Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Deadline" στον Ολυμπιακό μέχρι τις 7/2, αλλαγές μετά το ΟΑΚΑ - Φέρνουν τον δικό τους... Ναν οι Αγγελόπουλοι!
Μπάσκετ
| 2024-01-14 10:00:00

"Deadline" στον Ολυμπιακό μέχρι τις 7/2, αλλαγές μετά το ΟΑΚΑ - Φέρνουν τον δικό τους... Ναν οι Αγγελόπουλοι!

του Pick n' Scroll
"Deadline" στον Ολυμπιακό μέχρι τις 7/2, αλλαγές μετά το ΟΑΚΑ - Φέρνουν τον δικό τους... Ναν οι Αγγελόπουλοι!

Ο λάθος καλοκαιρινός σχεδιασμός και η μεταγραφή NBA. Στο Λιμάνι γνωρίζουν καλά πλέον τι λείπει από την ομάδα, θα δώσουν ελάχιστο χρόνο ακόμα και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό δεδομένα θα αλλάξει πολλά. Το Sportdog.gr αναλύει τις σκέψεις της διοίκησης μετά τα τελευταία αποτελέσματα...

Ο Ολυμπιακός πήγε στην Ισπανία για τα παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα και την Μπασκόνια, προερχόμενος από τέσσερις συνεχόμενες νίκες στην Ευρωλίγκα και επιθυμώντας σαφώς να τις κάνει περισσότερες. Και μία νίκη να έπαιρνε στη χώρα των «ταυρομάχων» θα ήταν ικανοποιημένος, αφού επρόκειτο για δύσκολα παιχνίδια. Τελικώς όχι μόνο επέστρεψε στην Αθήνα με άδεια τα χέρια, αλλά την ίδια ώρα γέμισε με μεγάλη απογοήτευση τον κόσμο του. Κυρίως για την τραγική παρουσία, που είχε στο δεύτερο ημίχρονο με την Μπασκόνια, εκεί, όπου «κρέμασε» και έχασε με κάτω τα χέρια. Πολύ πιο εύκολα από ό, τι δείχνει το τελικό 80-69.

Πλέον απομακρύνεται αρκετά το πλεονέκτημα της έδρας, ενώ μπαίνει και σε κίνδυνο η προσπάθεια πρόκρισης στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας. Και αυτά για μία ομάδα, που πρόπερσι και κυρίως πέρυσι ήταν αντικείμενο θαυμασμού από όλο τον κόσμο.

Το ερώτημα, που υπάρχει είναι αν σώζεται ή όχι η κατάσταση. Την απάντηση μόνο ο Μπαρτζώκας και οι παίκτες του μπορούν να την δώσουν. Και είναι δύσκολο να προβλέψεις τι θα γίνει.

Στον σχεδιασμό είναι ξεκάθαρο ότι αυτό το καλοκαίρι υπήρχαν αστοχίες, τις οποίες και πληρώνει τώρα η ομάδα. Κυρίως απουσιάζει ένας σκόρερ, ένας ηγέτης, που θα βγει μπροστά στα δύσκολα. Ενας Σλούκας, ένας Βεζένκοφ, ένας Ναν, για τον οποίο πάλεψε ο Ολυμπιακός, αλλά τελικώς τον απέκτησε ο Παναθηναϊκός.

Περιθώριο μεταγραφών στην Ευρωλίγκα υπάρχει μέχρι τις 7 Φλεβάρη και μένει να φανεί αν οι Πειραιώτες θα προσπαθήσουν να λύσουν το πρόβλημά τους εκ των έσω ή θα καταφύγουν σε μία ακόμη μεσούσης της σεζόν μεταγραφή. Ηδη έχουν προηγηθεί αυτές των Πετρούσεφ και Μήτρου-Λονγκ.

Πολύ κόσμος λέει ότι ένας… Εϊσι Λο μπορεί να σώσει την κατάσταση. Ενας γκαρντ, δηλαδή, που να έχει ποιότητα και που να το λέει η ψυχή του. Από την Ευρωλίγκα δεν μπορεί πλέον να κάνει μεταγραφή κανείς, αφού τελείωσε η προθεσμία. Μπορεί, όμως, από το ΝΒΑ, εκεί, όπου υπάρχει πλειάδα παικταράδων, σαν τον Ναν, που πήρε ο Παναθηναϊκός.

Δεν θα αργήσει να φανεί πως θα πορευτεί ο Ολυμπιακός. Ακολουθούν δύο παιχνίδια με την Μακάμπι και τον Παναθηναϊκό, που θα δείξουν πολλά. Όχι αυτή την Δευτέρα, αλλά την επόμενη οι «ερυθρόλευκοι» παίζουν με τους «πράσινους» στο ΟΑΚΑ. Αν κερδίσουν, θα αλλάξει το κλίμα. Αν όχι, τότε είναι πολύ πιθανό να πάει σε κάποιες νέες ριζικές αλλαγές η ομάδα του Πειραιά, μήπως και μπορέσει να βρει τον δρόμο της. 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η 1η απόφαση Μπαρτζώκα - Ποιον αφήνει εκτός, επιστρέφει ο... εφιάλτης του ΠΑΟ - Δεν αντέχει άλλο ο Βεζένκοφ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags