Facebook Pixel Ολυμπιακός - Βαλένθια: Διπλή απογοήτευση για Ολυμπιακό - Από τις χειρότερες εμφανίσεις στην ιστορία του - Έγινε... έγκλημα με Ναν!
Μπάσκετ
| 2023-12-15 23:39:00

Διπλή απογοήτευση για Ολυμπιακό - Από τις χειρότερες εμφανίσεις στην ιστορία του - Έγινε... έγκλημα με Ναν!

του Pick n' Scroll

Δεν γίνεται να αποτελεί δικαιολογία η απουσία Πίτερς. Οι Πειραιώτες έχασαν από τη Βαλένθια στο ΣΕΦ μετά από κάκιστη εμφάνιση και τους περιμένει πλέον ένα βουνό στην Ευρωλίγκα...

Ο Ολυμπιακός γνώρισε ανέλπιστη ήττα το βράδυ της Παρασκευής στο ΣΕΦ από την Βαλένθια και σκόρπισε την απογοήτευση στον κόσμο του. Κάθε ήττα σε αυτό το επίπεδο φέρνει στεναχώρια. Το συναίσθημα αυτό, όμως, είναι διπλό σήμερα για τους Πειραιώτες, γιατί αυτή η ήττα προήλθε από κάκιστη εμφάνιση. Πρόκειται για μία από τις πλέον άσχημες της σύγχρονης ιστορίας τους. Μόνο και μόνο ότι σημείωσαν 56 πόντους στην έδρα τους λέει πολλά.

Και είναι ακόμη πιο πικρή η ήττα, καθώς ήταν η τέταρτη φέτος μέσα στο ΣΕΦ από ισπανική ομάδα. Είχαν προηγηθεί εκείνες από την Ρεάλ, την Μπαρτσελόνα και την Μπασκόνια.

Είναι μία εμφάνιση και μία ήττα, που δεν μπορούν να εξηγηθούν εύκολα, αφού την προηγούμενη εβδομάδα ο Ολυμπιακός κόντραρε στα ίσια την Ρεάλ και κέρδισε εύκολα την Μπάγερν. Θα σταθεί κανείς στην απουσία του Αλεκ Πίτερς, αλλά πλέον οι Πειραιώτες με τόσο γεμάτο ρόστερ δεν μπορούν να στέκονται σε έναν παίκτη. Εστω και αν ο Πίτερς είναι και ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού φέτος μαζί με τον Κάνααν και συν τοις άλλοις είναι κομβικός στο στυλ παιχνιδιού, αφού ανοίγει το γήπεδο και βελτιώνει τις αποστάσεις του Ολυμπιακού στην επίθεση.

Το τρίποντο της ομάδας του Πειραιά ήταν απογοητευτικό κόντρα στην Βαλένθια, αφού είχε 9/31 και μάλιστα το ποσοστό βελτιώθηκε προς το τέλος όταν έγινε η προσπάθεια ανατροπής. Πολύ κακό ήταν και το ποσοστό στις βολές, αφού οι παίκτες του Μπαρτζώκα είχαν 9/16.

Γενικώς, όμως, έπαιξαν κακό μπάσκετ και αυτό το πλήρωσαν από μία Βαλένθια, που δεν έκανε τίποτα εντυπωσιακό παρά μόνο τα βασικά πράγματα για να περάσει νικηφόρα από μία τόσο δύσκολη έδρα.

Ο Ολυμπιακός έχει θέματα και με τις μονάδες του, αφού ο Ουίλιαμς-Γκος έπαιξε μόνο 5 λεπτά, ενώ είναι ξεκάθαρο ότι ο ΜακΚίσικ είναι ακόμη μακριά από τον καλό του εαυτό. Επιπλέον ο Φίλιπ Πετρούσεφ δεν μπόρεσε να βοηθήσει στο ντεμπούτο του αλλά αυτό κρίνεται φυσιολογικό, καθώς ο Σέρβος είναι μόλις λίγες μέρες στον Πειραιά.

Η συνέχεια φαίνεται βουνό πλέον για τους «ερυθρόλευκους», καθώς έχουν μπροστά τους την σε σούπερ κατάσταση Βίρτους Μπολόνια, ενώ μετά ακολουθεί το επίσης εκτός έδρας παιχνίδι με την Βιλερμπάν. Η γαλλική ομάδα είναι χαμηλής δυναμικότητας, αλλά αν παίξει όπως σήμερα ο Ολυμπιακός, θα έχει προβλήματα με όλους.

Ο Μπαρτζώκας καλείται να βρει λύσεις, αν και η επιστροφή του Πίτερς είναι σίγουρο ότι θα του κάνει καλύτερη τη ζωή. Συνεχίζει να λείπει, πάντως, ένας γκαρντ, που να ανοίγει τις άμυνες, όπως ο Κέντρικ Ναν. Ο Αμερικάνος, όμως, πήγε στον Παναθηναϊκό, αν και κάποια στιγμή είχε προσπαθήσει αρκετά ο Ολυμπιακός για να τον πάρει.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίθανη αντίδραση Μπαρτζώκα! Το επιθετικό φάουλ του Κάνααν που έβαλε... φωτιές στο ΣΕΦ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags