Μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Εφές με 83-76, χάρη σε σπουδαίο αγώνα του Γκριγκόνις και εξαιρετικό Ναν. Στο 12-8 το ρεκόρ της ελληνικής ομάδας, επόμενο ματς στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο τη Μονακό.

Χωρίς Βιλντόζα - Παπαπέτρου ο ΠΑΟ, τα 2 προβλήματα της Εφές

Στο ΟΑΚΑ που είχε μαζέψει περίπου 15.000 οπαδούς του Παναθηναϊκού, οι πράσινοι δεν είχαν διαθέσιμο τον τραυματία Λούκα Βιλντόζα, ο οποίος πέρασε την πόρτα του χειρουργείου ενώ εκτός δωδεκάδας ήταν και ο Ιωάννης Παπαπέτρου. Εκτός λόγω ίωσης παρέμεινε και ο Λευτέρης Μαντζούκας, με τον Δημήτρη Μωραΐτη να παίρνει θέση στην...11άδα. Από την άλλη πλευρά, ο Ερντέμ Τσαν δεν είχε στη διάθεσή του τους τραυματίες Ουίλ Κλάιμπερν και Ταϊρίκ Τζόουνς. 

Αναλυτικά οι επιλογές των δύο ομάδων ήταν:

Παναθηναϊκός: Καλαϊτζάκης, Μωραΐτης, Μπαλτσερόφσκι, Σλούκας, Γκραντ, Ναν, Λεσόρ, Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις, Ερνανγκόμεθ, Μήτογλου. 

Αναντολού Εφές: Λάρκιν, Μπομπουά, Μπράιαντ, Ονσέλ, Γκαζί, Τόμπσον, Πλάις, Χόλατζ, Οσμάνι, Οτούρου, Ντάουμ, Ουίλις.

Πράσινη... καταιγίδα στο ΟΑΚΑ!

Η Εφές ξεκίνησε αποφασιστικά τον αγώνα, τρέχοντας σερί 5-0. Οι πράσινοι, όμως, με τρίποντο του Μήτογλου και 5 διαδοχικούς πόντους του Μάριους Γκριγκόνις πήραν προβάδισμα. Ο Μπράιαντ αντέδρασε, όμως ο Μήτογλου δήλωσε εκ νέου παρών. Ο Γκριγκόνις είχε πάρει φωτιά και έκανε ό,τι ήθελε με τον Λιθουανό να στέλνει τον Παναθηναϊκό και στο +12!

Σημαντικό για τους παίκτες του Αταμάν ήταν πως πήραν νωρίς 3 φάουλ από τον Ουτούρου, στέλνοντάς τον στον πάγκο. Πριν το φινάλε της πρώτης περιόδου, ο Κώστας Σλούκας πέρασε στην αναμέτρηση και ήταν ουσιαστικός και με τρίποντό του διαμορφώθηκε το τελικό 25-14 το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου.

Το Τριφύλλι συνέχισε με την ίδια ορμή και στη συνέχεια, με την ελληνική ομάδα να φτάνει και στο 38-16 με καλάθια από Ναν, Λεσόρ, Αντετοκούνμπο και Γκριγκόνις. Όπως ήταν λογικό, η Εφές προσπάθησε να απαντήσει όμως ο Γκραντ ''εξαφάνισε'' τον Σέιν Λάρκιν με άμυνα για... σεμινάριο. Μπομπουά, Πλάις και Μπράιαντ έδωσαν ανάσα για τους Τούρκους, με τη διαφορά να πέφτει στους 15 πόντους.

Ο Ματίας Λεσόρ, όμως, εκμεταλλεύτηκε το εμφανές πρόβλημα στη ρακέτα και ''οργίασε'' ενώ ένα εντυπωσιακό σουτ του Ναν διαμόρφωσε το 51-35. Με αυτό το σκορ πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια και ο κόσμος στο ΟΑΚΑ έτριβε τα μάτια του!

Με ''όργια'' Γκριγκόνις πέτυχε σπουδαία νίκη!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ίδιο πρωταγωνιστή: ο Μάριους Γκριγκόνις ευστόχησε σε τρίποντο και αύξησε τη διαφορά. Η Εφές μείωσε με τον Λάρκιν να έρχεται επιτέλους σε επαφή με το καλάθι του Τριφυλλιού, όμως ο Λιθουανός πέτυχε το 6ο του εύστοχο σουτ σε προσπάθεια έξω από τα 6,75 μέτρα σε ισάριθμες προσπάθειες.

Ο Λάρκιν έβαλε τρίποντο, ενώ μείωσαν και στους 8 για το 59-51. Ο Αταμάν κάλεσε τάιμ άουτ εσπευσμένα, φοβούμενος τα χειρότερα. Ο Λεσόρ σκόραρε, όμως ο Πλάις ήταν εξαιρετικός και δε σταματούσε να πετυχαίνει καλάθια. Ο Μήτογλου ήταν εκεί και παρά την πίεση των Τούρκων το σκορ δεκαλέπτου ήταν το 68-57. Ο Αντετοκούνμπο έδωσε πολύτιμες βοήθειες στην πράσινη επίθεση, όμως ο Μπομπουά με 7 σερί πόντους μείωσε σε 76-70.  Ο Γάλλος έκανε το 76-73 2 λεπτά πριν το φινάλε. Ο Γκραντ πέτυχε μεγάλο καλάθι για το 79-73, ενώ ο Σλούκας πήγε στη γραμμή των βολών και έκανε το +8.

Η τουρκική ομάδα προσπάθησε να βρει γρήγορο σουτ και ο Μπομπουά πήρε φάουλ, εκτελώντας βόλες. Αυτός κατάφερε να πετύχει τη μία, ενώ ο Λάρκιν σκόραρε στην επόμενη φάση. Ο Μήτογλου σημείωσε 2/2 βολές για το τελικό 83-76 και έτσι ήρθε η σπουδαία επικράτηση!