Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "ΝΒΑ ο Μήτογλου όπως ο Βεζένκοφ - Γι’ αυτό τον ξεχώρισε ο Πιτίνο - Κίνηση με νόημα Αταμάν με Ναν"
Μπάσκετ
| 2023-11-18 12:55:00

"ΝΒΑ ο Μήτογλου όπως ο Βεζένκοφ - Γι’ αυτό τον ξεχώρισε ο Πιτίνο - Κίνηση με νόημα Αταμάν με Ναν"

του Γιώργου Κτενά

"Είναι ο κορυφαίος στην Ευρώπη - Θέμα χρόνου να..."! Ο προπονητής Τζίμης Κουστένης, άλλοτε βοηθός τού Ρικ Πιτινο στον Παναθηναϊκό, μιλάει στο Sportdog.gr για τη νίκη του Τριφυλλιού απέναντι στη Βίρτους, για τη νέα τρομερή εμφάνιση του Μήτογλου, αλλά και για τον χρόνο που θέλει ο Ναν, αν και δείχνει ήδη πρόοδο.

Εξαιρετικές εμφανίσεις πραγματοποιεί με τη φανέλα τού Παναθηναϊκού ο Ντίνος Μήτογλου το τελευταίο διάστημα, αναδεικνύοντας πόσο σημαντική ήταν η απουσία του (ειδικά για το μπάσκετ που θέλει να παιξει ο Αταμάν) στην αρχή τής αγωνιστικής περιόδου.

Το Τριφύλλι έχει βρει τον βηματισμό του το τελευταίο διάστημα, έχει γράψει ήδη θετικό πρόσημο στις νίκες (5-4) στην Ευρωλίγκα, ενώ και στην Ελλάδα παραμένει η μοναδική αήττητη ομάδα, γεγονότα που συνδέονται φυσικά και με την αγωνιστική άνοδο του Έλληνα άσου.

Το sportdog επικοινώνησε με τον προπονητή Τζίμη Κουστένη, βοηθό τού Ρικ Πιτινο στον Παναθηναϊκό, που γνωρίζει άριστα τον Ντίνο αλλά και το βάρος τής φανέλας με το Τριφύλλι, προκειμένου να μας μιλήσει για τον παίκτη και τη φετινή του παρουσία - Μάλιστα, από τη στιγμή που η παρουσία αυτή έρχεται μετά από την αποχή 1,5 χρόνου από τα παρκέ.

Ακόμα, ο Τ. Κουστένης μάς μίλησε και για τον Κέντρικ Ναν και την προσαρμογή του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, μετά και την πολύ καλή εμφάνισή του εναντίον τής Βιρτους Μπολόνια.

"Αυτό δείχνει ο Αταμάν για Ναν - Θέμα χρόνου να... - Έτσι θα μπει παραπάνω στο πνεύμα"

"Ο Ναν φαίνεται ότι έδειξε καλά στοιχεία, παρά το γεγονός ότι έχει μόνο δέκα μέρες στην Ελλάδα. Καταλαβαίνει το παιχνίδι, τους συμπαίκτες του πώς κινούνται και πώς πρέπει να είναι κι αυτός. Θετική εμφάνιση, το γεγονός ότι ο Αταμάν τον είχε στην αρχική πεντάδα, δείχνει ότι τον πιστεύει ως παικτη. Όσο περνούν οι μέρες θα αποκτάει ρόλο στην ομάδα", ανέφερε αρχικά ο πεπειραμένος τεχνικός για έναν παίκτη που γνώριζε άριστα από τη θητεία του στο ΝΒΑ και στη συνέχεια συμπλήρωσε: "Είναι θέμα χρόνου η προσαρμογή. Η κλάση υπάρχει, η εμπειρία υπάρχει, είναι θέμα χρόνου και παιχνιδιών. Εναντίον της Βιρτους ήταν παιχνίδι Ευρωλίγκας, άρα υψηλών απαιτήσεων, στο ελληνικό πρωτάθλημα θα παίζει και παραπάνω και θα μπει στο πνεύμα".

"Ενέργεια, τρίποντο, ανοίγει τις άμυνες - Ο καλύτερος πάουερ φόργουορντ στην Ευρωλίγκα - "Ανέβασε" Λεσόρ και Μπαλτσερόφσκι"

Ποιο είναι το σχόλιό σας για την παρουσία του Μήτογλου;

"Ο Μήτογλου είναι παιδί εξαιρετικό, επαγγελματίας, συνδυάζει και χαρακτήρα και επαγγελματία αθλητή. Τρομερό work ethic, όρεξη για δουλειά, παιδί που ακούει τον προπονητή, θα κάνει τα πάντα για να μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα του. Φάνηκε καθαρά ότι με το που ήρθε στην ομάδα έδωσε στην φροντ λάιν γιατί έχει ικανότητα και σωματομετρικά για να βοηθήσει ψηλούς και φόργουορντ. Βγάζει απίστευτη ενέργεια στο παιχνίδι, με το τρίποντο ανοίγει πολύ τις άμυνες. Με το τρέξιμο μπορεί να τελειώνει τις φάσεις".

Η απουσία του για 1,5 χρόνο έδειξε ότι δεν τον επηρέασε καθόλου.

"Αμέσως με το που ενεργοποιήθηκε και άρχισε να παίζει μετά τον τραυματισμό, φάνηκε ότι αυτή η εποχή του 1,5 χρόνου είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα. Στον Παναθηναϊκό ενσωματώθηκε αμέσως, ήταν το περιβάλλον γνώριμο. Είναι ο καλύτερος πάουερ φόργουορντ στην Ευρωλίγκα και, μαζί με τον Σενγκέλια, οι πιο φορμαρισμένοι. Βοήθησε για να ανέβουν και οι Λεσόρ και Μπαλτσερόφσκι, καλύπτοντας αδυναμίες στο ύψος και στο ριμπάουντ. Γιατί με τον δυναμισμό που έχει αναπληρώνει τα κενά που έχουν αυτοί οι δυο παίκτες".

"Αυτό ξεχώρισε ο Πιτίνο στον Μήτογλου - Μπορεί στο ΝΒΑ λόγω σουτ - Πιο γρήγορος και αθλητικός από Βεζενκοφ"

Τι είχε ξεχωρίσει ο Πιτίνο στον Μήτογλου και του είχε δώσει τόσο κεντρικό ρόλο;

"Ο κοουτς Πιτίνο τον πίστευε ευθύς εξαρχής, είναι παίκτης που δίνει το 100%. Θα κάνει ο,τι χρειαστεί στο γηπεδο, τρέξιμο, άμυνα, σκοράρισμα, ριμπάουντ. Πάντα έλεγε ο κόουτς Πιτίνο ότι ήταν παίκτης-κλειδί για εμάς. Ο κόουτς ήθελε γρήγορο παιχνίδι και ο Μήτογλου στο 4 μπορούσε να το προσφέρει αυτό. Με βάση τον χρόνο συμμετοχής και μια ανάλυση που είχαμε κάνει, ήταν ο καλυτερος ριμπάουντερ της ομάδας. Ο κόουτς Πιτίνο θεωρούσε ότι ήταν κομβικός παίκτης για την πορεία της ομάδας".

Αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό και είναι υγιής, φαίνεται ότι το ταβάνι του μπορεί να είναι ακόμα πιο ψηλό.

"Φάνηκε ότι δεν έχει λείψει καθόλου μετά την αποχή. Αν συνεχίσει να παίζει έτσι, που το πιστεύω ότι μπορεί να το κάνει, γιατί όχι να κανει το επόμενο βήμα για να δοκιμάσει στο ΝΒΑ όπως και ο Βεζένκοφ. Εκεί, βέβαια, είναι αλλιώς η σωματοδομή των παικτών, αν πάει στην Αμερική θα πρέπει να βγει ακόμα πιο έξω, 3αρο-4άρι. Η ικανότητα που έχει στο τρίποντο όμως, μπορεί να του βρει χώρο στο ΝΒΑ γιατι έχει πολύ καλό σουτ. Άλλωστε είναι πιο αθλητικός και γρήγορος από τον Βεζενκοφ".


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συρίγος: "Ο Παναθηναϊκός έχει πλέον ΟΜΑΔΑ - Δεν... κωλώνει ο Αταμάν - Πλήρης μετάλλαξη Γκριγκόνις"! (Vid)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags