Facebook Pixel Αρμάνι Μιλάνο - Ολυμπιακός: Άστοχος και άδειος από ενέργεια - Ο Ολυμπιακός τα "θαλάσσωσε" στο φινάλε και τον "σκότωσε" ο Μίροτιτς (Vid)
Μπάσκετ
| 2023-10-17 23:43:00

Άστοχος και άδειος από ενέργεια - Ο Ολυμπιακός τα "θαλάσσωσε" στο φινάλε και τον "σκότωσε" ο Μίροτιτς (Vid)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου

Οι Ερυθρόλευκοι σκόραραν... με το σταγονόμετρο και έφυγαν ηττημένοι από την έδρα της Αρμάνι Μιλάνο (65-53), σε ένα παιχνίδι που έχασαν από το πρώτο ημίχρονο τον Κάνααν, ο οποίος αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές!

Αρμάνι Μιλάνο - Ολυμπιακός: Στο 1-2 υποχώρησε ο Ολυμπιακός στη φετινή Euroleague, καθώς γνώρισε τη δεύτερη σερί ήττα του, με 65-53 από την Αρμάνι Μιλάνο.

Οι Ερυθρόλευκοι είδαν τον Κάνααν να αποβάλλεται από τη δεύτερη περίοδο εξαιτίας δύο τεχνικών ποινών που του καταλογίστηκαν. Η απουσία του Αμερικάνου γκαρντ φάνηκε στη συνέχεια, αφού ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τεράστιο επιθετικό πρόβλημα και περιορίστηκε στους 53 πόντους με κάκιστα ποσοστά (41% στο δίποντο, 26% στο τρίποντο), σκοράροντας μόλις 21 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο.

Για τον Ολυμπιακός έμοιαζαν να παλεύουν μόνοι τους ο Μιλουτίνοφ (15π.) και Γουόκαπ (11π. , 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ) δίχως να υπάρχει κάποιος άλλος που ξεχώρισε.

Ο Μίροτιτς έκανε μεγάλο παιχνίδι με 20 πόντους και κρίσιμα καλάθια για την Αρμάνι, ενώ τον ακολούθησε σε απόδοση ο εξίσου καταλυτικός Πάνγκος (16π.).

Οι Ερυθρόλευκοι φιλοδοξούν να επιστρέψουν στις νίκες την Πέμπτη (19/10, 21:15), με αντίπαλο την Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο ΣΕΦ.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ καθ΄ όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, σε ένα κλειστό παιχνίδι με χαμηλό σκορ. Τον Ολυμπιακό οδήγησαν επιθετικά οι "καυτοί" Μιλουτίνοφ και Γουόκαπ, που σκόραραν μαζί τους 20 από τους 32 συνολικούς πόντους της ομάδας τους στο πρώτο μέρος.

Τα πρώτα λεπτά εξελίχθηκαν σε μία άτυπη μονομαχία μεταξύ Μιλουτίνοφ και Μίροτιτς (10-9), στη συνέχεια η Αρμάνι ξέφυγε με +3 (14-11) χάρη σε τρίποντο του Σιλντς, αλλά ο Γουόκαπ ισοφάρισε αμέσως (14-14) με δικό του τρίποντο. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο -5 (22-17) με 5 σερί πόντους του Φλακαντόρι και εν συνεχεία στο -7 (26-19) με κάρφωμα του Καμαγκατέ.

Η απάντηση των Πειραιωτών ήταν δυναμική, καθώς δύο σερί τρίποντα από Κάνααν και Γουόκαπ έκαναν το σκορ 26-25. Σε εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός βίωσε μία πολύ σημαντική απώλεια, με τον Κάνααν να παρατηρείται με δεύτερη τεχνική ποινή από τους διαιτητές και να αποβάλλεται από πολύ νωρίς! Το ημίχρονο πάντως τελείωσε με θετικό τρόπο για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, αφού ο Μιλουτίνοφ πέτυχε 5 πόντους στις τελευταίες επιθέσεις. Ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με οριακό προβάδισμα (31-32).

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με νέο καλάθι του Μιλουτίνοφ (31-34), ωστόσο δεν είχε ανάλογη συνέχεια για τον Ολυμπιακό. Ένα επιθετικό ξέσπασμα από Πάνγκος και Μίροτιτς έφερε την Αρμάνι στο +4 (38-34), με τον Μπραζντέικις να απαντά άμεσα με τρίποντο (38-37). Ο "ζεστός" Πάνγκος συνέχισε να... πυροβολεί, ο Φόιγκτμαν βρήκε κάρφωμα μετά από αδράνεια της ερυθρόλευκης άμυνας (44-39), ο Παπανικολάου μείωσε με 2/2 βολές και η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με την Αρμάνι στο +3 (44-41).

Ο Λούντζης σκόραρε το πρώτο καλάθι της 4ης περιόδου και στη συνέχεια ο Φαλ έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό (44-45) με εμφατικό κάρφωμα στα... μούτρα του Φόιγκτμαν. Η Αρμάνι αντεπιτέθηκε, με τον Σιλντς να ευστοχεί σε δύο βολές και τον Πάνγκος να πετυχαίνει τρίποντο για το 49-45, προτού ο Μίροτιτς κάνει το 51-45 στον αιφνιδιασμό μετά από άστοχο λέι απ του Ολυμπιακού. Στην επόμενη κατοχή ο Λαρεντζάκης έχασε την μπάλα δίνοντας την ευκαιρία στον Φόιγκτμαν να κάνει το 53-45!

Ο Παπανικολάου φάνηκε να δίνει μία ανάσα με τρίποντο (37'), αλλά το καλάθι δεν μέτρησε καθώς αποδείχθηκε πως είχε σουτάρει εκπρόθεσμα. Ο Πάπας μείωσε σε 53-47, όμως ο Μίροτιτς απάντησε με τρίποντο-μαχαιριά (56-47) στο 38'. Ο Μιλουτίνοφ έκανε επιθετικό φάουλ στον Φόιγκτμαν, το οποίο καταλογίστηκε ως αντιαθλητικό, βάζοντας ουσιαστικά τέλος στα όποια όνειρα του Ολυμπιακού για ανατροπή. Ο Φλακαντόρι έκανε το 57-47 με 1/2 βολές και ο Μέλι το 60-47 με τρίποντο. Η αναμέτρηση δεν επεφύλασσε περαιτέρως συγκινήσεις και ολοκληρώθηκε με τελικό σκορ 65-53 υπέρ της ιταλικής ομάδας.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 31-32, 44-41, 65-53

Δείτε εδώ τα στατιστικά του ματς

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags