Facebook Pixel Ούγκο Γκονζάλεθ: Το νέο «διαμάντι» της Ρεάλ Μαδρίτης (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2023-11-30 14:00:00

Το νέο «διαμάντι» της Ρεάλ Μαδρίτης: Οι τρεις φανταστικές μέρες του Ούγκο Γκονζάλεθ (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Γιώργου Βροντάκη

Ο 17χρονος φόργουορντ των Μαδριλένων έκανε το ντεμπούτο του στην Euroleague.

Ο νεαρός φόργουορντ μέσα σε τρεις μέρες βρέθηκε από την εφεδρική ομάδα στο ντεμπούτο του στην Ευρωλίγκα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης καυχιέται για τις Ακαδημίες της εδώ και πολλά χρόνια, καθώς έχει βγάλει παικταράδες. Από τον Ουσμάν Γκαρούμπα ως τον Λούκα Ντόνσιτς. Η «Βασίλισσα» δεν σταματά να εκτρέφει παίκτες υψηλού αγωνιστικού επιπέδου που σιγά σιγά σπάνε τις αλυσίδες για να έχουν συνάφεια στην πρώτη ομάδα και να πετύχουν.

Ο τελευταίος που χτύπησε την πόρτα της επιτυχίας είναι ο Ούγκο Γκονζάλεθ. Ο 17χρονος φόργουορντ ύψουςι 1,98 μ., ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στην Ευρωλίγκα την περασμένη Τρίτη στο Βελιγράδι απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Τσους Ματέο, χρησιμοποίησε τον νεαρό για 3:45 και πρόλαβε να σκοράρει 2 πόντους και να δεχθεί 2 φάουλ.

Ένα ντεμπούτο που ήρθε δύο μέρες μετά το κλείσιμο ενός έκτακτου Σαββατοκύριακου με τους εφεδρικούς. Ο Μαδριλένος άσος έπαιξε δύο παιχνίδια, το Σάββατο με την Ζέντρο και την Κυριακή με την Ούρος Ρίβας και πήρε δύο νίκες.

Πέτυχε 62 πόντους σε λίγες ώρες

Την πρώτη μέρα, ο Ούγκο Γκονζάλεθ σκόραρε 35 πόντους (5/6 τρίποντα) και 7 ριμπάουντ με PIR 38, στα σχεδόν 28 λεπτά που ήταν στο παρκέ. Λίγες ώρες αργότερα, στο δεύτερο ματς σταμάτησε στους 27 πόντους (5/6 τρίποντα), 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ και PIR 39 . Σε μόλις 24 ώρες πέτυχε 62 πόντους και 77 στη βαθμολογία.

Κατά μέσο όρο έχει 21,5 πόντους στα έξι παιχνίδια που παίχτηκαν (57,1% έξω από τα 6,75μ.). Ο Γκονζάλεθ πήγε στην ομάδα Νέων της Ρεάλ Μαδρίτης το 2017, σε ηλικία μόλις 11 ετών, αφού πέρασε από την San Agustín de Guadalix (12-13 ετών). Τρία χρόνια αργότερα θα ανακηρυχτεί πρωταθλητής του Endesa Mini Cup και μετά κέρδισε την Junior Euroleague στο Κάουνας.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags