Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Άλλαξε τακτική ο Αταμάν, το πήρε και με… 7 παίκτες - Ημίχρονο καριέρας ο Γκριγκόνις, κομβικός Αντετοκούνμπο
Μπάσκετ
| 2024-01-09 23:29:00

Άλλαξε τακτική ο Αταμάν, το πήρε και με… 7 παίκτες - Ημίχρονο καριέρας ο Γκριγκόνις, κομβικός Αντετοκούνμπο

του Pick n' Scroll

Η απόφαση-έκπληξη του Τούρκου και γιατί έγινε θρίλερ. Οι Πράσινοι μετά το εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο κινδύνεψαν να χάσουν το ματς από την Εφές, με τον προπονητή τους να κλείνει πάρα πολύ το ρόστερ.

Ο Παναθηναϊκός έκανε τα εύκολα, δύσκολα με την Εφές πριν σημειώσει μία ακόμη μεγάλη νίκη (83-76). Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν μέχρι και με 22 πόντους, αλλά το παιχνίδι έγινε ντέρμπι και δεν ήθελε και πολύ οι Τούρκοι να ήταν εκείνοι, που θα πάρουν τη νίκη. Ο Γκραντ πέτυχε μεγάλο τρίποντο στο τέλος, ο Αντετοκούνμπο ήταν κομβικός και στις δύο άκρες του γηπέδου και ο Παναθηναϊκός πέτυχε τον στόχο του με τον Αταμάν να μην ανοίγει πολύ το ρόστερ του και στην ουσία να παίζει με 7 παίκτες.

Εντυπωσιακός ήταν στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός. Μπήκε φουριόζος στο παρκέ και έπιασε από τον λαιμό την Εφές, δίνοντας την να καταλάβει. Με τον Μάριους Γκριγκόνις να κάνει ένα από τα καλύτερά εικοσάλεπτα της καριέρας του με 15 πόντους οι «πράσινοι» ήταν τα απόλυτα αφεντικά στο παρκέ, φτάνοντας την διαφορά και στους 22 πόντους. Με τον Ντίνο Μήτογλου να είναι άξιος συμπαραστάτης του Λιθουανού και την ίδια ώρα να μπαίνουν βροχή τα τρίποντα από πλευράς της ομάδας του Εργκίν Αταμάν.

Την ίδια ώρα η άμυνα ήταν σε εξαιρετικό επίπεδο, κάτι, που φαίνεται και από το γεγονός ότι ο Σέιν Λάρκιν έμεινε άποντος στο πρώτο μέρος. Η Εφές μπόρεσε και μείωσε στο 51-35 του ημιχρόνου γιατί από ένα σημείο και μετά με την άμυνα εστιασμένη στον Λάρκιν μπόρεσαν οι υπόλοιποι παίκτες της να βρουν τον στόχο από το τρίποντο.

Στην τρίτη περίοδο ο Λάρκιν άρχισε κάπως να ξυπνάει, μαζί του και ο Ντάριους Τόμπσον. Κάτι, που είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα τους να μειώσει στο 59-51. Η αντίδραση του Παναθηναϊκού, όμως, ήταν άμεση. Βρήκε λύσεις στην επίθεση από διάφορους παίκτες και έτσι δεν επέτρεψε στην Εφές να πλησιάσει περισσότερο. Με το τρίτο δεκάλεπτο να τελειώνει με 68-57.

Οι Τούρκοι, όμως, συνέχισαν την προσπάθειά τους. Και με δύο τρίποντα των Ουίλις και Μπομπουά πλησίασαν στο 76-70. Σε εκείνο το σημείο μάλιστα μπορούσαν και κάτι ακόμη, αλλά ο Κώστας Αντετοκούνμπο έκοψε εντυπωσιακά τον Πλάις.

Το πήραν, όμως, το κάτι παραπάνω πιο μετά με τρίποντο του Μπομπουά. Ο Πλάις είχε ευκαιρία να ισοφαρίσει αλλά αστόχησε σε τρίποντο, κάτι, που δεν έκανε στην επόμενη φάση ο Γκραντ, κάνοντας το 79-73. Ο Σλούκας ευστόχησε στις δύο βολές που κέρδισε και κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός πέτυχε μία ακόμη μεγάλη νίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συρίγος για ΠΑΟ: Εξωπραγματική άμυνα, game changer o Αντετοκούνμπο - Να το λύσει τώρα όμως ο Αταμάν!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags