Ο νεαρός φόργουορντ μέσα σε τρεις μέρες βρέθηκε από την εφεδρική ομάδα στο ντεμπούτο του στην Ευρωλίγκα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης καυχιέται για τις Ακαδημίες της εδώ και πολλά χρόνια, καθώς έχει βγάλει παικταράδες. Από τον Ουσμάν Γκαρούμπα ως τον Λούκα Ντόνσιτς. Η «Βασίλισσα» δεν σταματά να εκτρέφει παίκτες υψηλού αγωνιστικού επιπέδου που σιγά σιγά σπάνε τις αλυσίδες για να έχουν συνάφεια στην πρώτη ομάδα και να πετύχουν.

Ο τελευταίος που χτύπησε την πόρτα της επιτυχίας είναι ο Ούγκο Γκονζάλεθ. Ο 17χρονος φόργουορντ ύψουςι 1,98 μ., ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στην Ευρωλίγκα την περασμένη Τρίτη στο Βελιγράδι απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Τσους Ματέο, χρησιμοποίησε τον νεαρό για 3:45 και πρόλαβε να σκοράρει 2 πόντους και να δεχθεί 2 φάουλ.

Ένα ντεμπούτο που ήρθε δύο μέρες μετά το κλείσιμο ενός έκτακτου Σαββατοκύριακου με τους εφεδρικούς. Ο Μαδριλένος άσος έπαιξε δύο παιχνίδια, το Σάββατο με την Ζέντρο και την Κυριακή με την Ούρος Ρίβας και πήρε δύο νίκες.

Πέτυχε 62 πόντους σε λίγες ώρες

Την πρώτη μέρα, ο Ούγκο Γκονζάλεθ σκόραρε 35 πόντους (5/6 τρίποντα) και 7 ριμπάουντ με PIR 38, στα σχεδόν 28 λεπτά που ήταν στο παρκέ. Λίγες ώρες αργότερα, στο δεύτερο ματς σταμάτησε στους 27 πόντους (5/6 τρίποντα), 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ και PIR 39 . Σε μόλις 24 ώρες πέτυχε 62 πόντους και 77 στη βαθμολογία.

Κατά μέσο όρο έχει 21,5 πόντους στα έξι παιχνίδια που παίχτηκαν (57,1% έξω από τα 6,75μ.). Ο Γκονζάλεθ πήγε στην ομάδα Νέων της Ρεάλ Μαδρίτης το 2017, σε ηλικία μόλις 11 ετών, αφού πέρασε από την San Agustín de Guadalix (12-13 ετών). Τρία χρόνια αργότερα θα ανακηρυχτεί πρωταθλητής του Endesa Mini Cup και μετά κέρδισε την Junior Euroleague στο Κάουνας.