Facebook Pixel Sportdog.gr | Τα + στον Μωραϊτη, τα - στον Γκριγκόνις (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2023-11-04 13:25:00

Τα + στον Μωραϊτη, τα - στον Γκριγκόνις (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Γιώργου Βροντάκη

Ο Παναθηναϊκός έχασε από την Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη με 80-72 και το μόνο θετικό που κρατάει είναι η εμφάνιση του Δημήτρη Μωραϊτη.

Ο Έλληνας γκαρντ μπορεί να αγωνίστηκε μόλις 10 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα και σκόραρε 5 πόντους, χωρίς να είναι αρκετά εύστοχος (1/4 δίποντα, 1/2 τρίποντα), αλλά μοίρασε τέσσερις ασίστ και μάζεψε δύο ριμπάουντ. Η αλήθεια είναι πως αν δεν υπήρχαν οι απουσίες των Σλούκα - Γκριγκόνις και η διαφορά δεν είχε φτάσει μέχρι και στο +28, δεν θα αγωνιζόταν.

Ο Δημήτρης Μωραϊτης ολοκλήρωσε τον αγώνα με ranking στο 5, αλλά το εντυπωσιακό είναι πως στην κατηγορία +/- είχε +17, δηλαδή όσο ήταν στο παρκέ ο Παναθηναϊκός πέτυχε 17 πόντους περισσότερους από την Μπαρτσελόνα.

Στο -20 ο Γκριγκόνις

Από την άλλη, ο Μάριους Γκριγκόνις χρησιμοποιήθηκε για 24:34 λεπτά και σημείωσε 11 πόντους με 4/10 σουτ (2/5 δίποντα, 2/5 τρίποντα), έχοντας 3 ασίστ και ισάριθμα ριμπάουντ. Ομως, όση ώρα ο Λιθουανός γκαρντ ήταν στο παρκέ ο Παναθηναϊκός δέχθηκε 20 πόντους περισσότερους και ήταν στην κατηγορία +/-, ο πιο αρνητικός παίκτης του Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags