Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ερυθρός Αστέρας: Γκράντ-ε Παναθηναϊκός "πάτησε" τον Ερυθρό Αστέρα - Ντύθηκε… Λεσόρ ο Αντετοκούνμπο! (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2023-12-28 23:12:00

Γκράντ-ε Παναθηναϊκός "πάτησε" τον Ερυθρό Αστέρα - Ντύθηκε… Λεσόρ ο Αντετοκούνμπο! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου

Οι Πράσινοι ζορίστηκαν μόνο στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο πάτησαν γκάζι και έφτασαν σε άνετη νίκη με 82-65 επί του Ερυθρού Αστέρα. Τέταρτη συνεχόμενη επιτυχία για τον Παναθηναϊκό, που διεύρυνε το σερί του στη Euroleague!

Τη 10η φετινή νίκη του στη Euroleague (ρεκόρ 10-7) πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός, που επιβλήθηκε με 82-65 του Ερυθρού Αστέρα στο ΟΑΚΑ, σε ένα παιχνίδι που παρακολούθησε από κοντά ο Φατίχ Τερίμ.

Οι Πράσινοι δυσκολεύτηκαν μόνο για ένα ημίχρονο, μιάς και στο δεύτερο ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι της αναμέτρησης, αναδεικνύοντας μάλιστα και αρκετούς πρωταγωνιστές.

Ο Μήτογλου με 15 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού, με τον Γκραντ να κάνει τα πάντα στο παρκέ, σημειώνοντας 14 πόντους και έχοντας πολύπλευρη παρουσία που δεν αποτυπώνεται πλήρως στα στατιστικά.

Ο Λεσόρ σκόραρε 13 πόντους παρά το γεγονός ότι έπαιξε δίχως να είναι απόλυτα έτοιμος λόγω τραυματισμού. Αυτή τη φορά όμως ο Γάλλος είχε άξιο συμπαραστάτη στο πρόσωπο του Αντετοκούνμπο, ο οποίος έκανε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση στη Euroleague με 8 πόντους, 6 ριμπάουντ και εξαιρετική δουλειά στην άμυνα. Σλούκας και Γκριγκόνις πρόσθεσαν από 9 πόντους έκαστος.

Οι Πράσινοι κατάφεραν να μπλοκάρουν εντελώς τον Τεόντοσιτς, ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι άποντος, έχοντας επιχειρήσει μόλις 2 σουτ (0/2 τρίποντα). Νέντοβιτς και Μπολομπόι το πάλεψαν με 15 πόντους ο καθένας, ενώ οι Ντος Σάντος και Μίτροβιτς πέτυχαν από 12 πόντους έκαστος.

Το επόμενο ραντεβού του Παναθηναϊκού στη Euroleague είναι προγραμματισμένο για τις 3 Ιανουαρίου, με το Τριφύλλι να δοκιμάζεται στη δύσκολη έδρα της Μπασκόνια.

Η εξέλιξη του αγώνα

Καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός μπήκε κάπως μουδιασμένος, με τον Ερυθρό Αστέρα να παίζει δυνατή άμυνα καταφέρνει να δώσει στο παιχνίδι ένα αργό τέμπο, που δεν βόλευε ιδιαίτερα τους Πράσινους. Οι Σέρβοι βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με 4-7 αλλά ο Παναθηναϊκός αφυπνίστηκε και απάντησε με σερί 6-0 (11-7) έχοντας μπροστάρηδες τους Λεσόρ και Καλαϊτζάκη. Οι Ναν και Γκραντ έδωσε επιθετικές λύσεις στη συνέχεια κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, που έπαιρνε σκορ από τον "ζεστό" Μπολομπόι. Ένα τρίποντο του Γκραντ έφερε τον Παναθηναϊκό στο +5 (18-13), για να ακολουθήσουν κατά σειρά καλάθια από Μίτροβιτς, Μήτογλου και Νέντοβιτς, που έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο με σκορ 20-17.

Ο Ντος Σάντος μείωσε στον πόντο (20-19) για τον Ερυθρό Αστέρα, όμως η απάντηση του Παναθηναϊκού ήταν άμεση, καθώς οι Βιλντόσα και Γκραντ (τρίποντο) διαμόρφωσαν το 25-19. Οι Σέρβοι κατάφεραν να μειώσουν εκ νέου με πρωταγωνιστές Γκεντράιτις και Νέντοβιτς (27-25). Ένα ξέσπασμα των Πρασίνων ήταν αρκετό για να ανοίξει και πάλι η διαφορά. Ο εξαιρετικός Γκραντ συνέχισε να σκοράρει, αλλά στη συνέχεια ο Σλούκας ανέλαβε δράση και με 5 πόντους στις τελευταίες κατοχές του πρώτου μέρους "υπέγραψε" το 38-31, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο. Πέραν του +7, μεγάλο κέρδος για τον Παναθηναϊκό αποτέλεσε το γεγονός ότι είχε βγάλει εκτός αγώνα τον Τεόντοσιτς.

Ο Σλούκας μπήκε "καυτός" στο δεύτερο μέρος σκοράροντας για 3 και στην αμέσως επόμενη κατοχή τον... μιμήθηκε ο Γκριγκόνις (44-33). Οι Πράσινοι ωστόσο έμειναν "άσφαιροι" για περίπου δύο λεπτά, δίνοντας στους Σέρβους την ευκαιρία να επιχειρήσουν νέα επιστροφή, τρέχοντας σερί 6-0 (44-39). Ο Γκραντ ήταν για ακόμα μία φορά αυτό που "ξεκόλλησε" τον Παναθηναϊκό, για να ακολουθήσει καλάθι του Μήτογλου (48-39). Ο Έλληνας άσος ήταν καθοριστικός στην τρίτη περίοδο, αφού σημείωσε ακόμα 5 πόντους για το +11 του Παναθηναϊκού (55-44). Ο Ερυθρός Αστέρας βρήκε δια χειρός Μπολομπό τον τρίποντο να μειώσει στους 7 (57-50), αλλά σε εκείνο το σημείο "μίλησε" η άμυνα και το πάθος των Πρασίνων. Ναν και Αντετοκούνμπο ξεσήκωσαν το ΟΑΚΑ με δύο εξαιρετικές άμυνες που κατέληξαν σε ισάριθμα καρφώματα και επανέφεραν τη διψήφια διαφορά του Τριφυλλιού (61-50) στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου.

Ο Μήτογλου ήταν ο πρωταγωνιστής και στις αρχές του 4ου δεκαλέπτου, πετυχαίνοντας καθοριστικούς πόντους που ανέβασαν τη διαφορά στους 13 (67-54). Σε εκείνο το σημείο ουσιαστικά το παιχνίδι τελείωσε. Ο Ερυθρός Αστέρας δεν είχε άλλη αντίδραση, τα... έσπασε από τα 6.75 και στα τελευταία λεπτά απλώς παραδόθηκε στη μοίρα του. Στο ΟΑΚΑ στήθηκε πάρτι, με τον Παναθηναϊκό να διευρύνει αργά αλλά σταθερά το υπέρ του προβάδισμα και τελικά να φτάνει στη νίκη με 82-65.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 38-31, 61-50, 82-65

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά της αναμέτρησης

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags