Ο Ισπανός σούπερ σταρ ήρθε μετά βαϊων και κλάδων στην Ελλάδα για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Παναθηναϊκό, αλλά παρά την εντυπωσιακή του εκκίνηση στην Ευρωλίγκα (double double στην πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό), στην διαβολοβδομάδα ήταν άφαντος και από ρόλο πρωταγωνιστή είχε αυτή του κομπάρσου.

Ο Χουάντσο ήταν απογοητευτικός στην πρώτη διπλή αγωνιστική της διοργάνωσης με την ομάδα του Εργκίν Αταμάν να έχει δύο ήττες. Ο διεθνής άσος αγωνίστηκε 20:42 λεπτά στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στη Φενέρμπαχτσε και ολοκλήρωσε τον αγώνα άποντος έχοντας πέντε προσπάθειες (0/2 δίποντα, 0/1 τρίποντα, 0/2 βολές). Το μόνο θετικό ήταν πως μάζεψε 6 ριμπάουντ, ενώ όσο ήταν στο παρκέ ο Παναθηναϊκός δέχθηκε 16 πόντους παραπάνω, από όσους έβαλε.

Το -11 και οι 1/11 προσπάθειες

Στο χθεσινό ματς στο ΟΑΚΑ, Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ ήταν εξίσου άστοχος, καθώς σε 14:43 λεπτά συμμετοχής πέτυχε έναν πόντο από ελεύθερη βολή (1/2) και είχε ακόμα τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες (0/1 δίποντα 0/3 τρίποντα), ενώ μάζεψε 4 ριμπάουντ και μοίρασε 2 ασίστ.

Αξιοσημείωτο είναι πως όση ώρα αγωνίστηκε ο Παναθηναϊκός δέχθηκε 11 πόντους παραπάνω από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, από όσους έβαλε. Σίγουρα ο Παναθηναϊκός περιμένει πολλά περισσότερα από έναν παίκτη της αξίας του και με τεράστια εμπειρία στο NBA.

Στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις της Euroleague, ο Χουάντσο είχε 1/11 προσπάθειες (0/3 δίποντα, 0/4 τρίποντα, 1/3 βολές) με ποσοστό ευστοχίας μόλις στο 9%!