Facebook Pixel Μονακό - Παναθηναϊκός: Η βραδιά του εξάστερου - Οργανωτής και εκτελεστής ο Σλούκας -Απίθανη χαζομάρα στο φινάλε (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2023-12-20 23:03:00

Η βραδιά του εξάστερου - Οργανωτής και εκτελεστής ο Σλούκας - Απίθανη χαζομάρα στο φινάλε (ΒΙΝΤΕΟ)

του Pick n' Scroll

Οι πρωταγωνιστές του πράσινου θριάμβου, η σημασία του διπλού και πώς το Τριφύλλι κατάφερε να γυρίσει ένα παιχνίδι που έδειχνε πραγματικά χαμένο.

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε αυτό, που για πολλούς έμοιαζε τρομερά δύσκολο. Ενα παιχνίδι, που στην εξέλιξή του έμοιαζε χαμένο, κατάφερε να το γυρίσει και τελικά να το πάρει με «βόμβα» του Γκριγκόνις στην εκπνοή. Πρόκειται για μία μυθική νίκη του εξάστερου, όχι τόσο για την αξία της, όσο για τον τρόπο, που ήρθε, αφού η Μονακό ήταν στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού το αφεντικό και έδειχνε ότι δύσκολα θα χάσει. Μέχρι το 40’ όμως, υπάρχει παιχνίδι και το φινάλε βάφτηκε τελικά καταπράσινο.

Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο ή μάλλον ένα πολύ καλό πρώτο 18λεπτο. Δύο λεπτά ήταν αρκετά, ώστε να του χαλάσουν την εικόνα και να τον στείλουν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με 8 πόντους πίσω. Στο 47-39 υπέρ της Μονακό έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι η φροντ-λάιν της ομάδας του Εργκίν Αταμάν έμπαζε νερά μετά από ένα σημείο. Κάτι, που αξιοποίησε η Μονακό και έφερε το ματς προς το μέρος της. Στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος, που είχε το πάνω χέρι με τον Σλούκα να είναι ο οργανωτής (και εκτελεστής) και ο Γκριγκόνις να δίνει το κάτι παραπάνω στην επίθεση.

Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν και με 20-12, χωρίς, όμως, να μπορέσουν να δώσουν ακόμη μεγαλύτερη έκταση στο προβάδισμά τους. Η Μονακό άρχισε να αντιδρά σιγά σιγά και με τον Χολ να κάνει σπουδαία πράγματα έκανε αισθητή την παρουσία της και εν τέλει πήγε στα αποδυτήρια με 47-39.

Στην τρίτη περίοδο τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για την ελληνική ομάδα με την Μονακό να έχει πάρει φόρα και να πηγαίνει στο 60-45. Σε εκείνο το σημείο ο Κορνελί αστόχησε μόνος του σε τρίποντο, που θα πήγαινε την διαφορά στους 18 πόντους. Κάτι, που αξιοποίησε με καλή άμυνα ο Παναθηναϊκός, μειώνοντας στο 61-56, με δύο τρίποντα του Βιλντόζα. Η Μονακό, όμως, είχε απαντήσεις και έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο με 67-56.

Το παιχνίδι, όμως, δεν είχε τελειώσει. Ο Ναν άρχισε να παίρνει τα πάνω του, άρχισε να σκοράρει και κυρίως άρχισε να βάζει και συμπαίκτες του στην εξίσωση. Κάτι, που έφερε το 80-77. Και με τρίποντο του Σλούκα ήρθε το 84-84. Δύο λάθη, όμως, του Χουάντσο Χερνανγκόμεθ έφεραν πρόβλημα τον Παναθηναϊκό. Ενα επιθετικό φάουλ στον Ντιαλό και ένα αμυντικό φάουλ στον Μοτιεγιούνας έφεραν την Μονακό στο 85-84 για να δοθεί συνέχεια με φάουλ στο τρίποντο του Σλούκα στον Τζέιμς (88-84). Η ελληνική ομάδα, όμως, δεν έλεγε να τα παρατήσει. Και με Σλούκα, Λεζόρ ισοφάρισε στο 88-88. Ο Οκόμπο με μεγάλο σουτ έκανε το 90-88, αλλά έκανε και μία χαζομάρα καθώς αστόχησε επίτηδες στην βολή, που κέρδισε. Ετσι η μπάλα πέρασε στον Παναθηναϊκό με δυόμισι δευτερόλεπτα να απομένουν. Κάτι, που αξιοποίησε στο έπακρο το «τριφύλλι» ο Γκριγκόνις με το τρίποντο στο τέλος, χαρίζοντας την τεράστια νίκη στην ομάδα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Πανάθα μου σε αγαπώ", τρελάθηκε και ο Σλούκας - Απίστευτο ξέσπασμα ομάδας και κόσμου στο Μονακό (Vid)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags