Facebook Pixel Μπάσκετ: F4 ο Ολυμπιακός - Πρωταγωνιστής ο Λαρεντζάκης
Μπάσκετ
| 2023-10-20 00:32:00

Γι' αυτό θα πάει ξανά F4 ο Ολυμπιακός - Παιχνίδι καριέρας ο Λαρεντζάκης - Ο λόγος που έχασε ο Ομπράντοβιτς

του Pick n' Scroll

Οι Σλούκας-Βεζένκοφ που λείπουν και το μεγάλο μπλακ-άουτ. Οι Πειραιώτες αν και... έπαιξαν με τη φωτιά κι έκαναν ένα μεγάλο λάθος στη λήξη της κανονικής διάρκειας, κατάφεραν να πάρουν τη νίκη κόντρα στην Παρτιζάν με MVP τον Έλληνα γκαρντ.

Ο Ολυμπιακός χρειαζόταν πάση θυσία τη νίκη απέναντι στην Παρτίζαν και τα κατάφερε. Πήγε, βέβαια, λίγο πριν την πόρτα της κόλασης, αλλά το τέλος είναι εκείνο, που μετράει. Και αυτό το φινάλε βρήκε τους Πειραιώτες να επικρατούν με 98-94 και να φτάνουν έτσι τις δύο νίκες στην Ευρωλίγκα.

Παίζοντας και πάλι με σημαντικές απουσίες, αφού σε αυτή του ΜακΚίσικ, προστέθηκαν πριν από το τζάμπολ οι Σίκμα και Μπραζντέικις, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κατάφερε για σημαντικό διάστημα είτε να έχει το πάνω χέρι, είτε να είναι κοντά στο σκορ.

Κάτι τέτοιο, όμως, διαλύθηκε στην επανάληψη και λίγο έλειψε η κατηφόρα να γίνει μεγάλη. Ο Ολυμπιακός έπαθε, λοιπόν, μπλακ-άουτ, η Παρτίζαν έγραψε επιμέρους σκορ 20-2 και προηγούμενη με 59-51 έδειχνε κάτι παραπάνω από ικανή να φύγει από το ΣΕΦ με τη νίκη.

Οι «ερυθρόλευκοι» έμοιαζαν σοκαρισμένοι από αυτή την ανατροπή, εν τέλει, όμως, βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να το παλέψουν και τελικά να πάρουν τους δύο βαθμούς. Για να τα καταφέρουν χρειάστηκε να γίνουν πολλά πράγματα. Και κυρίως ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης να κάνει ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του. Ο έμπειρος γκαρντ έκανε στην τέταρτη περίοδο κομβικά πράγματα σε άμυνα και επίθεση, έφτασε τον Ολυμπιακό σε θέση νίκης και απέσπασε τα εγκωμιαστικά σχόλια του Μάικ Τζέιμς στο τουίτερ. Κόντεψε, όμως, να την πατήσει η ομάδα του γιατί στο τέλος έκανε ένα μεγάλο λάθος: δεν έκανε φάουλ στους παίκτες της Παρτίζαν με αποτέλεσμα ο Νάναλι να ισοφαρίσει σε 85-85 και να στείλει τον αγώνα σε έξτρα πεντάλεπτο.

Εκεί οι δύο ομάδες πήγαιναν σαν την γάτα με το ποντίκι, ο Ολυμπιακός, όμως, είχε το κάτι παραπάνω για να πάρει τη νίκη.

Και σε αυτό το κάτι παραπάνω ήταν και το γεγονός ότι έβαλε σχεδόν όλες τις βολές. Κάτι, που μέτρησε πολύ για την επιτυχία σε βάρος της ομάδας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ετσι, λοιπόν, η ομάδα του Πειραιά ξεπέρασε έναν σημαντικό σκόπελο. Απέφυγε μία ήττα, που θα της έκανε πολύ κακό και τώρα μπορεί άνετα να πάρει τις ανάσες της για το επίσης δύσκολο ματς, που ακολουθεί με την Εφές.

Ξέρει, όμως, ότι πρέπει να αρχίζει να παίζει πολύ καλύτερα για να αρχίσει να ζητάει τα πολύ μεγάλα πράγματα, που έκανε τα δύο προηγούμενα χρόνια. Είναι φανερή η έλλειψη του Σλούκα και του Βεζένκοφ, αλλά οι πρωταθλητές Ελλάδας θεωρούν ότι θα παίξουν πολύ καλύτερα, όταν η ομάδα τους θα είναι απόλυτα υγιής. Κάτι, που δεν ισχύει για τώρα.

Πιστεύουν, δηλαδή, ότι και φέτος θα πάνε στο φάιναλ-φορ και θα μπορέσουν να διεκδικήσουν στα ίσια την κούπα.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συρίγος για Ολυμπιακό: Έχει αρχές, προσωπικότητα αλλά και Γουόκαπ… στα κόκκινα - Δεν είναι δυνατόν! (Vid)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags