Facebook Pixel Εργκίν Αταμάν - Παναθηναϊκός: "Καμπανάκι" Αταμάν για παίκτη-έκπληξη στον ΠΑΟ - Ούτε Γκάι ούτε Βιλντόσα - "Εκλεκτός" του Γιαννακόπουλου
Μπάσκετ
| 2023-12-02 10:00:00

"Καμπανάκι" Αταμάν για παίκτη-έκπληξη στον ΠΑΟ - Ούτε Γκάι ούτε Βιλντόσα - "Εκλεκτός" του Γιαννακόπουλου

του Νίκου Στεργίου

Ο κόουτς περιμένει περισσότερα και άμεσα να δει απαντήσεις! Μπορεί να θεωρείται ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ, ωστόσο η μέχρι τώρα παρουσία του δεν έχει αφήσει ικανοποιημένο τον Τούρκο προπονητή...

Δεν είναι κρυφό ότι από το περασμένο καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός έχει αλλάξει επίπεδο και στόχος του είναι τόσο η κατάκτηση των εγχώριων τίτλων, όσο και η επιστροφή στα Final Four και η διεκδίκηση του έβδομου τροπαίου της Euroleague. Άλλωστε οι κινήσεις τόσο σε παίκτες, όσο και στο τεχνικό επιτελείο με την πρόσληψη του Εργκίν Αταμάν, δείχνουν το πλάνο που υπάρχει στον οργανισμό. Παράλληλα τόσο ο Τούρκος τεχνικός, όσο και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θέλησαν να τραβήξουν μια και καλή μια... γραμμή στα προηγούμενα πολύ άσχημα χρόνια των Πρασίνων με αποτέλεσμα να μείνουν ελάχιστοι στο ρόστερ σε σχέση με πέρσι και μάλιστα όσοι έμειναν ήταν απόφαση του ίδιο του έμπειρου προπονητή.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση του Λευτέρη Μαντζούκα, ο οποίος από το 2021 που ήρθε στο Τριφύλλι αποτελεί πολύ μεγάλο project για τον σύλλογο. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο νεαρός δεν έχει δοθεί δανεικός, ούτε τη φετινή χρονιά παρά το γεγονός ότι οι παίκτες που έχει να ανταγωνιστεί να είναι πολύ πάνω από τις τωρινές του δυνατότητες. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός άπαντες στον Παναθηναϊκό αναγνωρίζουν το τεράστιο ταλέντο του και ο ίδιος ο Αταμάν δείχνει να πιστεύει ότι μπορεί να πάρει ρόλο. 

Για αυτό άλλωστε τον λόγο θέλει να... τσιτώσει τον Μαντζούκα, ώστε να ανεβάσει ρυθμούς και να αρπάξει τις ευκαιρίες που του δίνονται. Τρανό παράδειγμα αυτής της λογικής που έχει ο Τούρκος είναι οι δηλώσεις του μετά το παιχνίδι με τον Κολοσσό που δήλωσε ότι τόσο ο Μαντζούκας, όσο και ο Καλαϊτζάκης πρέπει να βοηθούν περισσότερα στα ματς Ελλάδας, κάτι που χτυπάει... καμπανάκι και στους δύο πως επιβάλλεται να βελτιωθούν. Αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι ο 20χρονος σε 7 παρουσίες του στην Basket League έχει σχεδόν 15 λεπτά συμμετοχής με μέσο όρο 5,43 πόντους, την ίδια στιγμή που στη Euroleague έχει παίξει 9,30 λεπτά περίπου ανά παιχνίδι, μετρώντας μόλις 3 πόντους ανά ματς.

Από αυτά καταλαβαίνει κανείς εύκολα ότι ο Εργκίν Αταμάν έχει τη διάθεση να δώσει ρόλο, σίγουρα μεγαλύτερο στην Ελλάδα, στον Λευτέρη Μαντζούκα, όμως παράλληλα απαιτεί να βλέπει και από τον νεαρό και βελτίωση και πράγματα στο παρκέ από τον ίδιο. Το δεδομένο είναι πως και ο Παναθηναϊκός, αλλά και ο Τούρκος τεχνικός θέλει να επενδύσει πάνω και σε Έλληνες παίκτες, με τον Μαντζούκα να είναι τρανό παράδειγμα. Πλέον το... μπαλάκι πάει στον ίδιο καθώς επιβάλλεται να βελτιωθεί, έχοντας μάλιστα δίπλα του παίκτες που μπορεί να πάρει πάρα πολλά, ώστε να αλλάξει επίπεδο, μιας και μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο λόγω του ταλέντου του. Αν κάτι τέτοιο πάντως δεν συμβεί τους επόμενους μήνες τότε θα μιλάμε για μια χαμένη ευκαιρία που σίγουρα θα φέρει εξελίξεις.

Ο Μαντζούκας πάντως αποτελεί κι έναν από τους… αγαπημένους παίκτες του ίδιου του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο οποίος είχε πει σχετικά πριν από λίγο καιρό: «Εγώ προσπαθώ να του δώσω να καταλάβει ότι έχουμε για μένα, τον καλύτερο Έλληνα παίκτη της επόμενης 10ετιας – 15ετίας, τον Μαντζούκα. Και προσωπικά εγώ, θα ήθελα πάρα πολύ να τον βλέπω βασικό να παίζει 20-25 λεπτά. Κι ας είναι οι άλλοι 4 παίκτες των 2 εκατομμυρίων. Αλλά, ό,τι πει ο Αταμάν!».

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη Βετάκη - "Φευγάτος" από τον Παναθηναϊκό ξένος άσος - Είναι ήδη στην αγορά!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags