Facebook Pixel Sportdog.gr | Ο Μάικ Τζέιμς «ρίχνει κάτω» τον Σπανούλη: Πόσους πόντους χρειάζεται για την κορυφή της Euroleague (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2023-11-03 17:21:00

Ο Μάικ Τζέιμς «ρίχνει κάτω» τον Σπανούλη: Πόσους πόντους χρειάζεται για την κορυφή της Euroleague (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Γιώργου Βροντάκη

Περισσότερο από πιθανό είναι ο Αμερικανός γκαρντ να γίνει πρώτος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης.

Ο Μάικ Τζέιμς αν συνεχίσει σε αυτόν τον ρυθμό θα έχει γίνει μέχρι το τέλος της σεζόν ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Euroleague, ξεπερνώντας τον θρύλο της διοργάνωσης, Βασίλη Σπανούλη.

Ο 33χρονος γκαρντ της Μονακό απέχει μόλις 417 πόντους από τον σημερινό κάτοχο του ρεκόρ, Βασίλη Σπανούλη (4.455), και λέμε μόνο αφού ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού δείχνει ασταμάτητος στην αρχή της σεζόν.

Στην 4η θέση ο Μάικ Τζέιμς

Ο Μάικ Τζέιμς κατέχει αυτή τη στιγμή την τέταρτη θέση με 4.038 βαθμούς  στη λίστα με τους πρώτους σκόρερ όλων των εποχών, πίσω από τους Kill Bill, Νάντο Ντε Κολό (4.303) και Χουάν Κάρλος Ναβάρο (4.152).
.
Ο γκαρντ της Μονακό σκοράρει 19,2 πόντους ανά αγώνα και είναι έτοιμος να ξεπεράσει τον Σπανούλη σε μόλις 22 παιχνίδια. Αυτό που ξεχωρίζει τον «the natural» δεν είναι μόνο η εντυπωσιακή του ικανότητα στο σκοράρισμα αλλά και η αξιοσημείωτη συνέπειά του. Από τη σεζόν 2018-19, δεν έχει παίξει ποτέ λιγότερους από 27 αγώνες σε μία μόνο σεζόν στην EuroLeague.

Πρώτα Ντε Κολό και μετά Σπανούλης

Επίσης, για να ξεπεράσει τον Βασίλη Σπανούλη, πρέπει πρώτα να κάνει αγώνα... δρόμου με έναν άλλο ενεργό παίκτη, τον Νάντο Ντε Κολό της Βιλερμπάν. Ο Γάλλος πλέι μέικερ απέχει μόλις 152 πόντους από το ρεκόρ του Σπανούλη και με μέσο όρο 13 πόντους ανά παιχνίδι που έχει μέχρι στιγμής, ο 36χρονος άσος θα μπορούσε να ξεπεράσει τον Σπανούλη σε μόλις 12 αγώνες, αλλά ο Τζέιμς έχει και περισσότερα χρόνια καριέρας μπροστά του και είναι βασικός και αναντικατάστατος στη Μονακό.

Οι 5 κορυφαίοι σκόρερ όλων των εποχών της EuroLeague

1. Βασίλης Σπανούλης 4.455 πόντοι 
2. Νάντο Ντε Κολό 4.303 πόντοι
3. Χουάν Κάρλος Ναβάρο 4.152 πόντοι
4. Μάικ Τζέιμς 4.038 πόντοι
5. Σέρχιο Λουλ 3.735 πόντοι

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags