Facebook Pixel Ολυμπιακός - Γιώργος Μπαρτζώκας: Η 1η απόφαση Μπαρτζώκα - Ποιον αφήνει εκτός, επιστρέφει ο... εφιάλτης του ΠΑΟ - Δεν αντέχει άλλο ο Βεζένκοφ
Μπάσκετ
| 2024-01-13 13:00:00

Η 1η απόφαση Μπαρτζώκα - Ποιον αφήνει εκτός, επιστρέφει ο... εφιάλτης του ΠΑΟ - Δεν αντέχει άλλο ο Βεζένκοφ!

του Παναγιώτη Νικολάου

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον κόουτς, που δεν χαρίζεται! Ο Γιώργος Μπαρτζώκας καλείται να λάβει σημαντικές αποφάσεις για τις θέσεις των ξένων στην Ελλάδα και μοιάζει να έχει ''κυκλώσει'' έναν παίκτη, ενώ ο Σάσα Βεζένκοφ δεν την... παλεύει άλλο στους Σακραμέντο Κινγκς.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην πιο σημαντική καμπή της σεζόν, μιας και στην Ευρωλίγκα διανύουμε τον δεύτερο γύρο που θα κρίνει τα πάντα για τη συνέχεια και στην Ελλάδα πλησιάζει το Final-8 του Κυπέλλου. Οι ερυθρόλευκοι έχουν ρεκόρ 11-10 στην Ευρώπη μετά τις ήττες από Μπασκόνια και Μπαρτσελόνα στην Ισπανία, χαρακτηριστικό του ότι έχουν πέσει ένα σκαλοπάτι σε σχέση με πέρυσι και στις εγχώριες διοργανώσεις θέλουν να τα κατακτήσουν όλα.

Οι συνθήκες για τον Μπαρτζώκα μόνο ευοίωνες δεν είναι, καθώς είναι σαφές πως ο καλοκαιρινός σχεδιασμός δεν πήγε ιδανικά και ο κορυφαίος Έλληνας κόουτς προετοιμάζεται για τη δύσκολη συνέχεια. Ματς - σταθμός θα είναι ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό, σε λίγες μέρες, για το πρωτάθλημα και εκεί ο back-to-back προπονητής της χρονιάς στην Ευρωλίγκα καλείται να πάρει σημαντικές αποφάσεις.

Το λάθος με τον Σίκμα και ο ΜακΚίσικ που είναι ο... εφιάλτης του Παναθηναϊκού!

Συγκεκριμένα, πρέπει να δει ποιους θα αφήσει έξω λόγω διαβατηρίων. Αυτός που φαίνεται πως δε θα αγωνιστεί δεν είναι άλλος από τον Λουκ Σίκμα. Ο πολύπειρος Αμερικανός έπαιζε στην Άλμπα, ήταν η ''καβάτζα'' του Ολυμπιακού αν χαλούσε του Μίροτιτς και ήρθε ως επιλογή ασφαλείας. Επειδή, όμως, αυτό δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ οι ερυθρόλευκοι μοιάζουν να έχουν καταλάβει το λάθος τους και στο κρίσιμο ντέρμπι του ΟΑΚΑ ο 34χρονος δε θα είναι στην αποστολή.

Και τώρα μπαίνουμε στα... βαθιά. Μπραζντέικις ή Σακίλ ΜακΚίσικ; Ποιον από τους δύο θα επιλέξει ο Μπαρτζώκας για το παιχνίδι της Basket League, που θα κρίνει το πολυπόθητο πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς; Ο 25χρονος Λιθουανός δεν έχει διατηρήσει το στάτους του παίκτη κορμού που είχε στην αρχή της σεζόν και με την Αρμάνι Μιλάνο, μάλιστα, είχε μείνει εκτός 12άδας! Φαίνεται πως στον Ολυμπιακό τον πιστεύουν, αλλά τον βλέπουν ως ένα πρότζεκτ και όχι ως αυτόν που θα δώσει άμεσες λύσεις.

Και πάμε, τώρα, στον Σακ ΜακΚίσικ! Ο Αμερικανός ήταν... δακτυλοδεικτούμενος το περασμένο καλοκαίρι, με το κλίμα στον περίγυρο των Πειραιωτών να είναι ιδιαίτερα ''πολεμικό'' απέναντί του λόγω του περίεργου τραυματισμού του. Αυτά, όμως, ξεχάστηκαν μπαμ - μπαμ όταν ο 33χρονος άσος μπήκε στα παρκέ. Ο Αμερικανός απέδειξε γιατί είναι ο αγαπημένος της κόκκινης εξέδρας, έβαλε την τριποντάρα με τη Μονακό και αναμένεται να ξεκινήσει στο ΟΑΚΑ. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι ο ΜακΚίσικ είναι ο... εφιάλτης του Παναθηναϊκού καθώς έχει κάνει τεράστια παιχνίδια με αντίπαλο τους πράσινους είτε στο ΣΕΦ είτε στην έδρα του Τριφυλλιού!

Ο Βεζένκοφ θα παλέψει... μέχρι τέλους για το όνειρο του ΝΒΑ!

Όλα όσα προαναφέραμε, δηλαδή ο προβληματισμός για παίκτες, οι δεύτερες σκέψεις και οι ανησυχίες στο κόκκινο ''στρατόπεδο'' δε θα υπήρχαν αν το περασμένο καλοκαίρι ο Σάσα Βεζένκοφ παρέμενε στον Ολυμπιακό. Ο Βούλγαρος παικταράς δεν μπορούσε να αρνηθεί την προοπτική του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο, το ΝΒΑ και μετά από το ασφυκτικό πρες των Σακραμέντο Κινγκς έκανε το άλμα ζωής για Αμερική.

Αυτό, βέβαια, δεν πήγε και πολύ καλά. Και εξηγούμαστε. Οι Σακραμέντο στο ματς με τους Χόρνετς πέτυχαν μια άνετη επικράτηση και ο κόουτς Μάικ Μπράουν ''επιστράτευσε'' 14 από τους 15 παίκτες του ρόστερ για τον αγώνα. Μαντέψτε ποιος δεν αγωνίστηκε ούτε για ένα δευτερόλεπτο: ο Σάσα Βεζένκοφ. Ο MVP της περασμένης Ευρωλίγκας δεν έχει παίξει στα 5 από τα τελευταία 6 ματς και είναι σαφές ότι το γυαλί με την ομάδα του έχει σπάσει. Δεν αντέχει άλλο!

Επειδή, όμως, ο Βεζένκοφ είναι αποφασισμένος να πετύχει στην Αμερική δεν το παρατάει και θα αλλάξει ομάδα. Το πώς θα γίνει αυτό δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα, αλλά η άθλια αντιμετώπισή του από το τεχνικό επιτελείο τον έχει βγάλει από τα ρούχα του και ένα κλαμπ στο οποίο θα μπορούσε να παίξει είναι οι Γιούτα Τζαζ. Οι εξελίξεις αναμένονται στο εγγύς μέλλον και όλα δείχνουν ότι ο Σάσα δεν έχει ξεμπερδέψει με τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιώργος Συρίγος για Ολυμπιακό: Να τελειώσουν τα πειράματα με Πετρούσεφ εδώ και τώρα - Ώρα για καθαρές αποφάσεις από Μπαρτζώκα (Vid)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags