Εφές - Παναθηναϊκός: Οι πράσινοι έπαιξαν με τη φωτιά και κάηκαν στην Τουρκία! Με σωρεία λαθών και αδιανόητα μεγάλο αριθμό χαμένων επιθετικών ριμπάουντ ηττήθηκαν από την Εφές που ήταν μισή σε αυτόν τον αγώνα και βυθίστηκαν στη βαθμολογία!

Τεράστια προβλήματα για τους γηπεδούχους, με τα γνωστά θέματα ο ΠΑΟ

Αμφότερες οι ομάδες προέρχονταν από ήττες στην Ευρωλίγκα και συγκεκριμένα επί σερβικού εδάφους. Ο Παναθηναϊκός έχασε στην παράταση από την Παρτίζαν, ενώ η Αναντολού Εφές ηττήθηκε από τον Ερυθρό Αστέρα. Ο Αταμάν είχε τα γνωστά προβλήματα και δεν υπολόγιζε το σύνηθες δίδυμο. Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και Ιωάννης Παπαπέτρου δεν ήταν διαθέσιμοι. Ο Ερντέμ Τζαν, από την άλλη, δεν είχε έξι (!) βασικούς παίκτες του ροτέισον. Ο λόγος για τους: Ελάιτζα Μπράιαντ, Ροντρίγκ Μπομπουά, Γουίλ Κλάιμπερν, Ντέρεκ Γουίλις, Άντε Ζίζιτς και Τιμπόρ Πλάις.

Ο αγώνας ήταν σημαντικός, όμως η παρουσία του Εργκίν Αταμάν έδωσε μια άλλη νότα σε αυτόν καθώς με την είσοδο του Τούρκου στο γήπεδο έγινε πανικός. Η αποθέωση ήταν καθολική, ενώ στις εξέδρες ήταν και ο γιος του με φανέλα της Εφές την οποία και υποστήριζε στο ματς.

Κακός στο πρώτο μέρος

Ο Κέντρικ Ναν άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση και εν συνεχεία η Εφές έκανε σερί 7-0. Ο Τζόουνς ξεκίνησε εντυπωσιακά και έβαλε δύσκολα στον Ματίας Λεσόρ. Οι Τούρκοι πήραν από νωρίς διαφορά με 12-4 και ο Εργκίν Αταμάν κάλεσε εσπευσμένα τάιμ άουτ! Ο Σλούκας μείωσε σε 14-7 δίνοντας σημαντικούς πόντους για το Τριφύλλι, το οποίο δεν κατόρθωσε να πλησιάσει περισσότερο. Ο Λάρκιν δύο λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου μπήκε στο παρκέ ξανά και ο Τσαν έριξε μέσα τον Οτούρου. Ο Βιλντόσα με πέντε πόντους βοήθησε επιθετικά και το δεκάλεπτο έκλεισε στο -8, με το σκορ στο 23-15.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι πράσινοι ταλαιπωρήθηκαν από το πρόβλημα του αμυντικού ριμπάουντ. Η Εφές σημάδεψε αυτή την αδυναμία και μπόρεσε να βρει σκορ με αυτόν τον τρόπο. Ο Παναθηναϊκός ήθελε να ακουμπήσει την μπάλα στο Ματίας Λεσόρ, για να πάρει πόντους και φάουλ από τους αντίπαλους ψηλούς. Το Τριφύλλι πέραν του Γάλλου, δεν είχε άλλο παίκτη για στήριξη και αναγκαστικά ο Αταμάν επιστράτευσε τον Κάιλ Γκάι. Οι γηπεδούχοι δεν ευστοχούσαν, ο Μήτογλου πέτυχε 4 πόντους μαζεμένους και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 37-31 σε ένα μέτριο πρώτο μέρος από πλευράς Παναθηναϊκού!

Κι όμως έχασε!

Η ελληνική ομάδα βγήκε στο δεύτερο ημίχρονο με αποφασιστικότητα για τη σπουδαία ανατροπή και τη μεγάλη επικράτηση. Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν έφεραν σε ισορροπία το ματς γρήγορα, αλλά η Εφές ανέκτησε το +6. Εκεί άρχισε να μιλάει παραπάνω η άμυνα, ενώ και ο Ντίνος Μήτογλου πήρε μπρος και έβαλε το πρώτο του τρίποντο. Η σωρεία λαθών, πάντως, δεν διακόπηκε και ο ΠΑΟ στην τρίτη περίοδο έφτασε τα 6! Με την αστοχία των Τούρκων να βαράει... κόκκινο, το δεκάλεπτο έκλεισε με τον ΠΑΟ στο +2 και το σκορ στο πενιχρό 52-50.

Με την έναρξη της τέταρτης περιόδου ο Όλεγκ Μπαλτσερόφσκι έκανε το 14ο λάθος του Τριφυλλιού στην αναμέτρηση και έδωσε το δικαίωμα στην ομάδα του Τσαν να ισοφαρίσει. Ο Γκραντ έβαλε τρίποντο από αυτά που δεν μπαίνουν για το 55-52 και ο Λάρκιν απάντησε αμέσως. Το παιχνίδι έμοιαζε οριακό και ο Λάρκιν με φοβερό σουτ έδωσε ξανά προβάδισμα στους γηπεδούχους με 59-58! Ο Μήτογλου με 2/2 βολές έγραψε το 60-59 υπέρ της ελληνικής ομάδας, ενώ ο Λεσόρ αύξησε τη διαφορά στους 3. Ο Τόμπσον μείωσε στον πόντο και ο Ναν μετά έκανε ακόμη ένα λάθος.

Με 3 λεπτά να απομένουν, ο '''σεληνιασμένος'' Τζόουνς έδωσε νέο προβάδισμα στην Εφές. Ο Γκραντ απάντησε με τρίποντο για το 63-65 και στην επόμενη κατοχή ο Τζόουνς πήγε στη γραμμή της φιλανθρωπίας μετά από σερί επιθετικά ριμπάουντ που κέρδισαν οι Τούρκοι. Αυτός δε λάθεψε και σημείωσε το 65-65. Με 1:51 να υπολείπεται, ο Κέντρικ Ναν έβαλε τρίποντο για το 68-65, με τον Τζόουνς να μειώνει στον πόντο. Ο Σλούκας αστόχησε σε ελεύθερο σουτ 3 πόντων και ο Λάρκιν κέρδισε 3 βολές!

Ο Λάρκιν έκανε το 3/3 και το σκορ πήγε στο 70-68. Ο Αταμάν πήρε τάιμ άουτ και την επίθεση εκτέλεσε ο Σλούκας, ο οποίος λάθεψε. Ο Τόμπσον έβαλε μια βολή και ο Μήτογλου αστόχησε για την παράταση, με τους Τούρκους να επικρατούν με 71-68!