Facebook Pixel Κάζις Μακσβίτις: ’’Θα ’’κλείδωνα’’ τον game-changer Σλούκα... - Βλέπω ΠΑΟ και Ολυμπιακό στο Final-4’’ (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2023-11-15 20:56:00

Μακσβίτις: ’’Θα ’’κλείδωνα’’ τον game-changer Σλούκα... - Βλέπω ΠΑΟ και Ολυμπιακό στο Final-4’’ (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team

Ο προπονητής της Ζαλγκίρις Κάουνας μίλησε για τις ελληνικές ομάδες και έκανε τις δικές του προβλέψεις για το Final-4.

Ο Κάζις Μακσβίτις παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή ''Playmakers'' των καναλιών Novasports και μίλησε για όλους και για όλα. Αναφέρθηκε στην ομάδα του, τον ΠΑΟ του Αταμάν, τον Ολυμπιακό και αποθέωσε τον Μάριους Γκριγκόνις.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την περσινή επιτυχία αλλά και τον φετινό στόχο:

«Κατ' αρχάς εμείς πέρυσι το πιστέψαμε ότι μπορούμε να φτάσουμε στα πλέι-οφ. Σαν ομάδα και σαν προπονητής, μπορεί άλλοι να μην το πίστευαν, αλλά εγώ το πίστευα. Ήξερα τους παίκτες από παλιά, από τις μικρές Εθνικές ομάδες της Λιθουανίας. Γνώριζα τον κορμό των Λιθουανών παικτών, είχαμε καλούς Αμερικανούς, παίζαμε με δύναμη, ήμασταν ανταγωνιστικοί και παλεύαμε για κάθε πόντο. Νομίζω στο τέλος αξίζαμε να βρεθούμε στα πλέι-οφ, χάσαμε από την Μπαρτσελόνα, αλλά ούτως ή άλλως η Μπαρτσελόνα ήταν πολύ δυνατή για εμάς. Οπότε ελπίζουμε φέτος, και περιμένουμε, να καταφέρουμε το ίδιο».

Για τον Παναθηναϊκό, ο Λιθουανός τεχνικός δεν μάσησε τα λόγια του:

«Ο Παναθηναϊκός φέτος έχει πολύ ταλέντο, δεν το χρησιμοποιούν αυτό το ταλέντο ακόμη, αλλά θα το κάνουν. Ελπίζω όχι στο μεταξύ μας παιχνίδι. Νομίζω ότι είναι μια ομάδα που ξεκινάει από την επίθεση, αλλά έχει πολύ ταλέντο και πολλούς καλούς παίκτες, οπότε δεν είναι εύκολο να παίζεις απέναντί τους.

Ξέρουμε ότι έχουν χάσει μερικά ματς, έχουν μεν κάποια κενά σε κάποιες θέσεις, αλλά από την άλλη πλευρά ανοίγουν το γήπεδο έξοχα. Παίζουν με αυτοπεποίθηση, δεν είναι μεγάλο το ροτέισιον, οι παίκτες ξέρουν ότι θα παίξουν πολύ, οπότε παίζουν και με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Καθόλου εύκολο να αντιμετωπίζεις μια τέτοια ομάδα».

Για το ποιον παίκτη θα «κλείδωνε» στα αποδυτήρια αν μπορούσε για να μην παίξει με την ομάδα του, από τον ΠΑΟ:

«Μάλλον τον Σλούκα. Είναι ο game-changer».

Για τις ομοιότητες που έχει το λιθουανικό με το ελληνικό μπάσκετ αλλά και την ατμόσφαιρα των γηπέδων:

«Βρίσκω μερικές ομοιότητες ανάμεσα στο λιθουανικό και το ελληνικό μπάσκετ. Δεν είναι εύκολο να είσαι προπονητής σε αυτές τις δύο χώρες. Επειδή οι άνθρωποι αγαπούν και ξέρουν μπάσκετ. Προφανώς όμως το μεγάλο πάθος για το μπάσκετ, τα γεμάτα γήπεδα βοηθούν. Είναι φοβερή ευτυχία να παίζεις σε γήπεδα σαν αυτά του Παναθηναϊκού και της Ζάλγκιρις. Για εμένα είναι δύσκολο να παίζω στην Ελλάδα, θορυβώδεις οπαδοί, μεγάλα γήπεδα και δυνατές ομάδες. Από την άλλη όμως παίζουμε μπάσκετ και ζούμε για τέτοιες στιγμές και για να παίζουμε σε τέτοια γήπεδα».

Για τον Μάριους Γκριγκόνις:

«Ξέρω τον Μάριους πολύ καλά, όχι μόνο από την Εθνική, αλλά και από το μπασκετικό σχολείο στο Κάουνας, στο οποίο συνυπήρξαμε. Τον παρακολουθώ από τα πρώτα του βήματα, από τα τουρνουά, τα καλοκαιρινά καμπ. Ήταν πάντα ο ηγέτης της ομάδας, ένας πολλά υποσχόμενος παίκτης. Νομίζω ότι ο Μάριους αξίζει την καριέρα που κάνει και είμαι πολύ χαρούμενος πρωτίστως ως Λιθουανός και δευτερευόντως ως προπονητής της Εθνικής, ότι ο Μάριους φέτος παίζει αρκετά αρχικά. Έχει έναν καλό ρόλο και τον υπηρετεί πολύ καλά. Δεν έχει προβλήματα με την υγεία του, του εύχομαι να έχει μία καλή σεζόν και αυτό θα είναι καλό για όλους, τους Έλληνες και τους Λιθουανούς».

Για το ποιες ομάδες θα είναι στο Final-Four το Μάιο του 2024:

«Δεν είναι εύκολη ερώτηση ειδικά για την εποχή αλλά… θα έλεγα η Ρεάλ θα είναι στο Final-Four. Ωραία, θα είμαι πολύ ευγενικός, εντάξει; Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Ζάλγκιρις θα είναι επίσης στο Final-4».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags