Facebook Pixel Μπασκόνια - Ολυμπιακός: SOS για Ολυμπιακό, έχασε και στη Μπασκόνια - Τα έκανε όλα λάθος και... τρέχει - Τελικός με Μακάμπι! (Vid)
Μπάσκετ
| 2024-01-12 23:15:00

SOS για Ολυμπιακό, έχασε και στη Μπασκόνια - Τα έκανε όλα λάθος και... τρέχει - "Τελικός" με Μακάμπι! (Vid)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου

Δεύτερη σερί ήττα για τους Ερυθρόλευκους, οι οποίοι απογοήτευσαν στο δεύτερο ημίχρονο και έφυγαν ηττημένοι από τη Βιτόρια με 80-69.

Κακή εμφάνιση για τον Ολυμπιακό, που μετά από τη Μπαρτσελόνα "λύγισε" και από τη Μπασκόνια με 80-69.

Οι Ερυθρόλευκοι κόντραραν τους Βάσκους για ένα ημίχρονο (33-32), αλλά στο δεύτερο παρουσιάστηκαν αποδιοργανωμένοι, έχασαν την επαφή στο σκορ και ολοκλήρωσαν τον αγώνα με συνολικά 17 λάθη.

Τα πράγματα ζορίζουν για την ομάδα του Μπαρτζώκα, αφού με ρεκόρ 11-10 έπεσε στις δύο νίκες κάτω από την πρώτη 4άδα και μία κάτω από την 6άδα. Συνεπώς η προσεχής αναμέτρηση με τη Μακάμπι στο ΣΕΦ (18/1) αποκτά καθοριστικό χαρακτήρα.

Ο Κάνααν με εξαιρετική εμφάνιση (19 π. με 5/9 τρίποντα) ξεχώρισε για τον Ολυμπιακό, ενώ ο Πετρούσεφ αποτελεί το μεγαλύτερο κέρδος για τους Ερυθρόλευκους, αφού έκανε την καλύτερη του εμφάνιση με τη φανέλα του Ολυμπιακού (14 π. και 4 ριμπάουντ). Οι Μιλουτίνοφ και Γουίλιαμς-Γκος πρόσθεσαν από 12 πόντους έκαστος, με τον πρώτο να κατεβάζει επίσης 14 ριμπάουντ.

Ο Χάουαρντ πλήγωσε τον Ολυμπιακό με 21 πόντους (5/9 τρίποντα), ο Μονέκε σκόραρε 13 πόντους, ο Ντίεθ σημείωσε 11 και ο Σεντεκέρσκις 10 πόντους.

Η εξέλιξη του αγώνα:

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ με έλλειμμα συγκέντρωσης, όπως δείχνουν τα 4 λάθη που έκανε σε μόλις 6 λεπτά αγώνα στο ξεκίνημα. Ωστόσο τα εύστοχα σουτ τριών πόντων των Ερυθρολεύκων, κυρίως δια χειρός του "καυτού" Κάνααν, τους κράτησαν κοντά στο σκορ. Τέσσερα τρίποντα (Κάνααν και Γουόκαπ για Ολυμπιακό, Ντίεθ και Σεντεκέρσκις για Μπασκόνια) διαμόρφωσαν το αρχικό 6-6, με τους Βάσκους να τρέχουν εν συνεχεία μίνι σερί 5-0 (11-6). Ο Κάνααν σκόραρε για 3, ο Ντίεθ απάντησε, όμως το τρίτο τρίποντο του Κάνααν στη συνέχεια έφερε τον Ολυμπιακό σε απόσταση βολής (14-12). Ο Γουίλιαμς-Γκος ισοφάρισε και ο τρομερός Κάνααν σκόραρε από τα 6.75 για 4η φορά, κάνοντας το 14-17, που ήταν το τελικό σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο.

Ο Πετρούσεφ -ο οποίος ήρθε από τον πάγκο και έδωσε λύσεις με 8 πόντους στη 2η περίοδο- σκόραρε δύο συνεχόμενα καλάθια για το +7 του Ολυμπιακού (14-21), προτού μειώσει με τρίποντο (17-21) ο Χάουαρντ. Οι Ερυθρόλευκοι "βραχυκύκλωσαν" και έκαναν αρκετά λάθη (9 στο πρώτο ημίχρονο), με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς σκορ για σχεδόν 4 λεπτά, διάστημα κατά το οποίο η Μπασκόνια έτρεξε σερί 11-3 και να προηγηθούν 25-21. Ο Μιλουτίνοφ "ξεκόλλησε" προσωρινά τον Ολυμπιακό (25-23), αλλά οι Ρογκαβόπουλου και Μονέκε ανέλαβαν δράση με τους Βάσκους να ξεφεύγουν για πρώτη φορά με +7 (31-24).

Η αντίδραση της ομάδας του Μπαρτζώκα ήταν άμεση. Ο Ολυμπιακός χτύπησε κοντά στη ρακέτα και πήρε σκορ από Πετρούσεφ και Μιλουτίνοφ προσπερνώντας στο σκορ (32-31). Εν τέλει, οι Πειραιώτες πήγαν στο ημίχρονο με -1 αφού ο Κότσαρ σκόραρε το τελευταίο καλάθι του πρώτου μέρους (33-32).

Κοντά στο σκορ έμειναν οι δύο ομάδες στο πρώτο πεντάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου. Οι Μιλουτίνοφ και Κάνααν συνέχισαν να σκοράρουν, ο Πίτερς σημείωσε το πρώτο του καλάθι (σ.σ. είχε μείνει εκτός δράσης για αρκετά λεπτά στο πρώτο μέρος λόγω τραυματισμού στο πρόσωπο) και οι Ερυθρόλευκοι έβρισκαν απαντήσεις στα προβλήματα που τους έβαζε η Μπασκόνια (40-38). Όλα αυτά έως το 25', αφού το δεύτερο μισό της 3ης περιόδου εξελίχθηκε με άσχημο τρόπο. Με μπροστάρη τον Μονέκε (δύο τρίποντα) οι Βάσκοι έτρεξαν επιμέρους σκορ 11-2 και ξέφυγαν με διψήφια διαφορά (51-40). Κάνααν και Γουίλιαμς-Γκος πέτυχαν 5 σερί πόντους (51-45) με τον Ολυμπιακό να δείχνει σφυγμό, αλλά τον Μονέκε να του επιφυλλάσσει εμφατική απάντηση. Πέντε πόντοι του Νιγηριανού και ένα τρίποντο του Κοστέλο έκλεισαν το 3ο δεκάλεπτο με σκορ 59-49.

Το ξεκίνημα στην τελευταία περίοδο ήταν ακόμα χειρότερο για τον Ολυμπιακό, καθώς η Μπασκόνια ξέφυγε με +14 (63-49) χάρη σε Μίλερ-ΜακΙντάιρ και Ντίεθ. Ο Φαλ σημείωσε 4 συνεχόμενους πόντους (63-53), όμως δεν είχε συμπαράσταση από τους συμπαίκτες του. Η Μπασκόνια απάντησε με σερί 7-0 (70-53) και ουσιαστικά... τελείωσε το ματς. Με μπροστάρηδες τους Γουίλιαμς – Γκος και Πετρούσεφ, ο Ολυμπιακός πλησίασε στους 9 (73-64), όμως στην πραγματικότητα δεν έβαλε ποτέ πίεση στον αντίπαλο. Η Μπασκόνια είχε ξανά απάντηση και έφτασε δίκαια στη νίκη με το τελικό 80-69, υποχρεώνοντας τους Ερυθρόλευκους στη 10η φετινή τους ήττα.

Τα δεκάλεπτα: 14-17, 33-32, 59-49, 80-69.

Αναλυτικά ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags