Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Μεγαλύτερο... μπαμ και από Χεζόνια - Συμβόλαιο 3.5 εκατ. ο Γιαννακόπουλος - Δεν φεύγει μόνο ο Γκάι από ΠΑΟ!
Μπάσκετ
| 2023-12-27 10:00:00

Μεγαλύτερο... μπαμ και από Χεζόνια - Συμβόλαιο 3.5 εκατ. ο Γιαννακόπουλος - Δεν φεύγει μόνο ο Γκάι από ΠΑΟ!

του Νίκου Στεργίου

Αποφασισμένοι οι Πράσινοι για μία τεράστια κίνηση! Οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ τους, όμως θέλουν να υπογράψουν τον παίκτη. Η διοίκηση του δίνει ένα μεγάλο συμβόλαιο και ο προπονητής αυτό που ζητάει στο παρκέ. Έρχονται νέες αλλαγές στο ρόστερ...

Σε αγωνιστική άνοδο επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ο Παναθηναϊκός, που έφυγε με σπουδαία νίκη μέσα από την έδρα της Αρμάνι στο Μιλάνο, προσθέτοντας ακόμα μία μεστή εμφάνιση στο ενεργητικό του, μετά τα "διπλά" με Μονακό και Βιλερμπάν, τα οποία τον έχουν φέρει στην 4η θέση της Euroleague με ρεκόρ 9-7.

Πρωταγωνιστής όλης αυτής της αντεπίθεσης των Πράσινων στα τελευταία παιχνίδια και ειδικά στο χθεσινό κόντρα στην Αρμάνι είναι ο Κέντρικ Ναν, ο οποίος βγάζει στο παρκέ τα χαρακτηριστικά ηγέτη που διαθέτει, "τελειώνοντας" χθες τους Ιταλούς με καθοριστικούς πόντους, όταν η μπάλα "έκαιγε". Στην αναμέτρηση με την ομάδα του Έτορε Μεσίνα ο γκαρντ του Τριφυλλιού πέτυχε 17 πόντους, έχοντας στο ενεργητικό του κρίσιμο τρίποντο για το 68-74, το οποίο και έκρινε τον νικητή.

Ο Ναν έχει πάρει παραμάζωμα τις αντίπαλες άμυνας στα τελευταία έξι ματς, σκοράροντας 19 πόντους κόντρα στην Παρτιζάν, 13 με την Εφές, 24 με την Ρεάλ, 13 με τη Βιλερμπάν, 14 με τη Μονακό και 17 με την Αρμάνι, όπως προαναφέραμε. Αριθμοί εντυπωσιακοί, που καταδεικνύουν το πόσο καταλυτικός είναι ο Αμερικανός για τον Παναθηναϊκό, δικαιώνοντας τον Εργκίν Αταμάν για την εξαίρεση που έκανε και εισηγήθηκε απόκτηση παίκτη NBAer από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Ο ισχυρός άνδρας της "πράσινης" ΚΑΕ έχει μείνει απόλυτα ικανοποιημένος με την μέχρι στιγμή εικόνα της ομάδας, βάζοντας μπρος και τον σχεδιασμό εν όψει της συνέχειας, η οποία περιλαμβάνει την ανανέωση του καίριου, Τζέριαν Γκραντ, αλλά και την προσπάθεια που θα γίνει να παραμείνει στην ομάδα και ο Ναν μετά το τέλος της σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός θέλει να τον κρατήσει στο ρόστερ του και θα "πατήσει" στο γεγονός ότι έχει την απόλυτη ελευθερία από τον Αταμάν μέσα στο παιχνίδι, δίνοντάς του αρκετή ώρα με την μπάλα στα χέρια, κάτι που αποτέλεσε και το σημείο-κλειδί στις διαπραγματεύσεις του ανάμεσα στους δύο "αιώνιους". Ο Ναν ήξερε ότι με τον Γιώργο Μπαρτζώκα στον Ολυμπιακό δεν θα είχε όσες ελευθερίες έχει τώρα με τον Αταμάν και αυτό ήταν που τον ώθησε στην επιλογή του Τριφυλλιού, αντί των Πειραιωτών.

Πάντως, η περίπτωση του 28χρονου γκαρντ μόνο εύκολη δεν θα είναι για τον Παναθηναϊκό, καθώς ο ίδιος έχει ως προτεραιότητα την επιστροφή του στο NBA, την οποία και θα προσπαθήσει να διεκδικήσει μέσω των εμφανίσεών του τη φετινή σεζόν με την πράσινη φανέλα. Από την μεριά του ο Παναθηναϊκός θέλει να συνεχίσει να παίρνει και να δίνει πράγματα στον Ναν, κάνοντας το "ταμείο" στο τέλος, χωρίς να μπορεί να αποκλείσει κανείς τίποτα για το μέλλον του στο Τριφύλλι εν όψει της επόμενης σεζόν. Αλλωστε, σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφόρησαν, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν αποκλείεται να δώσει στον Αμερικανό ακόμα και το συμβόλαιο του Καμπάτσο, με ετήσιες αποδοχές 3.5 εκατομμυρίων!

Εξελίξεις στους σέντερ

Τα πάνω-κάτω στις θέσεις των ψηλών έχει φέρει το τελευταίο διάστημα και ο Κώστας Αντετοκούνμπο, ο οποίος παρότι αποκτήθηκε ως το Νο3 στη θέση "5" πίσω από τους Ματίας Λεσόρ και Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι, οι πρόσφατες εμφανίσεις του τείνουν να αλλάξουν άρδην τα δεδομένα.

Ο Πολωνός σέντερ χάνει συνεχώς χρόνο όσο περνάει ο καιρός, παίζοντας λιγότερο από δέκα λεπτά μέσο όρο στην Euroleague και προσφέροντας ελάχιστα, εν αντιθέσει με τον Έλληνα ψηλό, ο οποίος ναι μεν έχει λίγο χρόνο συμμετοχής, η εικόνα του δε και η βελτίωση που βγάζει στο παρκέ, έχουν κάνει τον Αταμάν να του δείχνει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, ανεβάζοντάς τον στο Νο2 της ιεραρχίας στους σέντερ, πίσω από τον Λεσόρ.

Ο Αντετοκούνμπο πέτυχε 5 σημαντικούς πόντους κόντρα στην Αρμάνι, ενώ με τη Βιλερμπάν είχε μόλις 2, αλλά ορισμένες εντυπωσιακές άμυνες προς το τέλος, που έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του Παναθηναϊκού. Αυτό σημαίνει, ουσιαστικά, ότι αν ο Μπαλτσερόφσκι δεν δείξει σημάδια βελτίωσης στη συνέχεια, δεν αποκλείεται ακόμα και τον Γενάρη οι Πράσινοι να βγουν στην αγορά για την απόκτηση παίκτη στο "5", που -εκτός του Αντετοκούνμπο- θα μπορεί να δίνει ανάσες στον Λεσόρ.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Απόφαση Αταμάν για Ντόρσεϊ και μεταγραφή - Ελεύθερος στις 10/1 ο Μίχαϊλιουκ - Ανοιχτό για μία προσθήκη!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags