Facebook Pixel Μπασκόνια - Παναθηναϊκός: "Εκτελεστής" Ολυμπιακού και ΠΑΟ - Ζημιά στον Αταμάν οι… κοντοί - Κι όμως, ο Ναν τα έχασε όλα! (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2024-01-04 00:14:00

"Εκτελεστής" Ολυμπιακού και ΠΑΟ - Ζημιά στον Αταμάν οι… κοντοί - Κι όμως, ο Ναν τα έχασε όλα! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Pick n' Scroll

Πώς από μία εύκολη νίκη, έφτασε σε ήττα-αυτοκτονία; Οι Πράσινοι βρέθηκαν στο +17 με ηγέτη τον Αμερικανό, ωστόσο ο ίδιος στο φινάλε τα έκανε όλα λάθος και οι Πράσινοι έχασαν ένα δικό τους ματς στην Μπασκόνια.

Ενα ακόμη χαμένο παιχνίδι, μία ακόμη μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» έχασαν ένα ακόμη δικό τους παιχνίδι με την Μπασκόνια να χαμογελάει στο φινάλε, επικρατώντας με 75-73. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έφτασε στο σημείο να προηγηθεί και με 17 πόντους, αλλά οι Βάσκοι ροκάνισαν την διαφορά και εν τέλει έκαναν την φοβερή ανατροπή. Και με καλάθι του Μίλερ-ΜακΙντάιρ, λίγο πριν από το φινάλε, πήραν τη νίκη. Με τον παίκτη, δηλαδή, που είχε εκτελέσει και τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

Ο Ναν ήταν μεγαλειώδης στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, αλλά στο τέλος έχασε όλα τα σουτ. Κάτι, που κόστισε. 

Το άστρο του Κέντρικ Ναν έλαμψε στο πρώτο ημίχρονο. Ο Αμερικάνος γκαρντ ήταν εκείνος, που έκανε την διαφορά για τον Παναθηναϊκό, καθώς σημείωσε 13 πόντους, μην έχοντας αντίπαλο στα μέτρα του. Αυτή του η παρουσία είχε ως αποτέλεσμα μετά από ένα σημείο οι «πράσινοι» να έχουν το πάνω χέρι στο παιχνίδι και να πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με 11 πόντους (37-26).

Ο Ναν ήταν ο ένας λόγος και ο άλλος ήταν η άμυνα, που έπαιξε ο Παναθηναϊκός. Μία άμυνα, που σε αρκετές επιθέσεις της Μπασκόνια έκανε τους Ισπανούς να μην μπορούν να εκδηλώσουν επίθεση της προκοπής, πετώντας την μπάλα με την εκπνοή των 24 δευτερολέπτων.

Η Μπασκόνια πήγε στα αποδυτήρια με το -11 καθώς έχασε και τα ριμπάουντ: οι παίκτες της πήραν 16 με αυτούς τους Παναθηναϊκού να μαζεύουν 27. Είναι μία διαφορά, που έπαιξε και αυτή το ρόλο της σε αυτό το πρώτο ημίχρονο.

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός ανέβασε ακόμη περισσότερο ταχύτητα, πηγαίνοντας την διαφορά στους 17 πόντους και δείχνοντας έτσι ότι θα έχει ένα εύκολο βράδυ. Οι Βάσκοι, όμως, ήταν αποφασισμένοι να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους και αυτό το επιβεβαίωσαν στη πράξη. Με πολύ χαμηλό σχήμα έκαναν φοβερή αντεπίθεση και στην τέταρτη περίοδο μάλιστα μπόρεσαν να ισοφαρίσουν σε 63-63 με τον Τσίμα Μονέκε να έχει πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο Ναν, όμως, ήταν σε μεγάλη βραδιά. Εβαλε μεγάλο τρίποντο, έβαλε μεγάλο τρίποντο επίσης και ο Σλούκας. Με το σκορ να πηγαίνει στο 72-68 υπέρ της ελληνικής ομάδας. Η Μπασκόνια, όμως, δεν τα παράτησε. Ισοφάρισε και εν τέλει πήρε τη νίκη με μεγάλο σουτ του ΜακΙντάιρ, 9 δέκατα πριν από το φινάλε. Με τον Ναν την ίδια ώρα να έχει σταματήσει να έχει επαφή με το καλάθι. Το σουτ του Μήτογλου στο διάστημα, που απέμεινε, δεν βρήκε τον στόχο και έτσι ήρθε η ήττα για το «τριφύλλι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο... κόκκινο η αγωνία για Σλούκα στον ΠΑΟ - Πρόβλημα στον προσαγωγό για τον αρχηγό του Τριφυλλιού!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags