Facebook Pixel Σέντερ από Ελλάδα για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό - "Δίψα" να παίξει Ευρωλίγκα - Έρχεται ως έξτρα λύση!
Μπάσκετ
| 2023-12-16 19:47:00

Σέντερ από Ελλάδα για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό - "Δίψα" να παίξει Ευρωλίγκα - Έρχεται ως έξτρα λύση!

του Νίκου Στεργίου
Σέντερ από Ελλάδα για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό - "Δίψα" να παίξει Ευρωλίγκα - Έρχεται ως έξτρα λύση!

Οι "αιώνιοι" τονώνουν το ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ τους και ψάχνουν Έλληνες παίκτες. Όχι μόνο από μεγάλες ομάδες, όχι μόνο από την Ευρώπη. Ποιος είναι ο παίκτης από το χαμηλότερο επίπεδο, που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να δώσει λύσεις σε Αταμάν και Μπαρτζώκα;

Πριν από μία εξαιρετικά δύσκολη εβδομάδα στην Ευρωλίγκα βρίσκονται Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, που προέρχονται από το διπλό στη Βιλερμπάν και την ήττα-σοκ από την Βαλένθια αντίστοιχα.

Σε κάθε περίπτωση βρίσκονται και οι δύο ομάδες στην τελική ευθεία για την πρώτη άνω τελεία στη σεζόν, καθώς μπορεί οι διακοπές να τους βρουν στο παρκέ με συνεχόμενα ματς (υπάρχει και διαβολοεβδομάδα πριν τα Χριστούεννα!), ωστόσο έρχεται ο Γενάρης που θα κλείσει το πρώτο μισό της χρονιάς και θα μπορούν να γίνουν και οι τελευταίες προσθήκες/αλλαγές για τη Euroleague.

Και είναι δεδομένο ότι αυτό που επιθυμούν τόσο οι Ερυθρόλευκοι όσο και το Τριφύλλι είναι να ενισχύσουν τον ελληνικό κορμό τους, αλλά το ζήτημα είναι πόσο εύκολο είναι να βρεθούν λύσεις με αξιώσεις, που να μπορούν να σταθούν σε ομάδες σε αυτό το επίπεδο. Προφανώς τέτοιες λύσεις είναι οι Νικ Καλάθης, Τάιλερ Ντόρσεϊ και Θανάσης Αντετοκούνμπο, όπως είχαμε γράψει και τις προάλλες.

Για βοηθητική λύση μπορεί να "παίξει" και ο Βασίλης Τολιόπουλος, που κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις με τον Αρη και έχει μακρινό σουτ, που δεν το βρίσκεις εύκολα σε Ελληνα παίκτη. Είναι και σε καλή ηλικία, αφού είναι 27 ετών, σαν τον Μήτογλου δηλαδή. Όπως και ο Δημήτρης Φλιώνης της ΑΕΚ είναι μία περίπτωση, που μπορεί επίσης να απασχολήσει, κι αυτός βέβαια για το βάθος του πάγκου.

 

Προφανώς και ο Νίκος Ρογκαβόπουλος, που στην Μπασκόνια φέτος δείχνει ότι μπορεί να είναι πενταδάτος σε επίπεδο Ευρωλίγκας, άρα αν αποφασίσει να επιστρέψει στην Ελλάδα θα είναι για να πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής και όχι για να γεμίσει το ρόστερ.

Υπάρχει, όμως, μια ακομα λύση, μια από τις πολλές δηλαδή, που όμως φαίνεται υπάρχουν μάνατζερ που τον έχουν προτείνει σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, έστω και ως τελευταία λύση στο ρόστερ/ροτέισον, για να συμπληρώνει αρχικά τις προπονήσεις και να δίνει έστω κάποια ανταγωνιστικά λεπτά στους αγώνες. Αναφερόμαστε στον Δημήτρη Κακλαμάνη, που φέτος στη Α2 πραγματοποιεί καλη σεζόν με τον Πανιώνιο που διεκδικεί την άνοδο, και ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του τόνισε ότι το πιστεύει ότι μπορεί να βρει θέση σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό - Με τις παραμέτρους που είπαμε βέβαια.

Γιατί Έλληνες ψηλοί με τη δική του εμπειρία στην Α1 δεν είναι πολλοί (ο Μπόγρης και ο Καββαδάς είναι, αλλά δύσκολα θα ξανάβρισκαν θέση σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό) και θα μπορούσε να βάλει ανταγωνισμό κάτω από τη ρακέτα στις προπονήσεις και να υπάρχει ως 3ο-4η λύση στη διάθεση του προπονητή...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags