Facebook Pixel Ολυμπιακός - Ζαλγκίρις Κάουνας: Ο Ολυμπιακός έκανε μπασκετικό... μπούλινγκ στη Ζαλγκίρις με ’’όργια’’ Κάνααν! (Vid)
Μπάσκετ
| 2023-11-24 23:04:00

Ο Ολυμπιακός έκανε μπασκετικό... μπούλινγκ στη Ζαλγκίρις με ’’όργια’’ Κάνααν! (Vid)

Sportdog Team

Εξαιρετική εμφάνιση από τους ερυθρόλευκους και σημαντική νίκη απέναντι στους Λιθουανούς.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Ζαλγκίρις με και πέτυχε την έκτη του νίκη στην Ευρωλίγκα με σκορ 89-72. Σαρωτική εμφάνιση από τους νταμπλούχους Ελλάδας οι οποίοι είχαν μπροστάρη τον εκπληκτικό Αϊζέια Κάνααν ο οποίος έβαλε 25 πόντους! Ισοβαθμία με τον ΠΑΟ, πλέον, για τους Πειραιώτες και επόμενο ματς στο Πριγκιπάτο με τη Μονακό.

Επιστροφή ΜακΚίσικ στην αποστολή!

Ο Ολυμπιακός ήθελε πάση θυσία τη νίκη που θα τον εδραιώσει στην 8άδα, επικρατώντας επί μιας δυνατής αντιπάλου. Στο ματς αυτό ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε τον Σακίλ ΜακΚίσικ να επανέρχεται σε αποστολή μετά από 49 ολόκληρες ημέρες, ενώ στο ΣΕΦ έδωσε το παρών ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα των Πειραιωτών θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρωλίγκα από το δεύτερο γύρο της κανονικής διάρκειας και ύστερα, ενώ εκτός παρέμεινε και ο Νάιτζελ Ουίλιαμς - Γκος.

Η Ζαλγκίρις από την άλλη έχοντας αρνητικό ρεκόρ, έψαχνε το τεράστιο διπλό στο Φάληρο με τον Μακσβίτις να μην αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα. Οι Λιθουανοί είχαν την εξής 12άδα στο παιχνίδι: Μπιρούτις, Μπουτκεβίτσιους, Λαβρινοβίτσιους, Λεκαβίτσιους, Ντίμσα, Έβανς, Γκιεντράιτις, Μάνεκ, Χέιζ, Ουλάνοβας, Σμιτς.

Κατακόκκινο το πρώτο μέρος!

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε το ματς με αστοχία, την οποία είχε και η Ζαλγκίρις. Ο Μπουτκεβίτσιους άνοιξε τον χορό των εύστοχων καλαθιών για τους Λιθουανούς, όμως οι παίκτες του Μπαρτζώκα είδαν τον Κάνααν να παίρνει μπρος και το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 19-19. Οι γηπεδούχοι έκαναν αλλαγές και οι Λαρεντζάκης, Λούντζης μπήκαν στον αγώνα. Ο Πίτερς έκανε αυτό που ξέρει καλά και ευστοχούσε, παραδίδοντας τη σκυτάλη στο δίδυμο - φωτιά. Τόμας Γουόκαπ και Κάνααν ανέλαβαν την επιχείρηση... εξόντωσης της ομάδας του Μακσβίτις και η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +12 για τους Πειραιώτες με το σκορ πρώτου μέρους να είναι 43-31!

Ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα

Οι φιλοξενούμενοι επανήλθαν αποφασισμένοι μετά τη διακοπή και ο Έβανς βρήκε νωρίς στην τρίτη περίοδο το πρώτο του τρίποντο στην αναμέτρηση, όμως ο ''καυτός'' Γουόκαπ δε σταμάτησε να βομβαρδίζει με τρίποντα τη Ζαλγκίρις έχοντας για συμπαραστάτη τον Κάνααν. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας δεν επέτρεψαν στους Λιθουανούς να ρίξουν τη διαφορά κάτω από τους 10, παρά την πίεση που δέχθηκαν. Η Ζαλγκίρις κατόρθωσε 5 λεπτά πριν τη λήξη του δεκαλέπτου να έχει πάρει 5 φάουλ από τον Ολυμπιακό και έτσι σημάδεψε σε αυτό το πλεονέκτημα.

Ο Αϊζέια Κάνααν ήταν σε... δαιμονιώδη κατάσταση και με αντίπαλο τον Μάνεκ πέτυχε δύο σερί τρίποντα κάνοντας το 57-42 4 λεπτά πριν το φινάλε της τρίτης περιόδου και ανάγκασε τον Μακσβίτις να πάρει εσπευσμένα τάιμ άουτ! Ο Έβανς βρήκε τον καλό του εαυτό και αποτέλεσε μπελά για τους ερυθρόλευκους. Έτσι το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με το σκορ να έχει φτάσει στο 69-52.

Ο στόχος στην ακροτελεύτια περίοδο για τον Μπαρτζώκα ήταν να μην... καρδιοχτυπήσει η ομάδα του και αυτό δε συνέβη. Ο Άλεκ Πίτερς πήρε το νήμα από εκεί που το είχε αφήσει ο Αϊζέια Κάνααν και σκόραρε... κατά ριπάς. Η Ζαλγκίρις δεν μπόρεσε να πλησιάσει και το παιχνίδι βρήκε τον Ολυμπιακό νικητή με σκορ 89-72!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags