Με φοβερή ανατροπή από το -14 η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κατάφερε και γύρισε το παιχνίδι απέναντι στη σερβική ομάδα και επέστρεψε στις νίκες έπειτα από παράταση στο ΣΕΦ με 98-94.

Οι ερυθρόλευκοι έβαλαν τέλος σε ένα αρνητικό σερί δύο αγώνων, έχοντας μεγάλο όπλο τα επιθετικά ριμπάουντ και τα κλεψίματα. Την επόμενη αγωνιστική (26/10), ο Ολυμπιακός παίζει ξανά εντός έδρας κόντρα στην ανεβασμένη Εφές.

Η πρωτιά στα κλεψίματα

Οι Πειραιώτες πήραν τη νίκη απέναντι στην ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς χάρη στην άμυνα τους που τους επέφερε 10 κλεψίματα. Σε αυτή τη στατιστική κατηγορία, ο Ολυμπιακός είναι στην κορυφή της Ευρωλίγκα με 40 κλεψίματα σε 4 ματς (μέσο όρο 10 ανά αγώνα) και ακολουθεί η Άλμπα Βερολίνου με 28 σε τρεις αναμετρήσεις (9,3 μέσο όρο).

Οι καλύτεροι «κλέφτες» για τον ελληνικό σύλλογο ήταν ο Τόμας Γουόκαπ και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης που είχαν από 3 κλεψίματα και ακολούθησε ο Κάνααν με 2, ενώ από ένα είχαν οι Νάιτζελ Ουίλιαμ - Γκος και Κώστας Παπανικολάου.

Οι 36 εκτελεσμένες βολές με ποσοστό ευστοχίας 91.7%

Ένα άλλο εντυπωσιακό στατιστικό για τον Ολυμπιακό από την αναμέτρηση με την Παρτιζάν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας είναι πως εκτέλεσε 36 βολές (έβαλε τις 33 με ποσοστό ευστοχίας 91.7%), όταν στα τρία προηγούμενα παιχνίδια του είχε συνολικά εκτελέσει 24 βολές (19/24, 79%). Στην πρεμιέρα με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ είχε 5/6 βολές (83.3%), ενώ μια εβδομάδα αργότερα στο ΣΕΦ απέναντι στην Μπαρτσελόνα στήθηκε στη γραμμή της φιλανθρωπίας μια φορά περισσότερη, με 5/7 (71.4%) και στην ήττα από την Αρμάνι στο Μιλάνο είχε 9/11 (81.8%) βολές.

Αξιοσημείωτο είναι πως ο Ολυμπιακός βάρεσε τόσες πολλές βολές κόντρα στην μετρ του είδους, Παρτιζάν Βελιγραδίου, καθώς η σερβική ομάδα βρίσκεται στην κορυφή της στατιστικής κατηγορίας με τις περισσότερες εκτελεσμένες ελεύθερος φορές στην Euroleague, έχοντας μέσο όρο 18.3 ανά ματς και συγκεκριμένα 73 βολές στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές.

Αν μη τι άλλο, και αυτός είναι ένας λόγος που ο Ολυμπιακός πήρε την δεύτερη νίκη του στη διοργάνωση.