Facebook Pixel Ολυμπιακός - Κέντρικ Ναν: "Απαντάει" με τον... δικό του Ναν ο Ολυμπιακός - 38 πόντους με 10/13τρ. - Διορθώνει το λάθος ο Μπαρτζώκας
Μπάσκετ
| 2023-12-24 12:30:00

"Απαντάει" με τον... δικό του Ναν ο Ολυμπιακός - 38 πόντους με 10/13τρ. - Διορθώνει το λάθος ο Μπαρτζώκας!

του Παναγιώτη Νικολάου

Γιατί δεν ήρθε στο Λιμάνι και το όνομα-έκπληξη για το ΣΕΦ! Ποιος ευθύνεται που οι Πειραιώτες έχασαν τον Αμερικανό σταρ που κάνει ματσάρες με τα πράσινα και πώς μπορεί να καλύψουν το κενό του, εάν ο κόουτς αποφασίσει τελικά να προχωρήσει σε μία ακόμα μεταγραφή...

Έναν γκαρντ που να πάρει την μπάλα στο τελευταίο δίλεπτο του ματς, πολύ περισσότερο στο τελευταίο κρίσιμο σουτ, χρειάζεται φέτος ο Ολυμπιακός για να αλλάξει τις ισορροπίες στην Ευρωλίγκα, καθώς μετά και την ενεργοποίηση του Πετρούσεφ ο Γιώργος Μπαρτζώκας αισθάνεται ότι η ομάδα του έχει πληρότητα.

Οι Πειραιώτες χρειάζονται έναν σκόρερ πρώτης γραμμής, έναν γκαρντ-σουτέρ που να παίρνει την μπάλα και να μπορεί να την αφήσει με ασφάλεια στο καλάθι. Ποιος είναι ο παίκτης; Ο Κέντρικ Ναν! Τον οποίο είχε στη λίστα του, αρχικά, ο Ολυμπιακός το περασμένο καλοκαίρι, αλλά ο κόουτς Μπαρτζώκας αποφάσισε να μην περιμένει την περίπτωσή του μέχρι το φθινόπωρο - Αυτό που έκανε ο Παναθηναϊκός δηλαδή και, βάζοντας παράλληλα πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη, έφερε στην Ελλάδα τον Αμερικανό.

Ο Ναν είναι παίκτης που αλλάζει τις ισορροπίες και το έχει αποδείξει από την πρώτη στιγμή - Πολύ περισσότερο τώρα που έχει εγκλιματιστεί κιόλας στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Κακώς ο Ολυμπιακός, που τον ήθελε αρχικά, δεν έκανε τα πάντα να τον αποκτήσει καθώς, έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα ματς των Ερυθρόλευκων, θα μπορούσε να έχει 2 - 3 νίκες περισσότερες.

Το ζήτημα, βέβαια, είναι τι γίνεται τώρα, καθώς ο Ναν μέχρι το τέλος της σεζόν θα βρίσκεται στον Παναθηναϊκό, όπως και ο Μάικ Τζέιμς στη Μονακό - Αναφέρουμε τον Αμερικανό γιατί είναι ακριβώς παίκτης τέτοιας ποιότητας, όπως ο Ναν ή ο Λάρκιν για παράδειγμα, που μπορούν να αλλάξουν τις ισορροπίες. Αλλά και επειδή το περασμένο καλοκαίρι είχε επαφή με τον Ολυμπιακό - Με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, μάλιστα, να αποκαλύπτει και την ύπαρξη προσυμφώνου που ήταν υπογεγραμμένο!

Τι μπορεί να κάνει τώρα ο Ολυμπιακός; Κανείς δεν γνωρίζει αν ο Μπαρτζώκας θα κοιτάξει να πάρει έναν γκαρντ που να ταράζει τα νερά στο παρκέ, αλλά και πόσες τέτοιες λύσεις υπάρχουν διαθέσιμες. Γιατί είμαστε στα τέλη Δεκέμβρη και, προφανώς, η αγορά είναι περιορισμένη για πολλούς και διαφορετικούς λόγους.

Να σας πούμε μία λύση που θα μπορούσε να απασχολήσει τον Μπαρτζώκα αν και εφόσον; Ο Τέρενς Ντέιβις θα μπορούσε να βρεθεί ξανά στο προσκήνιο, για παράδειγμα, που τον ήθελε ο Ολυμπιακός, αλλά έμεινε στις ΗΠΑ και εδώ και μερικές ημέρες ανήκει στη Ριπ Σίτι Ρέμιξ, τη θυγατρική των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς στη G-League.

Ο 26χρονος σκόρερ έκανε εκπληκτική εμφάνιση στην ήττα από τη Μπέρμιγχαμ Σκουάντρον, καθώς σε 34 λεπτά έβαλε 38 πόντους από 4/8 δίποντα και 10/13 τρίποντα. Δεν λέει κανείς ότι ντε και σώνει ο Ντέιβις είναι ο παίκτης που ψάχνεται ο Ολυμπιακός. Τυπικά, τώρα, δεν ψάχνεται για κανέναν. Αλλά αυτά τα δεδομένα αλλάζουν εύκολα…

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα στρατηγική ο Μπαρτζώκας... έγινε Αταμάν - "Τελειώνει" top όνομα του Ολυμπιακού - Αλλάζει ξανά το ρόστερ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags