Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Μπασκόνια 95-81: Ισοπέδωσε την Μπασκόνια με ’’όργια’’ Λεσόρ και φοβερό Μήτογλου - Ο Σλούκας δήλωσε παρών για το ΣΕΦ (Vid)
Μπάσκετ
| 2023-10-27 23:11:00

Ο ΠΑΟ ισοπέδωσε την Μπασκόνια με ’’όργια’’ Λεσόρ και φοβερό Μήτογλου - Ο Σλούκας δήλωσε παρών για το ΣΕΦ (Vid)

Sportdog Team

Μεγάλη νίκη για τους πράσινους, οι οποίοι στρέφουν την προσοχή τους στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Δεύτερη νίκη για το Τριφύλλι στη διοργάνωση κόντρα στην Μπασκόνια με σκορ 95-81. Τεράστια εμφάνιση των Λεσόρ και Μήτογλου, με το Γάλλο να έχει double double. Εξαιρετικός και ο Κώστας Σλούκας, τώρα όλος ο πράσινος οργανισμός στρέφει την προσοχή του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την ερχόμενη Δευτέρα στο ΣΕΦ.

Ελληνικές απουσίες για τον ΠΑΟ, με 9 η Μπασκόνια

Το Τριφύλλι μπήκε στην αναμέτρηση με το ''πρέπει'' της νίκης να είναι μεγάλο, καθώς η βαθμολογική του συγκομιδή ήταν απογοητευτική και γιατί αγωνιζόταν απέναντι σε έναν αντίπαλο με βαρβάτα προβλήματα. Ο Εργκίν Αταμάν δεν είχε διαθέσιμο το Λευτέρη Μαντζούκα εξαιτίας μιας ίωσης, με τους Μωραΐτη και Παπαπέτρου να λείπουν από τη δωδεκάδα επίσης. Οι πράσινοι είχαν τους εξής 12 για τον αγώνα: Καλαϊτζάκης, Βιλντόζα, Γκάι, Μπαλτσερόφσκι, Σλούκας, Σαμοντούροβ, Γκραντ, Λεσόρ, Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις, Ερνανγκόμεθ, Μήτογλου.

Ο Πεναρόγια βρίσκεται στην... ηλεκτρική καρέκλα και η κριτική προς το πρόσωπό του έχει ενταθεί, κάτι που ενδέχεται να τον οδηγήσει σε απόλυση. Αλλά πέρα από αυτό, οι Βάσκοι κατέφτασαν στην Αθήνα με 9μελή αποστολή. Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος υπέστη θλάση δευτέρου βαθμού και θα επανέλθει στη δράση τα Χριστούγεννα, ενώ ο Ντιόπ και ο Ντίεθ απουσίαζαν επίσης. Οι 9 του Πεναρόγια ήταν οι εξής: Χάουαρντ, Μάνιον, Ραϊέστε, Σεντεκέρσκις, Μαρίνκοβιτς, Μίλερ-ΜακΙντάιρ, Κότσαρ, Κοστέλο, Μονέκε. 

Ο Παναθηναϊκός πήρε κεφάλι με όπλο την επίθεση

Παρά τα προβλήματα της Μπασκόνια, το ματς μόνο ως εύκολο δεν μπορούσε να θεωρηθεί για την ελληνική ομάδα. Κι αυτό οι γηπεδούχοι το κατάλαβαν καλά από την έναρξη του παιχνιδιού. Ο Κώστας Σλούκας πήρε από το χέρι την ομάδα και ο ΠΑΟ ξεκίνησε με ευστοχία έξω από τα 6,75, όμως η ισπανική ομάδα ανταπέδωσε. Οι παίκτες του Πεναρόγια στόχευσαν στην αργή αμυντική μετάβαση του Τριφυλλιού και σε συνδυασμό με τα επιθετικό ριμπάουντ έμεναν κοντά στο σκορ. Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 24-22.

Στη δεύτερη περίοδο, επιστρατεύτηκε η λύση Ματίας Λεσόρ ο οποίος σημάδεψε κάθε αδυναμία της αντίπαλης άμυνας με επιτυχία. Ο Κάιλ Γκάι έδειξε γιατί αποκτήθηκε πετυχαίνοντας επτά πόντους, αλλά οι Ισπανοί δεν ήταν αποφασισμένοι να παραδοθούν εύκολα. Με ηγέτη τον ''καυτό'' Χάουαρντ πλησίαζαν κοντά και με έναν βομβαρδισμό τριπόντων, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ να βρίσκεται στο 48-43 και τους πράσινους να έχουν προβάδισμα ενόψει του δεύτερου μέρους.

Εκμεταλλεύτηκε το μικρό ροτέισον της Μπασκόνια και κέρδισε

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν παρουσιάστηκε καλή στο πρώτο ημίχρονο, όμως για να επικρατήσει όφειλε να αξιοποιήσει τις πολλές απουσίες των Ισπανών. Ο Λεσόρ το έπιασε από' κει που το άφησε στο πρώτο μέρος και με συμπαραστάτη τον Κάιλ Γκάι οι πράσινοι πήραν διαφορά. Αυτή χάθηκε αμέσως λόγω της απίστευτης αστοχίας έξω από τα 6,75 μέτρα και λόγω του Μαρίνκοβιτς. Ο Μπαλτσερόφσκι έκανε αρκετά λάθη και σε ένα από αυτά ανάγκασε τον Αταμάν να τον βγάλει έξω, με τον Τούρκο να του τα ''χώνει'' για αρκετή ώρα. Με τον Λεσόρ να επανέρχεται, το Τριφύλλι μπήκε στην τέταρτη περίοδο μπροστά με 70-66.

Ο Λεσόρ βρήκε το άλτερ έγκο του στην τέταρτη περίοδο και ο Παναθηναϊκός έκανε πάρτι. Ο ποιοτικότατος Ντίνος Μήτογλου έδωσε την αναγκαία βοήθεια στο σκοράρισμα και σε συνδυασμό με την κόπωση της Μπασκόνια, το Τριφύλλι έχτισε διαφορά. Ο Κώστας Σλούκας πετούσε και με στήριγμα τον Κάιλ Γκάι, ο ΠΑΟ επικράτησε με 95-81 και τώρα πάει για να σπάσει την... κατάρα του ΣΕΦ.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γιαβόρ, Χορντόβ, Μπουμπέρ

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-22, 48-43, 70-66

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags