Facebook Pixel Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Η μάχη Καλάθη - Ουόκαπ και η "καλαθομηχανή" της Φενέρμπαχτσε (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2023-11-02 14:30:00

Η μάχη Καλάθη - Ουόκαπ και η "καλαθομηχανή" της Φενέρμπαχτσε (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Γιώργου Βροντάκη

Ο Ολυμπιακός έχει δύσκολο έργο στην Τουρκία κόντρα στη Φενέρμπαχτσέ που στην Πόλη σκοράρει... ακατάπαυστα.

Για την 6η αγωνιστική της Euroleague, ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Κωνσταντινούπολη για να αντιμετωπίσει τη Φενέρμπαχτσέ των τριών συνεχόμενων νικών με ρεκόρ στο 4-1.

Το 89,6 της Φενέρ και το 63,5 του Ολυμπιακού

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη είναι καταιγιστική όταν παίζει μπροστά στους φιλάθλους της, αφού στα τρία εντός έδρας ματς πετυχαίνει 89,66 πόντους μέσο όρο. Αντίθετα, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα δυσκολεύονται μακριά από το ΣΕΦ, καθώς στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκα και με ένα έξτρα πεντάλεπτο σταμάτησαν στους 88 πόντους (74-74 κ.α), ενώ στο Μιλάνο παραλίγο να κάνει αρνητικό ρεκόρ με 53 πόντους. Δηλαδή 63,5 πόντους ανά 40 λεπτά.

Οι ερυθρόλευκοι προέρχονται από ήττα στο ελληνικό πρωτάθλημα σταματώντας πάλι χαμηλά στο σκορ (54 πόντοι), καθώς εγκλωβίστηκαν στην άμυνα του «τριφυλλιού». Ο Ολυμπιακός έχει πρόβλημα στο επιθετικό κομμάτι και φαίνεται.

Μεγάλη μάχη θα δώσουν στο παρκέ και οι δύο γκαρντ Νικ Καλάθης και Τόμας Ουόκαπ, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να μοιράσουν εύκολους πόντους στους συμπαίκτες τους.

Το 50% του Καλάθη στα τρίποντα

Ο πλέι μέικερ της Φενέρμπαχτσέ πήρε τα πάνω του τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές βοηθώντας για το 3/3, αφού κόντρα στον Παναθηναϊκό είχε γεμιτή στατιστική (12 πόντους, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ) και ακόμα καλύτερος ήταν απέναντι στη Βιλερμπάν (7 πόντους, 8 ριμπάουντ, 9 ασίστ), ενώ απέναντι στη Μπάγερν έπαιξε λιγότερο από 20 λεπτά και σημείωσε 4 πόντους και 2 ριμπάουντ. Αξιοσημείωτο είναι πως ο Νικ Καλάθης έχει ίδιο μέσο όρο σε ριμπάουντ και ασίστ (2,8), ενώ εντυπωσιακό είναι το 50% ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα.

Ξεχωρίζει επιθετικά ο Ουόκαπ στις κακές βραδιές του Ολυμπιακού

Από την άλλη, ο διεθνής γκαρντ του Ολυμπιακού, Τόμας Γουόκαπ, έχει αγωνιστεί πιο πολύ και έχει και αυτός ίδιο μέσο όρο σε ριμπάουντ και ασίστ (4,2) και σκοράρει περισσότερο (11,4) με ποσοστό ευστοχίας 40.9% στα δίποντα. Στα τρία τελευταία παιχνίδια ο «Θωμάς» γέμισε τη στατιστική του έχοντας 4 πόντους, 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ απέναντι στην Εφές, ενώ με Παρτιζάν σταμάτησε στους 11 πόντους, 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Μάλιστα, στο «κακό» επιθετικά παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Μιλάνο ο Ουόκαπ είχε 11 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Από αυτούς τους δύο θα εξαρτηθούν πολλά απόψε και δείτε τις καλύτερες τους στιγμές στο παραπάνω βίντεο..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ολυμπιακός για Πετρούσεφ - Το πήρε απόφαση ο Μπαρτζώκας για Σίκμα - Ποτέ τα λεφτά Γιαννακόπουλου

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags