Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Μπασκόνι: 50 πόντους οι… δίδυμοι πύργοι του Αταμάν - Ανακοινώνει παίκτη από NBA ο ΠΑΟ - Κρίνει πολλά το ΣΕΦ (Vid)
Μπάσκετ
| 2023-10-27 23:27:00

50 πόντους οι… δίδυμοι πύργοι του Αταμάν - Ανακοινώνει παίκτη από NBA ο ΠΑΟ - Κρίνει πολλά το ΣΕΦ (Vid)

του Pick n' Scroll

Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και η μεταγραφή που αναμένεται να κλείσει τις επόμενες ώρες. Οι Λεσόρ και Μήτογλου... καθάρισαν την Μπασκόνια και ετοιμάζονται για το σπουδαίο παιχνίδι της Δευτέρας.

Ο Παναθηναϊκός έκανε το αυτονόητο, κερδίζοντας εύκολα την ελλιπή Μπασκόνια και πετυχαίνοντας την δεύτερή του νίκη στην Ευρωλίγκα. Πάει έτσι με πολύ καλή ψυχολογία στο ντέρμπι της Δευτέρας με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, σε ένα ματς, που θα κρίνει αρκετά για το πλεονέκτημα της έδρας στην Α1.

Οι «πράσινοι» τα κατάφεραν γιατί αξιοποίησαν την υπεροπλία τους κάτω από τα δύο καλάθια, εκεί, όπου έκαναν την διαφορά ο Λεζόρ (23 πόντοι) με τον Μήτογλου (23 πόντοι). Απέναντι δε σε μία Μπασκόνια, που παρατάχθηκε με μόλις 8 παίκτες λόγω τραυματισμών.

Ο Παναθηναϊκός πήρε ανάσα πριν από λίγο και θα πάρει ακόμη μεγαλύτερη μόλις φέρει και τον παίκτη από το ΝΒΑ, που είναι θέμα χρόνου να γίνει.

Ο Εργκίν Αταμάν χρησιμοποίησε 10 παίκτες στο πρώτο ημίχρονο και ξεκίνησε πεντάδα τον Κώστα Αντετοκούνμπο, ανταμείβοντας τον για την μεγάλη προσπάθεια που κάνει και τις πολύ καλές εμφανίσεις, που έχει πραγματοποιήσει.

Η επιθετική συμπεριφορά του «τριφυλλιού» ήταν εξαιρετική, αλλά όσο εύκολα έβαζε το καλάθι, τόσο εύκολα το έτρωγε, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πάρει κάποια διαφορά ασφαλείας. Και μάλιστα αυτό απέναντι σε μία ομάδα, που είχε μόλις 8 διαθέσιμους παίκτες και έναν προπονητή, τον Πεναρόγια, που είναι υπ’ ατμόν. Σε αυτό το πρώτο ημίχρονο οι ψηλοί του εξάστερου έκαναν την διαφορά με τον Λεζόρ να έρχεται από τον πάγκο και να κυριαρχεί και τον Μήτογλου να είναι το ιδανικό αποκούμπι του Γάλλου. Οι Ισπανοί αντίθετα πήραν περισσότερα πράγματα από την περιφέρειά τους με τον Μαρίνκοβιτς και τον Χάουαρντ να κάνουν σπουδαία δουλειά. Το ημίχρονο τελείωσε με 48-43 για τον Παναθηναϊκό.

Στην επανάληψη η ελλιπής Μπασκόνια συνέχισε την πίεση της και αυτή έφερε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, αφού προς το τέλος της τρίτης περιόδου ισοφάρισε σε 63-63. Οι «πράσινοι», όμως, είχαν αντανακλαστικά, καθώς αντέδρασαν άμεσα με τον Λεζόρ να είναι ο πρωταγωνιστής και ο Μήτογλου να δίνει εντυπωσιακή συνέχεια.

Ετσι κατάφεραν γρήγορα γρήγορα να πάρουν διψήφια διαφορά και να πηγαίνουν με ασφάλεια προς την δεύτερή τους νίκη στην Ευρωλίγκα. Την οποία και κατέκτησαν τελικά καθώς ήταν ανώτεροι, αλλά παράλληλα άρχισε να φαίνεται ξεκάθαρα και η κούραση στους Βάσκους, που όπως αναφέραμε εμφανίστηκαν με μόλις 8 παίκτες.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διάσημη μελαχρινή ηθοποιός... ξεσήκωσε το ΣΕΦ - Σύντροφος κορυφαίου παίκτη του Ολυμπιακού (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags