Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Απαντάει ο Αταμάν για Πετρούσεφ - Ηχηρό trade από ΠΑΟ - Ποιον διώχνει ο Αταμάν για να φέρει... Γκιστ (Vid)
Μπάσκετ
| 2023-11-27 10:00:00

Απαντάει ο Αταμάν για Πετρούσεφ - Ηχηρό trade από ΠΑΟ - Ποιον διώχνει από ΟΑΚΑ για να φέρει... Γκιστ! (Vid)

του Νίκου Στεργίου

Αντεπίθεση με Ευρωλιγκάτο στη μεταγραφή του Ολυμπιακού. Ο Σέρβος NBAer μπαίνει στο αεροπλάνο για να προσγειωθεί στο... ΣΕΦ και οι Πράσινοι ετοιμάζουν τη δική τους απάντηση, ωστόσο δεν θα είναι ένα απλό μεταγραφικό deal, αλλά μία ανταλλαγή. Ποιον δίνουν οι Πράσινοι και ποιον θέλουν στο ΟΑΚΑ!

Από επιτυχία σε επιτυχία προχωράει ο Παναθηναϊκός σε Ελλάδα και, κυρίως, Ευρώπη, καθώς κατάφερε να νικήσει και τη Βαλένθια στο ΟΑΚΑ, με τη στήριξη των οπαδών του, με αποτέλεσμα να διατρέχει ένα εξαιρετικό σερί νικών στην Ευρωλίγκα.

Οι Πράσινοι έχουν πάρει τα πάνω τους, έχουν βρει ρόλους, η ομάδα ρολάρει και δουλεύει μια χαρά και κανείς δεν γκρινιάζει για τίποτα. Γιατί οι νίκες δίνουν αυτοπεποίθηση, καλή διάθεση, χρόνο για να δουλέψει περισσότερο η ομάδα και να αποδώσει με βάση τις δυνατότητές της.

Για παράδειγμα κανείς δεν μιλάει πια για τις απουσίες στη θέση 3, που ο Παναθηναϊκός έχει δύο παίκτες του στα πιτς, αφενός γιατί τα καταφέρνει εξαιρετικά ο Γκριγκόνις σε αυτή τη θέση, αφετέρου ακριβώς γιατί υπάρχουν οι νίκες που δίνουν ώθηση. Παρόλα αυτά υπάρχει μια θέση που το Αταμάν δεν είναι ευχαριστημένος από τις επιλογές που έχει - Αυτή είναι η θέση 5.

Το σενάριο για trade - Αυτός περισσεύει από το ρόστερ - Πότε θα υπάρξουν εξελίξεις

Γιατί ο Λεσόρ μπορεί να τα καταφέρνει εξαιρετικά αλλά τόσο ο Μπαλτσερόφσκι, που χάνει φάσεις στην άμυνα όσο και ο Κώστας Αντετοκούνμπο δεν μπορούν να είναι Νο2 πίσω από τον Λεσόρ σε επίπεδο ομάδας που θέλει να παει στο F4 της Ευρωλίγκας. Μπορεί να δωσει ο Μήτογλου βοήθειες κάτω από τη ρακέτα, αλλά με τη σεζόν που κάνει ως 4άρι, είναι κρίμα να βρίσκεται κάτω από τη ρακέτα.

Για αυτό και στο μυαλό των Πράσινων υπάρχει το trade - Στα πρότυπα της ανταλλαγής που είχε γίνει πριν από πολλά χρόνια με τον Γκιστ και τον Πάνκο, που είχε φέρει στον Παναθηναϊκό έναν ψηλό που έγραψε Ιστορία στην ομάδα.

Μπορεί να συμβεί και τώρα κάτι παρόμοιο; Αρχικά να δούμε ποιος παίκτης θα μπορούσε να αποχωρήσει από το ρόστερ του Τριφυλλιού και να μην πάρει χαμπάρι άνθρωπος: Ο Κάιλ Γκάι!

Αυτός που περισσεύει στο ρόστερ τού Παναθηναϊκού είναι ο Γκάι, ειδικά τώρα που έχει έρθει στην ομάδα ο Κέντρικ Ναν και, εκ των πραγμάτων, δεν υπάρχει χώρος για να εκείνον. Το trade, βέβαια, θα είναι αν φύγει ο Γκάι να έρθει κάποιος ψηλός όπως είπαμε και όχι κάποιος κοντός.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια λύση στο ορίζοντα. Ίσως να προκύψει από ομάδα που δεν έχει βλέψεις ή κάποιος παίκτης που θα θέλει να φύγει από την ομάδα του, αλλά να είναι υψηλής ποιότητας και όχι κάποιος που θα έρθει και θα καθαρίζει τον πάγκο.

Πότε θα γίνει; Προς τον Γενάρη, πολύ δύσκολα να γίνει κάτι νωρίτερα, αφού υπάρχει χρόνος στην Ευρωλίγκα για αλλαγές στο ρόστερ (μέχρι τον Φλεβάρη). Προσοχή: Δεν λέει κανείς ότι ντε και σώνει ο Παναθηναϊκός θα προχωρήσει σε trade. Ειδικά στο επίπεδο της Ευρωλίγκας δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση. Παρόλα αυτά είναι προοπτική με ενδιαφέρον, ο Αταμάν βλέπει ότι ο Γκάι του "περισσεύει" και δεν αποκλείεται αν υπάρξει κάποιος καλός ψηλός διαθέσιμος, να γίνει κίνηση που θα είναι win-win για όλους.

Ένα όνομα για να κρατήσουμε στην άκρη του μυαλού μας!

Υπάρχει κάποιος που θα μπορούσαμε να μαρκάρουμε από τώρα το όνομά του (αυτό και τίποτα παραπάνω για την ώρα!) για να τον έχουμε στα υπόψη; Τον Γιοχάνες Τίμαν, της Άλμπα Βερολίνου, που δεν αποκλείεται στη διάρκεια της σεζόν να επιδιώξει να αποχωρήσει από τους Γερμανούς - Η πορεία τους στην Ευρωλίγκα λογικά δεν θα έχει κίνητρο σε λίγο καιρό.

Ο Τίμαν είναι 2.05, παίζει τόσο ως 4άρι όσο και 5άρι, ένας παίκτης τύπου Μήτογλου δηλαδή, που μπορεί άριστα να δώσει ανάσες στον Λεσόρ και να κάνει τη δουλειά που πρέπει κάτω από τη ρακέτα. Γράφουμε ξανά: Είναι νωρίς να μιλήσουμε για ονόματα, όπως και η διαδικασία του trade δεν είναι απλή. Ούτε είναι δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός θα προχωρήσει σε ενίσχυση.

Αλλά με βάση όλα τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, ο Τίλμαν είναι πρώτης τάξης λύση για trade μέσα στο επόμενο διάστημα...


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ατάκες-φωτιά Γιαννακόπουλου: "Πετρούσεφ για προπονήσεις Μήτογλου - Δε θα ξαναδείτε Βεζένκοφ στα κόκκινα..."

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags