Facebook Pixel Βίρτους Μπολόνια - Ολυμπιακός: Έχασε... δικό του ματς ο Ολυμπιακός με "μπλακ άουτ" στο τέλος - Τον πλήγωσε ο Χάκετ, μοιραίος ο Γουόκαπ (Vid)
Μπάσκετ
| 2023-12-19 23:23:00

Έχασε... δικό του ματς ο Ολυμπιακός με "μπλακ άουτ" στο τέλος - Τον πλήγωσε ο Χάκετ, μοιραίος ο Γουόκαπ (Vid)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου

Πικρό φινάλε στο παιχνίδι για τους Πειραιώτες, που γνώρισαν την ήττα με 69-67 από τη Βίρτους Μπολόνια σε παιχνίδι θρίλερ!

Ο Ολυμπιακός ήλεγχε το παιχνίδι για σχεδόν 37 λεπτά, όμως τα "θαλάσσωσε" στο τέλος, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα από τη Βίρτους Μπολόνια με 69-67.

Ο πρώην "ερυθρόλευκος" Ντάνιελ Χάκετ σκόραρε το τελευταίο καλάθι του αγώνα δίνοντας το προβάδισμα με 69-67 στους Ιταλούς, ενώ στην επόμενη φάση κέρδισε επιθετικό φάουλ από τον Γουόκαπ. Ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει ή να προσπεράσει στην τελευταία κατοχή, όμως ο Γουόκαπ δίστασε να πάει προς το καλάθι ενώ είχε ανοιχτό διάδρομο στον αιφνιδιασμό. Αντ' αυτού, επέλεξε να πασάρει στον Λαρεντζάκη, ο οποίος πήρε ένα δύσκολο τρίποντο υπό πίεση και αστόχησε!

Έτσι οι Ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι και έπεσαν στο 7-8, ενώ την Παρασκευή (22/12) παίξουν ξανά εκτός έδρας, αντιμετωπίζοντας τη Βιλερμπάν στη Γαλλία.

Ο Λαρεντζάκης ήταν ο κορυφαίος για τους Πειραιώτες με 13 πόντους, ο Φαλ πρόσθεσε 12 πόντους, ενώ ο Μιλουτίνοφ σημείωσε double-double με 10 πόντους και 11 ριμπάουντ. Στα θετικά για τους Ερυθρολεύκους συμπεριλαμβάνεται η καλή εμφάνιση του Πετρούσεφ, με 4 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ.

Για τη Βίρτους, ο Χάκετ ήταν καθοριστικός στο φινάλε (είχε 8 πόντους και 6 ασίστ). Πρώτος σκόρερ των Ιταλών ήταν ο Κορντινιέ με 13 πόντους, ο Μπελινέλι σημείωσε 12 και ο Ντόμπριτς πέτυχε 10 πόντους, με ορισμένα πολύ σημαντικά καλάθια στο τέλος. Οι Ερυθρόλευκοι δεν μπόρεσαν να νικήσουν σε ένα παιχνίδι που κατάφεραν να μπλοκάρουν εντελώς τον Σενγκέλια, ο οποίος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 6 πόντους και μόλις 1/7 σουτ.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Ολυμπιακός έδειξε τις... άγριες διαθέσεις του από νωρίς και μπήκε στο παιχνίδι με 0-6 στο πρώτο δίλεπτο. Οι πρώτοι πόντοι της Βίρτους σημειώθηκαν με έμμεσο "τετράποντο" του Κορντινιέ (4-6), όμως οι Ερυθρόλευκοι απάντησαν με νέο σερί 6-0 (4-12), εκμεταλλευόμενοι το εξαιρετικό ξεκίνημα του Φαλ. Ένα τρίποντο του Μπελινέλι και 5 πόντοι του Κορντινιέ έφεραν τη Βίρτους σε απόσταση βολής (12-14). Ο Φαλ συνέχισε να κυριαρχεί στη ρακέτα, την ώρα που οι Ερυθρόλευκοι είχαν καταφέρει να βγάλουν εκτός παιχνιδιού τον Σενγκέλια. Παρ' όλα αυτά, η πρώτη περίοδος τους βρήκε μπροστά μόλις με +2 (17-19), αφού ο Λούντμπεργκ σκόραρε με γκολ-φάουλ στη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου.

Η 2η περίοδος κύλησε ονειρικά για τον Ολυμπιακό, που μπλόκαρε εντελώς τα επιθετικά ατού της Βίρτους, καταφέροντας το... ακατόρθωτο καθώς κράτησε τον Σενγκέλια άποντο σε όλο το πρώτο ημίχρονο! Η διαφορά υπέρ της ομάδας του Μπαρτζώκα άρχισε να ανοίγει με τρίποντο του Λαρεντζάκη (17-24), φτάνοντας σε διψήφια επίπεδα για πρώτη φορά (17-27) χάρη σε τρίποντο του Μπραζντέικις. Εν συνεχεία ο Πετρούσεφ μπήκε στην επιθετική εξίσωση του Ολυμπιακού, πετυχαίνοντας 4 πόντους και βοηθώντας τους Πειραιώτες να ξεφύγουν με +13 (22-35). Ο Χάκετ έδωσε μία ανάσα στη Βίρτους με τρίποντο (25-35), ο Μπραζντέικις έκανε το 25-37 και τα πράγματα δεν άλλαξαν έως το φινάλε του ημιχρόνου, που έληξε με 28-40.

Η Βίρτους μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος με σερί 4-0 (32-40), με τον Παπανικολάου να σκοράρει για 3 στο πρώτο καλάθι του Ολυμπιακού (32-43). Με νέο 5-0 οι Ιταλοί μείωσαν ξανά (37-43) για να ακολουθήσει ένα κάρφωμα του Μιλουτίνοφ (37-45). Ο Μπελινέλι είχε αρχίσει να ζεσταίνεται και με τρίποντο μείωσε σε 40-45. Ο Κάνααν σκόραρε από τη γραμμή του τριπόντου δίνοντας στον Ολυμπιακό "αέρα" 8 πόντων (40-48), με τους Ιταλούς να απαντούν με Μπελινέλι και Σενγκέλια (44-48). Ο "καυτός" Κάνααν σημείωσε νέο τρίποντο (44-51), η άμυνα των Πειραιωτών άρχισε να... μασά σίδερο ξανά και οι Μιλουτίνοφ, Γουίλιαμς-Γκος επανέφεραν τη διαφορά στους 10 (45-55). Ένα καλάθι του Κορντινιέ "ξεκόλλησε" τη Βίρτους και έκλεισε το 3ο δεκάλεπτο με σκορ 47-55.

Μπορεί το τέταρτο δεκάλεπτο να ξεκίνησε με καλάθι του Φαλ (47-57), αλλά η Βίρτους έτρεξε ένα γρήγορο σερί 6-0 και πλησίασε στους τέσσερις (53-57). Στην… εξίσωση μπήκαν Μπάνκι και κόσμος πιέζοντας από τη μεριά τους όσο μπορούσαν. Μάλιστα ένα challenge του Ιταλού έφερε το αντιαθλητικό του Μιλουτίνοφ και 4 πόντους των γηπεδούχων φτάνοντας το ματς στο καλάθι (60-62). Ο Λαρεντζάκης φώναξε για ακόμα μία φορά «παρών» με τρίποντο, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό, καθώς η Μπολόνια με 7-0 σερί πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο ματς (67-65). Ο Λαρεντζάκης με 2/3 βολές ισοφάρισε με περισσότερα από δύο λεπτά μέχρι το τέλος, αλλά από εκεί και πέρα σίγησε. Ο Χάκετ με σουτ και επιθετικό φάουλ που πήρε από τον Γουόκαπ έβαλε την υπογραφή του στη νίκη της ομάδας του. Ο Λαρεντζάκης με σουτ τριών πόντων στην εκπνοή δεν μπόρεσε να αντιστρέψει τα πράγματα.

Τα δεκάλεπτα: 17-19, 28-41, 48-55, 69-67. 

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης εδώ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags