Facebook Pixel Βαλένθια - Παναθηναϊκός: Μπαίνει 4αδα ο ΠΑΟ, "σκάει" και μεταγραφή για F4 - Έγινε... Σλούκας κι έδωσε απαντήσεις ο Βιλντόσα! (Vid)
Μπάσκετ
| 2024-01-06 00:12:00

Έσπασε την κατάρα, μπαίνει 4αδα ο ΠΑΟ - "Σκάει" και μεταγραφή για F4 - Έγινε... Σλούκας ο Βιλντόσα! (Vid)

του Pick n' Scroll

Ο Αργεντινός οδήγησε το Τριφύλλι σε ένα τεράστιο διπλό και πιο κοντά στο πλεονέκτημα έδρας, αρπάζοντας την ευκαιρία και... κλείνοντας στόματα. Οι Πράσινοι πάντως θα φέρουν κι άλλο παίκτη!

Ο Παναθηναϊκός έπειτα από ένα ακόμη θρίλερ έσπασε την κακή για αυτόν παράδοση στην Ισπανία. Μετρούσε 18 συνεχόμενες ήττες στη χώρα των «ταυρομάχων», αλλά πλέον αυτό δεν ισχύει καθώς το βράδυ της Παρασκευής κέρδισε με 82-81 την Βαλένθια.

Ο Βιλντόζα ήταν εκείνος, που έκανε την διαφορά με τον Αργεντίνο να καλύπτει το κενό του τραυματία Σλούκα, ενώ ο Λεσόρ πέτυχε την μεγάλη βολή, που έδωσε τη νίκη στο τέλος στους «πράσινους». Οι τελευταίοι όσο περνάει ο καιρός βλέπουν ολοένα και περισσότερο το ενδεχόμενο του πλεονεκτήματος της έδρας, ενώ δεν πρέπει να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο απόκτησης ψηλού με τον Μπαλτσερόφσκι να μην πατάει καθόλου παρκέ.

Η Βαλένθια ήταν εκείνη, που είχε το πάνω χέρι στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Η ισπανική ομάδα αυτή τη φορά δεν στηρίχτηκε στην άμυνά της, αλλά στην επίθεσή της. Πήρε λύσεις από πολλούς παίκτες και αυτό της επέτρεψε να είναι το αφεντικό στα περισσότερα λεπτά του εικοσαλέπτου. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο ο Πουέρτο δεν σημείωσε πόντο σε αυτό το πρώτο ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη είχε κακό τρίποντο (28.6%), αλλά όσο πέρναγε η ώρα, ανέβαζε την απόδοσή του. ‘Η μάλλον βρήκε το σχήμα, που του πήγαινε καλύτερα. Ο Γκραντ ήταν η σταθερά του εξάστερου σε αυτό το πρώτο ημίχρονο, αλλά ο Βιλντόζα ήταν εκείνος, που έδωσε το κάτι παραπάνω στην δεύτερη περίοδο. Κάτι, που είχε ως αποτέλεσμα κάποια στιγμή να προηγηθεί ο Παναθηναϊκός με 38-37, ενώ πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με 47-47, με τρίποντο του Γκραντ σχεδόν με το φινάλε του ημιχρόνου.

Στην τρίτη περίοδο οι «πράσινοι» ανέβασαν ακόμη περισσότερο ταχύτητα και μάλιστα κατάφεραν να προηγηθούν με 59-52. Για ένα ακόμη παιχνίδι, όμως, έχασαν τέτοια διαφορά μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Ο Τζάρεντ Χάρπερ άρχισε να βρίσκει τον δρόμο προς το καλάθι από το τρίποντο και η Βαλένθια μετά από ένα σημείο κατάφερε να προσπεράσει. Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με 69-66 υπέρ των Ισπανών, χάρη σε ένα γκολ-φάουλ του Ρέβερς.

Η Βαλένθια προηγήθηκε στη συνέχεια με 73-66, αλλά έμεινε για σχεδόν 5 λεπτά χωρίς καλάθι. Ο Παναθηναϊκός δεν το αξιοποίησε στο έπακρο αυτό, αλλά στο 38’ κατάφερε να ισοφαρίσει σε 77-77 με καλάθι του Λεσόρ.

Οι Ισπανοί είχαν απάντηση, αλλά έχασαν βολή με τον Τζόουνς λίγο πριν από το φινάλε. Και το 81-79 δεν έγινε 82-79. Με τον Βιλντόζα να ισοφαρίζει στα 18΄΄ πριν από το τέλος σε 81-81. Ο Χάρπερ αστόχησε σε τρίποντο και περίπου 2΄΄ πριν από το φινάλε ο Λεσόρ πήρε φάουλ από τον Ντέιβις. Ο Γάλλος αστόχησε στη πρώτη, έβαλε την δεύτερη και έδωσε τη νίκη στον Παναθηναϊκό, αφού το τελευταίο σουτ του Οζελέγιε (τρίποντο) δεν βρήκε τον στόχο. 



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ρουκέτα" Γιαννακόπουλου: "Από τη μαφία του Μπερτομέου, έχουμε πάει στη μαφία του Μποντιρόγκα"!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags