Δεν πρόλαβε να συμπληρώσει ένα ημερολογιακό έτος στην τεχνική ηγεσία του Ερυθρού Αστέρα ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Ο 66χρονος Μαυροβούνιος τεχνικός είχε υπογράψει διετές συμβόλαιο με την ομάδα του Βελιγραδίου στις 22 Νοεμβρίου 2022 διαδεχόμενος τον Βλάντιμιρ Γιοβάνοβιτς.

Απόψε, όμως (21/10), η σερβική ομάδα ανακοίνωσε πως «χώρισαν» οι δρόμοι της με τον Ιβάνοβιτς, μία ημέρα δηλαδή μετά την εκτός έδρας ήττα από τη Βίρτους Μπολόνια στη Euroleague (85-79), η οποία ήταν η 3η σε τέσσερις αναμετρήσεις στη διοργάνωση. 

«Ο Ερυθρός Αστέρας ενημερώνει ότι ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς δεν είναι πλέον ο πρώτος προπονητής της ομάδας μας. Ο σύλλογος θα ήθελε να αξιοποιήσει την ευκαιρία για να ευχαριστήσει για άλλη μια φορά τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς για όλα όσα κάναμε μαζί το διάστημα που προηγήθηκε, την τεράστια δουλειά και προσπάθεια που κατέβαλε, τον τρόπο που εκπροσώπησε τον σύλλογο ως προπονητής της πρώτης ομάδας και του εύχεται με υγεία και επιτυχίες στο νέο κεφάλαιο της καριέρας του».

"Φαβορί ο Σφαιρόπουλος"

Σύμφωνα, μάλιστα, με ιταλικά και σερβικά Μέσα ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αποτελεί το Νο1 φαβορί για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ερυθρού Αστέρα, την ώρα που το όνομα του Έλληνα προπονητή έχει ακουστεί και στο ρεπορτάζ της Μπασκόνια.