροπία τους. Μετά το ματς με το Μαρούσι ξέσπασε στα αποδυτήρια, ενώ έπειτα από το τέλος του αγώνα με το Περιστέρι έκανε λόγο για κακό μπάσκετ από την ομάδα του και μίλησε προσωπικά για τον Λούκα Βιλντόσα!

"Απόψε ο Βιλντόσα έπαιξε ακόμα ένα άθλιο παιχνίδι και ελπίζω να επιστρέψει στα στάνταρ και την ποιότητα που έχει", είπε χαρακτηριστικά ο Αταμάν, με την αναφορά του στον Αργεντίνο άσο να προκαλεί απορίες και να "ξενίζει" αρκετούς.

 

Ωστόσο, υπάρχουν λόγοι που ο Τούρκος προπονητής επέλεξε να προβεί σε αυτή την κίνηση. Αρχικά, πρέπει να θυμόμαστε ότι... αυτός είναι ο Αταμάν! Ένας χαρακτήρας ευθύς, που δεν διστάζει να πει ανοιχτά αυτό που πιστεύει, μερικές φορές χωρίς φίλτρο. Ο στόχος του δεν είναι να μειώσει και να καταστρέψει την ψυχολογία ενός αθλητή, αλλά να τον θέσει προ των ευθυνών του.

Είναι μια συνταγή που ο Αταμάν έχει εφαρμόσει και στο παρελθόν, με τα αποτελέσματα να είναι κάτι παραπάνω από θετικά. Την περίοδο που βρισκόταν στην Αναντολού Εφές, ο έμπειρος τεχνικός άσκησε δημοσίως κριτική σε παίκτες όπως ο Λάρκιν, ο Μίσιτς και ο Κλάιμπερν σε αρκετές περιπτώσεις Η πραγματικότητα απέδειξε πως όχι απλά δεν τους... ξενέρωσε, αλλά αντιθέτως κέρδισε δύο φορές την Ευρωλίγκα μαζί τους!



Από αυτό και μόνο καταλαβαίνει κανείς πως όταν ο Αταμάν ασκεί κριτική σε κάποιον, αυτό σημαίνει πως τον υπολογίζει για μεγάλα πράγματα. Ο Βιλντόσα αποτέλεσε έναν από τους πρώτους παίκτες που υπέδειξε ο 57χρονος τεχνικός για τον φετινό Παναθηναϊκό, καθώς τον έχει σε τεράστια εκτίμηση. Δεν μπόρεσε να συνεργαστεί μαζί του στην Εφές, αλλά όταν βρήκε την ευκαιρία να τον φέρει στο Τριφύλλι, δεν το σκέφτηκε καθόλου και θεώρησε πως βρήκε έναν από τους "πυλώνες" για να χτίσει τους Πράσινους.

Ο έμπειρος γκαρντ δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του προπονητή του μέχρι στιγμής και αυτός ήταν ο λόγος που τον "κάρφωσε" ο Αταμάν. Αυτό που δεν αρέσει στον κορυφαίο τεχνικό είναι πως βλέπει τον Αργεντίνο άσο να λειτουργεί πολλές φορές ατομικά και να μην τηρεί το πλάνο του προπονητή, κυρίως στην επίθεση. Προσπαθεί με τον τρόπο του να βάλει τον Βιλντόσα σε ένα "καλούπι", αφού θεωρεί πως με αυτό τον τρόπο ο διεθνής παίκτης θα βγάλει την ποιότητά του στο παρκέ, ανεβάζοντας επίπεδο την ομάδα. Κοινώς, θέλει να τον δει να... αυτοσχεδιάζει λιγότερο και να ακολουθεί περισσότερο το προπονητικό πλάνο, το οποίο έτσι κι αλλιώς είναι σχεδιασμένο ώστε να τον βοηθήσει να λάμψει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρεις κορυφαίοι NBAers στην τελική λίστα Αταμάν - "Θέμα" με Γκάι, Παπαπέτρου - Απαντήσεις από Σλούκα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags