Facebook Pixel Ολυμπιακός: Μεγαλύτερο κέρδος και από τη νίκη για Μπαρτζώκα - Σούπερ Πετρούσεφ, Κάνααν - "Μήνυμα" σε Αγγελόπουλους!
Μπάσκετ
| 2023-12-22 23:06:00

Μεγαλύτερο κέρδος και από τη νίκη για Μπαρτζώκα - Σούπερ Πετρούσεφ, Κάνααν - "Μήνυμα" σε Αγγελόπουλους!

του Pick n' Scroll

Ο κόουτς έχει λόγους να πανηγυρίζει για όσα είδε στο παρκέ απέναντι στη Βιλερμπάν, ενώ οι πρόεδροι των Πειραιωτών θα πρέπει σιγά-σιγά να σηκώσουν το τηλέφωνο για να κλείσουν τα ραντεβού για τα συμβόλαια...
 

Πέτυχε τον στόχο του στην Γαλλία ο Ολυμπιακός, κερδίζοντας την Βιλερμπάν πιο εύκολα από ό, τι δείχνει το 85-73. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν εντυπωσίασαν με την εμφάνισή τους, ήταν, όμως, σοβαροί και συνεπείς και έτσι κατάφεραν να επιστρέψουν στις επιτυχίες.

Είχαν μάλιστα και ένα μεγάλο κέρδος, που ήταν η επιστροφή στις σπουδαίες εμφανίσεις για τον Σακίλ ΜακΚίσικ. Ο 33χρονος γκαρντ είχε 13 πόντους και γενικά έδειξε τον πολύ καλό εαυτό, που χρόνια γνωρίζαμε. Ο Φιλίπ Πετρούσεφ πήρε 15 λεπτά συμμετοχής και ήταν θετικός με 4 πόντους. Ο κορυφαίος, πάντως, των νικητών ήταν ο Αϊζάια Κάνααν με 19 πόντους, σπουδαίος επίσης και ο Αλεκ Πίτερς με 17 πόντους. Δύο παίκτες, δηλαδή, που τα συμβόλαιά τους λήγουν σε μερικούς μήνες και οι νταμπλούχοι θα πρέπει να σπεύσουν να τους ανανεώσουν.

Ο Ολυμπιακός ήταν το απόλυτο αφεντικό του παιχνιδιού στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο και κατάφερε να κλείσει με προβάδισμα 12 πόντων. Πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με 49-37 και ο βασικός λόγος είχε να κάνει με την σπουδαία παρουσία του Σακίλ ΜακΚίσικ. Ο Αμερικάνος γκαρντ, που έχει ταλαιπωρηθεί πολύ φέτος με τραυματισμούς, έδειξε το κανονικό του πρόσωπο και με τους 13 πόντους, που σημείωσε, βοήθησε πολύ, ώστε η ομάδα του να έχει διψήφια διαφορά.

Την ίδια ώρα ο Γιώργος Μπαρτζώκας πήρε βοήθεια στην επίθεση από αρκετούς παίκτες του, ενώ επίσης σημαντικό ήταν το γεγονός ότι σε αυτό το πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε σχεδόν 38% στο τρίποντο.

Στην άλλη όχθη ελλείψει Ντε Κολό οι λύσεις περιορίστηκαν με τον πρώην παίκτη του ΝΒΑ, Λουβαβού Καμπαρό, να κάνει την περισσότερη δουλειά. Ο Καμπαρό τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με 14 πόντους. Καλός σε αυτό το διάστημα ήταν και ο επίσης πρώην παίκτης του ΝΒΑ, Μάικ Σκοτ, με 10 πόντους.

Η επανάληψη κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με τον Ολυμπιακό κάποια στιγμή να προηγείται μέχρι και με σχεδόν 20 πόντους, αλλά με την Βιλερμπάν να μην τα παρατάει. Η γαλλική ομάδα με τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, Πάρις Λι, να ανεβάζει την απόδοσή του κατάφερε να μαζέψει την διαφορά, όχι, όμως, κάτι παραπάνω. Ο Ολυμπιακός έβρισκε τις λύσεις να απομακρυνθεί και πάλι με τον Αϊζάια Κάνααν αυτή τη φορά να είναι ο πρωταγωνιστής. Ετσι χωρίς ιδρώτα οι Πειραιώτες επέστρεψαν στις νίκες και θα κάνουν έτσι ευχάριστα Χριστούγεννα.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Απελπίστηκαν" στον Ολυμπιακό - "Βουίζει το Λιμάνι" για μεγάλη επιστροφή - Δίνει τη φανέλα σπίτι ο Καρβαλιάλ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags