Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Ηγέτες του ΠΑΟ Σλούκας, Μήτογλου - Με… φόρα Γιάννη ο Αντετοκούνμπο - Ως εδώ, τον "τελειώνει" ο Αταμάν!
Μπάσκετ
| 2023-12-15 00:24:00

Ηγέτες του ΠΑΟ Σλούκας, Μήτογλου - Με… φόρα Γιάννη ο Αντετοκούνμπο - Ως εδώ, τον "τελειώνει" ο Αταμάν!

του Pick n' Scroll

Οι παίκτες που πήραν το ματς στη Γαλλία και ποιος βρίσκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο, μετά τη νέα απογοητευτική του εμφάνιση και στη Γαλλία. Οι Πράσινοι πήραν μία σημαντική νίκη, όμως έχουν και θέματα να διορθώσουν...

Ο Παναθηναϊκός έκανε τα εύκολα, δύσκολα μέχρι να πάρει τη νίκη στην έδρα της Βιλερμπάν. Στο πρώτο ημίχρονο προηγήθηκε μέχρι και με 16 πόντους, αλλά στο τέλος έφτυσε αίμα για να τα καταφέρει.

Χρειάστηκαν μεγάλα σουτ οι «πράσινοι» για να πιουν νερό στο τέλος, αλλά και η σπουδαία παρουσία του Κώστα Αντετοκούνμπο, που έδρασε σε άμυνα και ριμπάουντ. Ο Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι για μία ακόμη φορά δεν μπόρεσε να βοηθήσει και δεν αποκλείεται τον Γενάρη το «τριφύλλι» να προχωρήσει στην απόκτηση ενός ακόμη ψηλού.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παρκέ του νέου γηπέδου της Βιλερμπάν, αποφασισμένος να μην επιτρέψει στην αντίπαλό του να ελπίζει και στο πρώτο μέρος ήταν πειστικός. Πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με προβάδισμα 9 πόντων (45-36) και κάλλιστα θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερη διαφορά, αν δεν έκανε κάποια μικρά λάθη, που αξιοποίησαν οι Γάλλοι. Οι «πράσινοι» σημάδεψαν τις αδυναμίες της Βιλερμπάν και έτσι κατάφεραν να προηγηθούν μέχρι και με 16 πόντους με τους Γκριγκόνις, Μήτογλου και Σλούκα να είναι οι μπροστάρηδες. Δεν υπήρξε, όμως, ακριβώς η ανάλογη συνέχεια με τους Γάλλους να αντιδρούν και με τον Καμπαρό να έχει ρόλο σε αυτό. Μείωσαν στο 42-36, αλλά ο Παναθηναϊκός βρήκε τρίποντο από το Βιλντόζα και έτσι μπόρεσε και πάλι να απομακρυνθεί.

Στην τρίτη περίοδο οι «πράσινοι» συνέχιζαν να έχουν το πάνω χέρι χωρίς, όμως, να μπορούν να πάρουν διαφορά ασφαλείας. Με την Βιλερμπάν από την πλευρά της να αξιοποιεί το φλύαρο πλέον παιχνίδι του αντιπάλου της και να τον πλησιάζει. Με τον Νάντο Ντε Κολό να δίνει τη μια ασίστ μετά την άλλη και τον Καμπαρό να είναι εκτελεστής. Ετσι στα 7 λεπτά πριν από το φινάλε το ταμπλό έγραψε 69-69 και το ματς πήρε φωτιά για τα καλά.

Ο Παναθηναϊκός μπόρεσε και πήρε ανάσες με τον Μήτογλου και με τον πολύ καλό σήμερα Γκριγκόνις και έφτασε στο 84-76 λίγο πριν το φινάλε. Στο πιο κατάλληλο σημείο οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν έβαλαν τα τρίποντα και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη, αφού βέβαια στα τελευταία λεπτά ήταν καταλυτικός και ο Κώστας Αντετοκούνμπο. Με τα ριμπάουντ του και κυρίως με τα κοψίματα του ο Αντετοκούνμπο βοήθησε πολύ να πάρει τη νίκη η ομάδα του, λίγες ώρες μάλιστα αφότου ο αδερφός του, Γιάννης έγραψε ιστορία στο ΝΒΑ με τους 64 πόντους, που σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρομεροί Σλούκας, Μήτογλου, "clutch" o Γκριγκόνις - Θύμισε... ΝΒΑ ο Αντετοκούνμπο (ΒΙΝΤΕΟ Highlights)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags