Facebook Pixel Ολυμπιακός: Η σκυλίσια άμυνα κρύβει το πρόβλημα του Ολυμπιακού - Χωρίς… αύριο με ΠΑΟ - ΜακΚίσικ ή μεταγραφή!
Μπάσκετ
| 2023-10-27 00:33:00

Η σκυλίσια άμυνα κρύβει το πρόβλημα του Ολυμπιακού - Χωρίς… αύριο με ΠΑΟ - ΜακΚίσικ ή μεταγραφή!

του Pick n' Scroll

Πώς "εξαφάνισε" τα 3 εκατομμύρια και η κρίσιμη Δευτέρα. Οι Πειραιώτες πήραν μία σημαντική νίκη στην Ευρωλίγκα και τώρα ετοιμάζονται για το μεγάλο βήμα και στο πρωτάθλημα. Τι πρέπει να βελτιώσει η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα και η πιθανή αλλαγή στο ρόστερ.

Ο Ολυμπιακός έχει παίξει πολύ καλύτερα στο παρελθόν από ό, τι χθες, παρόλα αυτά μπόρεσε και κέρδισε χωρίς να ιδρώσει ιδιαίτερα την Εφές. Το 75-57 μαρτυρά του λόγου το αληθές και μαρτυρά επίσης ότι οι Πειραιώτες έπαιξαν σκυλίσια άμυνα, κρατώντας τόσο χαμηλά μία ομάδα με πολύ μεγάλη ποιότητα. Και με παίκτες, όπως ο Λάρκιν, που αμείβεται με πολύ περισσότερα από 3 εκ. ευρώ ετησίως από τους Τούρκους.

Με αυτό τον τρόπο η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έφτασε τις 3 νίκες στην Ευρωλίγκα και πήρε μία βαθιά ανάσα για τη συνέχεια. Έφτιαξε επίσης ακόμη περισσότερο την ψυχολογία της ενόψει του μεγάλου ντέρμπι της Δευτέρας με τον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει ήδη δύο φορές φέτος τους «πράσινους», αλλά η νίκη στο παιχνίδι της Δευτέρας είναι ακόμη πιο σημαντική, καθώς θα κρίνει πολλά για το πλεονέκτημα της έδρας στο πρωτάθλημα. Αν κερδίσουν οι «ερυθρόλευκοι», δεν θα το πάρουν το πλεονέκτημα με την μία, αλλά αν χάσουν μέσα στο γήπεδό τους, θα βρεθούν σε μειονεκτική θέση. Και είναι κάτι, που δεν το θέλουν με τίποτα.

Ο Κώστας Παπανικολάου ήταν χθες ο άνθρωπος που τα έκανε όλα σε άμυνα και επίθεση για τους νταμπλούχους, φανερώνοντας για μία ακόμη φορά τον πληθωρικό του χαρακτήρα. Στα εντός έδρας ματς η πολύ καλή αμυντική συμπεριφορά του Ολυμπιακού του δίνει αποτελέσματα. Μακριά από το ΣΕΦ, όμως, πρέπει να αποδώσει καλύτερα στην επίθεση γιατί θα έχει προβλήματα, ειδικά σε παιχνίδια, όπως αυτό, που ακολουθεί με την Φενέρ του Ιτούδη στην Πόλη.

Με την Αρμάνι ο Ολυμπιακός…έσπασε τα καλάθια και έχασε. Στο ΟΑΚΑ πάλι δεν ήταν καλός επιθετικά, αλλά εκεί…ξεγλίστρησε του Παναθηναϊκού στη παράταση. Καλείται, λοιπόν, να βρει τρόπους να λειτουργεί καλύτερα το επιθετικό του κομμάτι καθώς μόνο με την άμυνα δεν είναι εύκολο να βγει αποτέλεσμα. Ειδικά στα εκτός έδρας παιχνίδια.

Η επιστροφή κάποια στιγμή του ΜακΚίσικ ίσως φέρει βελτίωση, όπως αποτέλεσμα ίσως φέρει και ο χρόνος, ώστε το υπάρχον σύνολο να δεθεί ακόμη περισσότερο. Δεν αποκλείεται, όμως, κάποια στιγμή να πέσει στο τραπέζι και το ενδεχόμενο μεταγραφής. Δεν είναι εύκολο να γίνει, αλλά σε μία δύσκολη χρονιά, όπως η φετινή, δεν πρέπει να αποκλειστεί εντελώς.

***ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρώην του Ολυμπιακού για ΠΑΟ - Θα κάνει την διαφορά με Αταμάν - Αρέσει και σε Μπαρτζώκα ο Γκριν! (Vid)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags