Facebook Pixel Άλμπα Βερολίνου - Παναθηναϊκός: Πήρε μπρος η πράσινη μηχανή - Μοίρασε υποσχέσεις ο Ναν - "Όργια" από Μήτογλου και... παγκίτες! (Vid)
Μπάσκετ
| 2023-11-10 23:02:00

Πήρε μπρος η πράσινη μηχανή - Μοίρασε υποσχέσεις ο Ναν - "Όργια" από Μήτογλου και... παγκίτες! (Vid)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου

Πρώτο διπλό για τους Πράσινους με εμφατικό τρόπο στο Βερολίνο! Η ομάδα του Αταμάν πετούσε... φωτιές στην επίθεση και έφυγε νικήτρια από την έδρα της Άλμπα με 99-85.

Για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν ο Παναθηναϊκός έβγαλε στο παρκέ τα στοιχεία που θέλει να περάσει ο Εργκίν Αταμάν στην ομάδα και επικράτησε με 99-85 της Άλμπα Βερολίνου, παίζοντας απολαυστικό μπάσκετ κατά διαστήματα!

Οι Πράσινοι παρουσίασαν εντυπωσιακό πλουραλισμό στην επίθεση, τελειώνοντας το παιχνίδι 13/29 τρίποντα και πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων.

Κορυφαίος όλων ήταν ο εκπληκτικός Ντίνος Μήτογλου, που κυριάρχησε στο παρκέ με 24 πόντους και 10 ριμπάουντ. Τον ακολούθησε σε απόδοση ο Μάριους Γκριγκόνις, που πρόσθεσε 16 πόντους, ενώ ο Κώστας Σλούκας πέτυχε 14 πόντους και μοίρασε 6 ασίστ.

Οι Λούκα Βιλντόσα και Όλεκ Μπαλτσερόφσκι έκαναν σπουδαία εμφάνιση, καθώς ήρθαν από τον πάγκο και σκόραραν 13 και 11 πόντους αντίστοιχα, ενώ ο Τζέριαν Γκραντ είχε 7 πόντους, αλλά και 9 ασίστ. Θετικό ντεμπούτο για τον Κέντρικ Ναν, ο οποίος σημείωσε 6 πόντους και έδωσε 1 ασίστ, αν και δεν του βγήκαν τα μακρινά σουτ (0/5 τρίποντα).

Ο Παναθηναϊκός ανέβασε το ρεκόρ του στο 3-4 και ετοιμάζεται για τη "διαβολοβδομάδα" που ακολουθεί, με πρώτο σταθμό την εντός έδρας αναμέτρηση απέναντι στη Ζαλγκίρις (15/11).

Η εξέλιξη του αγώνα

Το παιχνίδι είχε ξέφρενο ρυθμό από το ξεκίνημα, με τις δύο ομάδες να επιτίθενται άμεσα και να σουτάρουν κατά ριπάς από τη γραμμή του τριπόντου. Οι Μήτογλου και Γκριγκόνις ήταν "καυτοί" και κουβάλησαν επιθετικά τον Παναθηναϊκό στα πρώτα λεπτά, ωστόσο η Άλμπα έβρισκε τον τρόπο να μένει κοντά στο σκορ, με κύρια όπλα της την ευστοχία από το τρίποντο και το επιθετικό κρεσέντο του Τίμαν. Ο Κέντρικ Ναν ήρθε από τον πάγκο στο ντεμπούτο του και πέτυχε το πρώτο του καλάθι για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, κάνοντας το 21-25 με floater. Ένα επιμέρους σκορ 5-2 για τους Γερμανούς έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με οριακό προβάδισμα (26-27) για τον Παναθηναϊκό.

Οι Πράσινοι... εκτοξεύθηκαν στη δεύτερη περίοδο, αφού οι παγκίτες τους έκαναν τη διαφορά, με τους Μπαλτσερόφσκι και Βιλντόσα να γίνονται οι άσοι στο μανίκι του Αταμάν, συνεπικουρούμενοι από τους εξαιρετικούς Μήτογλου και Σλούκα. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι στο σκορ (33-33), μέχρι που ένα "πράσινο" σερί 8-0 με 5 πόντους του Μπαλτσερόφσκι και 3 του Βιλντόσα διαμόρφωσε το 33-41. Ο εκπληκτικός Βιλντόσα ήταν ασταμάτητος και σκόραρε δύο συνεχόμενα τρίποντα (40-48), για να ακολουθήσει νέο κάρφωμα από τον Μπαλτσερόφσκι για το 40-50.

Ένα νέο τρίποντο, αυτή τη φορά από τον Γκραντ, χάρισε προβάδισμα 11 πόντων (42-53) στον Παναθηναϊκό, ο Βιλντόσα έκανε το 4/4 από τα 6.75 (42-56), ο Μπαλτσερόφσκι κάρφωσε ξανά και ο Σλούκας με 2/2 βολές έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με +13 (47-60) για τον Παναθηναϊκό, που πετούσε... φωτιές στην επίθεση έχοντας 8/12 τρίποντα!

Το επιθετικό ρεσιτάλ του Τριφυλλιού συνεχίστηκε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Παναθηναϊκό να ξεφεύγει με 16 πόντους (53-69) χάρη σε καλάθι του Σλούκα, ο οποίος αμέσως μετά σημείωσε και τρίποντο, για το "πράσινο" +17 (55-72). Η Άλμπα αντέδρασε με ηγέτες Πρότσιντα και Τίμαν, τρέχοντας ένα σερί 9-0 και μειώνοντας σε 63-72. Σε εκείνο το σημείο ανέλαβε δράση ο Μήτογλου, κάνοντας το σκορ 64-77 με 5 συνεχόμενους πόντους. Ο Ναν πέρασε μία εξαιρετική ασίστ στον Λεσόρ για το 68-79 και ο "καυτός" Μήτογλου διαμόρφωσε με τρίποντο 70-82, που ήταν το τελικό σκορ στο τρίτο δεκάλεπτο.

Με τη διαφορά να κινείται σε ασφαλή επίπεδα, ο Εργκίν Αταμάν επανέφερε τον Κέντρικ Ναν στο παρκέ, θέλοντας να του δώσει χρόνο συμμετοχής που θα τον βοηθήσει στην προσαρμογή, όμως δεν τον κράτησε για πολύ. Λίγο η αστοχία του από την περιφέρεια, λίγο το γεγονός πως η Άλμπα μείωσε σε 78-84, ανάγκασαν τον Τούρκο προπονητή να φέρει ξανά από τον πάγκο τον Κώστα Σλούκα για να βάλει… τάξη. Και έτσι ακριβώς έγινε. Ο Παναθηναϊκός επανέφερε γρήγορα τη διαφορά πάνω από τους 10 (80-93) με Γκριγκόνις – Γκραντ και δεν κοίταξε ξανά πίσω, «αγγίζοντας» (85-99) την πρώτη 100αρα στην Ευρωλίγκα, μετά τον Γενάρη του 2020 και τη νίκη επί της Βιλερμπάν (100-88).

Τα δεκάλεπτα: 26-27, 47-60, 70-82, 85-99

Δείτε ΕΔΩ τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ομάδα… NBA ο ΠΑΟ, εγγύηση ο Σλούκας - Θύμισε... Ολυμπιακό ο Μήτογλου, άφωνοι με όσα έδειξε ο Ναν!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags