Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Αναντολού Εφές στο ΣΕΦ για την 5η αγωνιστική της Euroleague. Η τουρκική ομάδα μετράει δύο συνεχόμενες νίκες στην Ευρωλίγκα και δείχνει πως έχει βρει τα πατήματα της μετά τις (φυσιολογικές) ήττες από την Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η τετράδα «φωτιά» με τους γκαρντ Σέιν Λάρκιν, Ντάριους Τόμσπον, Ροντρίγκ Μπομπουά και τον φόργουορντ Ουίλ Κλάιμπερν.

Αυτοί οι τέσσερις παίκτες οδηγούν την Εφές στο σκοράρισμα και την έχουν αν ανεβάσει στη 2η θέση μιας στατιστικής κατηγορίας, στην οποία ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην προτελευταία θέση.

Τα 88 δίποντα της Εφές και η προτελευταία θέση του Ολυμπιακού

Δηλαδή το πλεονέκτημα της Εφές, είναι το μειονέκτημα των Πειραιωτών στη διοργάνωση. Ο σύλλογος της Κωνσταντινούπολης στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια της σεζόν έχει πετύχει 88 δίποντα και βρίσκεται κάτω μόνο από τη Παρτιζάν Βελιγραδίου που έχει 102, ενώ οι πράσινοι καταλαμβάνουν την τελευταία θέση με 67 δίποντα και ακριβώς από πάνω είναι ο Ολυμπιακός με 70!

Το 55-50%

Η Αναντολού πετυχαίνει κατά μέσο όρο 22 δίποντα ανά ματς με ποσοστό ευστοχίας 57,5%, έχοντας συνολικά 88/153! Από τους 320 πόντους που έχει σημειώσει η Εφές, το 55% (176) είναι από προσπάθειες δύο πόντων.

Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός βάζει κάτι περισσότερα από 16 δίποντα (16.5) ανά 40 λεπτά, έχοντας ποσοστό ευστοχίας 50% με 70/140 προσπάθειες. Δηλαδή από τους 280 πόντους του, οι 170 είναι από δίποντα με το ποσοστό να είναι στο 50%.