Euroleague: Με ένα φανταστικό Λιούντμπεργκ που σημείωσε 17 πόντους στην τελευταία περίοδο, η Βίρτους Μπολόνια επικράτησε της Αρμάνι Μιλάνο (86-79) και ανέβασε το ρεκόρ της στην Euroleague στο 6-2.

Πρώτο ημίχρονο

Το παιχνίδι ξεκίνησε με πολύ καλό ρυθμό, μεγάλη ευστοχία για τις δύο ομάδες και εκατέρωθεν συνεχόμενα καλάθια.

Στο πρώτο δεκάλεπτο, η Αρμάνι κυριάρχησε στο ζωγραφιστό σε άμυνα και επίθεση, μη επιτρέποντας στον Σενγκέλια να βρει ρυθμό. Από την άλλη, η Μπολόνια βρήκε απάντηση χάρη στο εξαιρετικό ξεκίνημα του Μάρκο Μπελινέλι στο παιχνίδι, ο οποίος τελείωσε την περίοδο με 8 πόντους.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κάιλ Χάινς, ο οποίος σημείωσε τους έξι τελευταίους πόντους της ομάδας του, η παρέα του Ετόρε Μεσίνα έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά με τέσσερεις (25-21).

Η δεύτερη περίοδος είχε κάπως διαφορετική εικόνα. Οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις αμυντικά, έλεγξαν τον ρυθμό του παιχνιδιού και με μπροστάρηδες τους Ντόμπριτς και Αμπάς έκλεισαν το ημίχρονο μπροστά με 5 πόντους (45-40). Το επιμέρους σκορ για την ομάδα του Λούκα Μπάνκι στην δεύτερη περίοδο ήταν 24-14.

Κορυφαίοι για τις δύο ομάδες στο πρώτο μέρος οι Αμπάς και Σιλντς με 11 πόντους έκαστος.

Δεύτερο ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Αρμάνι να μπαίνει πολύ δυνατά με επιμέρους σερί 14-5. Στην συνέχεια η Μπολόνια περιόρισε την ζημιά κυρίως χάρη στο επιθετικό ξέσπασμα του Ντάνιελ Χάκετ (10π) και έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο μπροστά με 2 πόντους (65-63).

Με επιθετικό blackout των φιλοξενούμενων άρχισε η τέταρτη περίοδος. Η ομάδα του Ετόρε Μεσίνα σκόραρε για πρώτη φορά εντός πεδιάς με τρίποντο του Σιλντς έπειτα από 4 λεπτά και 49 δευτερόλεπτα. Ο Λούκα Μπάνκι είδε τους παίκτες του να παίζουν εξαιρετική άμυνα και να παίρνουν διαφορά 9 πόντων (77-68) 3,23 πριν το φινάλε.

Χάρη σε ένα σερί 11-4 με 1,17 να απομένει η Αρμάνι Μιλάνο μείωσε στους 2 (81-79), επέστρεψε στο ματς και έδωσε το σύνθημα για ένα εντυπωσιακό φινάλε. Τότε ήρθε η ώρα του κορυφαίου στην 4η περίοδο,Γκάμπριελ Λιούντμπεργκ, ο οποίος με 5 συνεχόμενους πόντους έδωσε αέρα 7π. στην ομάδα του και έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην μέγαλη επικράτηση της Βίρτους Μπολόνια κλείνοντας το τελευταίο δεκάλεπτο με 17 προσωπικούς πόντους.

Αυτή ήταν η 6η νίκη σε 8 παιχνίδια για την Βίρτους στην φετινή Euroleague. Στο 2-6 έπεσε η Αρμάνι Μιλάνο που μέχρι τώρα απογοητεύει.