Facebook Pixel "Δεν έχει χημεία ο Παναθηναϊκός, σοβαρό το θέμα με Βιλντόζα - Παίκτες για άμυνα και να ελέγχουν τα ριμπάουντ"
Μπάσκετ
| 2023-10-18 18:04:00

"Δεν έχει χημεία ο Παναθηναϊκός, σοβαρό το θέμα με Βιλντόζα - Παίκτες για άμυνα και να ελέγχουν τα ριμπάουντ"

του Γιώργου Κτενά

Ο Α. Γλυνιαδάκης σχολιάζει την εικόνα του Τριφυλλιού! Η νέα ήττα από τη Φενέρ και κυρίως η κακή απόδοση των Πράσινων, δείχνει πως χρειάζονται ακόμα πολύ χρόνο. Ωστόσο, όσο δεν έρχονται οι νίκες, υπάρχει πρόβλημα...

Σε κακό φεγγάρι συνεχίζει να βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, παρά τον ενθουσιασμό που υπήρχε και υπάρχει με τη νέα προσπάθεια που γίνεται από το καλοκαίρι - Παρόλα αυτά είναι σαφές ότι η ομάδα θα πρέπει να βρει καλύτερα τα πατήματά της στο παρκέ.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη, παλαίμαχο άσο με θητεία για χρόνια στο Τριφύλλι, προκειμένου να σχολιάσει το παιχνίδι τού Παναθηναϊκού με τη Φενέρ αλλά και τι πρέπει να αλλάξει στη συνέχεια για να βελτιωθεί η ομάδα όσο το δυνατόν συντομότερα

"Δεν υπάρχει η ετοιμότητα που πρέπει - Δεν κερδίζεις με άθροισμα πόντων - Αυτό κάνει μια ολοκληρωμένη ομάδα"

"Δεν υπάρχει ετοιμότητα στο βαθμό που πρέπει, η ομάδα είναι καινούργια αλλά δεν υπάρχει χρόνος λόγω των συνεχόμενων ματς", ανέφερε αρχικά μέσω του sportdog ο Α. Γλυνιαδάκης και στη συνέχεια συμπλήρωσε: "Όσους σκόρερ κι αν έχεις δεν κερδίζεις με το άθροισμα των πόντων, αλλά χρειάζονται ρόλοι, παίκτες που θα διαβάζουν το ματς, θα μοιράζουν, θα παίζουν άμυνα, θα είναι καλοί κοντά στην ρακέτα για να σταματούν και να αλλοιώνουν φάσεις. Αυτό κάνει μια ολοκληρωμένη ομάδα και αυτό είναι που λείπει από τον Παναθηναϊκό".

"Φανταστικά 5λεπτα και 10λεπτα - Παίκτες για άμυνα και να ελέγχουν τα ριμπάουντ - Για αυτό δεν πηγαίνει καλά ο Βιλντόζα"

Η ομάδα, πάντως, έβγαλε αντίδραση με τον Γκάι, έδειξε χαρακτήρα.

"Λέμε ότι δεν παίζει καλά γενικά, αλλά έχει 5λεπτα και 10λεπτα φανταστικά, με πολύ ωραίο μπάσκετ. Αλλά λείπει η άμυνα και τα ριμπάουντ. Αλλά χρειάζονται παίκτες για να παίζουν άμυνα και να ελέγχουν τα ριμπάουντ και οι παίκτες που έχουν τη δυνατότητα να σουτάρουν".

Η Φενέρ "σημάδεψε" τον Βιλντόζα, που σε ένα ακόμα ματς δεν έδειξε πράγματα.

"Κάθε ομάδα είναι πολύ διαφορετική, οι συμπαίκτες είναι διαφορετικοί, η σχέση με τον προπονητή είναι διαφορετική, οι απαιτήσεις, όλα. Δεν παίζει σύμφωνα με την ποιότητα που όλοι γνωρίζουμε και αυτό είναι σοβαρό για τον Παναθηναϊκό".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανάλυση Συρίγου για το... ναυάγιο του ΠΑΟ με Φενέρ: "Συναγερμός" για Σλούκα και Βιλντόσα (ΒΙΝΤΕΟ)

"Ταιριάζουν Λεσόρ και Παπαγιάννης στην ίδια ομάδα - Αυτό συμβαίνει με τον Αντετοκούνμπο - Αυτό να αλλάξει ο Παναθηναϊκός για να γίνει καλύτερος"

Ο Γιαννακόπουλος είπε μετά το ματς ότι ''Αν είχαμε τον Παπαγιάννη κι έμενε, δεν θα χάναμε από κανέναν'' - Θα μπορούσατε να φανταστείτε τον Λεσόρ με τον Παπαγιάννη στον Παναθηναϊκό;

"Θα μπορούσαν να συνυπάρξουν γιατί είναι πιο κινητικός και γρήγορος ο Λεσόρ, άρα γιατί να μην ταιριάζουν στο ίδιο ρόστερ;".

Ο Παναθηναϊκός, πάντως, φαίνεται να ψάχνει λύσεις στη θέση 5, καθώς ο Μπαλτσερόφσκι δεν φαίνεται έτοιμος για Νο2 και ο Κώστας Αντετοκούνμπο δεν έχει πιάσει ακόμα υψηλά στάνταρ απόδοσης.

"Ο Αντετοκούνμπο δεν έχει αγωνιστεί σε τόσο υψηλό επίπεδο και ενδεχομένως να χρειαστεί χρόνο. Το πιο δύσκολο από όλα είναι να βρει χρόνο σε ομάδα με τόσο ταλέντο και παίκτες".

Τι χρειάζεται να αλλάξει ο Παναθηναϊκός για να παρουσιάσει άμεσα βελτιωμένη εικόνα;

"Η εικόνα που εισπράττουμε είναι ότι υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί παίκτες, χωρίς χημεία και προσαρμογή στο νέο παιχνίδι που πρέπει να παίξουν. Χρειάζεται να βρουν ρόλους, τους νέους χώρους που κινούνται, ο καθένας να πάρει τα σουτ που του αναλογούν, να μην εκβιάζει καταστάσεις, θα χρειαστεί σταθερότητα στην άμυνα. Ο χρόνος περνάει, τα ματς είναι πολλά και ο Παναθηναϊκός δεν έχει βελτιωθεί. Δεν είναι κάτι συγκεκριμένο που πρέπει να κάνει ο Αταμάν, αλλά θα πρέπει οι παίκτες να βρουν τους χώρους τους κ.λπ."

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags