Facebook Pixel Άλμπα Βερολίνου - Ολυμπιακός: Όταν ξύπνησε... έκανε πάρτι ο Ολυμπιακός - "Παρέλαση" στο Βερολίνο με σούπερ άμυνα και Πίτερς (Vid)
Μπάσκετ
| 2023-12-29 22:39:00

Όταν ξύπνησε... έκανε πάρτι ο Ολυμπιακός - "Παρέλαση" στο Βερολίνο με σούπερ άμυνα και Πίτερς (Vid)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου

Αν και βρέθηκαν στο -11 στη 2η περίοδο, οι Ερυθρόλευκοι σοβαρεύτηκαν και δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στην Άλμπα, την οποία συνέτριψαν με 94-67.
 

Ο Ολυμπιακός φρόντισε να μην μπλέξει σε μπελάδες και... ξύπνησε όσο ήταν νωρίς στο Βερολίνο, πανηγυρίζοντας εν τέλει με μία εμφατική νίκη επί της Άλμπα (94-67), που ανέβασε το ρεκόρ του στο 9-8.

Τη χαλαρότητα των πρώτων 16 λεπτών, που έφεραν την Άλμπα στο +16 διαδέχθηκε η αποφασιστική αντίδραση των παικτών του Ολυμπιακού, οι οποίοι βρήκαν αρχικά ρυθμό μέσω της άμυνας και εν συνεχεία έστησαν... πάρτι στο αντίπαλο καλάθι, μην αφήνοντας τους Γερμανούς να πάρουν ανάσα στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Πίτερς ήταν εντυπωσιακός, καθώς πήρε μπρος στο δεύτερο μέρος και ολοκλήρωσε το ματς με 23 πόντους, όντας ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού. Δεν ήταν ωστόσο ο μόνος διακριθέντας από τον Ολυμπιακό, που είχε σε εξαιρετική βραδιά τον Γουίλιαμς-Γκος (13π.), αλλά και τους Φαλ (12π. και 6 ριμπάουντ), Λαρεντζάκη (10π.), Παπανικολάου (9π.), ΜακΚίσικ (9π.).

Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, Ματ Τόμας, ήταν ο κορυφαίος της Άλμπα με 15 πόντους, ο Σπανιόλο πρόσθεσε 11 και ο Μπράουν 10 πόντους.

Στην επιστροφή της Euroleague με το νέο έτος, οι Ερυθρόλευκοι έχουν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να φτάσουν σε τρίτη σερί νίκη, καθώς υποδέχονται στο ΣΕΦ τη λαβωμένη από τραυματισμούς Αρμάνι Μιλάνο (2/1).

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ στα πρώτα λεπτά. Από την πλευρά του Ολυμπιακού μπήκαν "ζεστοί" οι Παπανικολάου, Γουόκαπ και Φαλ, ενώ από την Άλμπα ο Τίμαν ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο πρώτο δεκάλεπτο. Μπορεί να μην σκόραρε πολύ όμως έκανε... όλα τα υπόλοιπα, με όλο το παιχνίδι της γερμανικής ομάδας να περνά από τα χέρια του.

Ο Ολυμπιακός κρατούσε το προβάδισμα (18-19) έως το 7ο λεπτό, όταν ένα καλάθι του Μπράουν έβαλε μπροστά την Άλμπα με 20-19. Οι Ερυθρόλευκοι άρχισαν να παίζουν σαν... υπνωτισμένοι, με επιπολαιότητες στην επίθεση και χωρίς ενέργεια στην άμυνα, αφήνοντας την Άλμπα να παρασύρει το παιχνίδι σε έναν τρελό ρυθμό. Ο Μπράουν εκμεταλλεύτηκε το "μπλακ-άουτ" της ομάδας του Μπαρτζώκα και με 7 σερί πόντους έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με +6 για τους Γερμανούς (25-19).

Ο Μπράουν συνέχισε το προσωπικό του ρεσιτάλ με τρίποντο (28-19), προτού ο Ολυμπιακός πάρει μία ανάσα με εύστοχο ζευγάρι βολών του Λαρεντζάκη (28-21). Ήταν όμως εμφανές πως κάτι δεν πήγαινε καλά για τους Πειραιώτες, οι οποίοι δέχθηκαν δύο τρίποντα (από Τόμας και Μάτισεκ), με αποτέλεσμα να βρεθούν στο -11 (34-23). Αυτή η διαφορά διατηρήθηκε έως το 16ο λεπτό (36-25), σημείο που σήμανε την οριστική αφύπνιση του Ολυμπιακού.

Δύο συνεχόμενα κλεψίμα και εύκολα καλάθια του Γουίλιαμς-Γκος σήμαναν το ξεκίνημα της "ερυθρόλευκης" αντεπίθεσης (36-29), για να ακολουθήσουν 2/2 βολές του Λαρεντζάκης και το πρώτο καλάθι του Σίκμα στο ματς (36-33). Σπανιόλο και Τόμας έτρεξαν ένα μίνι σερί 4-0 για την Άλμπα (40-33), αλλά ο Ολυμπιακός είχε την απάντηση καθώς δύο συνεχόμενα τρίποντα από Λαρεντζάκη και Γουίλιαμς-Γκος τον έφεραν στο -1 (40-39). Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 43-39, αφού ο Σπανιόλο πέτυχε το τελευταίο καλάθι του πρώτου μέρους με σουτ τριών πόντων.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού επέστρεψαν... αγριεμένοι από τα αποδυτήρια και ολοκλήρωσαν την ανατροπή που ήδη από το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου φαινόταν να είναι θέμα χρόνου. Το ξεκίνημα στην επανάληψη ήταν "εκρηκτικό" για τους Ερυθρόλευκους, με τον Πίτερς να πετυχαίνει 5 σερί πόντους και τον Κάνααν να σκοράρει με τρίποντο (43-48). Η ερυθρόλευκη άμυνα δεν άφηνε πλέον το παραμικρό περιθώριο στους παίκτες της Άλμπα, αναγκάζοντάς τους σε λάθη και τραβηγμένα σουτ. Κάπως έτσι η διαφορά δεν άργησε να φτάσει σε διψήφια επίπεδα (45-56) μετά από βολές του Γουόκαπ. Η Άλμπα έκανε ουσιαστικά την τελευταία της προσπάθεια να επιστρέψει στο σκορ μέσω των τριπόντων του "ζεστού" Τόμας (51-58). Παρ' όλα αυτά, ο Πίτερς δεν πτοήθηκε και με επιθετικό ρεσιτάλ διέλυσε κάθε αμυντικό πλάνο των Γερμανών σκοράροντας κατά ριπάς. Ο Αμερικάνος ήταν αυτός που εκτόξευσε το ερυθρόλευκο προβάδισμα στο +16 (51-67) στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, που ήταν ονειρικό για τον Ολυμπιακό, με επι μέρους σκορ 27-8!

Το παιχνίδι είχε ουσιαστικά τελειώσει και το τελευταίο δεκάλεπτο έμοιαζε περισσότερο με τυπική διαδικασία. Με τρίποντο του Παπανικολάου o Ολυμπιακός ξέφυγε με +20 (53-73). Οι Ντέλοου, Σνάιντερ και Σπανιόλο μείωσαν σε 59-73, για να απαντήσει με πολυφωνία στην επίθεση ο Ολυμπιακός (Πίτερς, Γουίλιαμς-Γκος, Μιλουτίνοφ, Σίκμα) για το 65-91. Το τρίποντο του ΜακΚίσικ στα 24΄΄ πριν τη λήξη διαμόρφωσε το 65-94, ενώ ο Ουέτζελ μείωσε το τελικό 67-94.

Τα δεκάλεπτα: 25-19, 43-40, 51-67, 67-94

ΆΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (Ίσραελ Γκονθάλεθ): Μπράουν 10 (2), Σπανιόλο 11 (1), Ουέτζελ 8, Ντελόβ 5 (1), Ματίσεκ 3 (1), Σνάιντερ 2, Τόμας 15 (3), Κουμάτζε 2, Ραπίκε, Τίμαν 5 (1), Μπιν 6 (2)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 4, Ουίλιαμς-Γκος 13 (1), Κέινααν 6 (2), Λαρεντζάκης 10 (2), Φαλ 12, Παπανικολάου 9 (2), Πίτερς 23 (2), Μιλουτίνοβ 4, Σίκμα 4, ΜακΚίσικ 9 (1)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags