Ασταμάτητος, refuse to lose Παναθηναϊκός κέρδισε και την Παρτιζάν στο ΟΑΚΑ με 84-71. Οι πράσινοι με αυτή την επικράτηση πλησιάζουν τη δεύτερη θέση και σήμερα είχαν σε τρομερή ημέρα τους τρομερούς Λεσόρ και Μήτογλου! Επόμενος αγώνας στο ΟΑΚΑ με Ολυμπιακό.

Μέσα οι σέντερ του ΠΑΟ, εκτός ο Πάντερ!

Ο Παναθηναϊκός είχε τις... γνωστές απουσίες απέναντι στους Σέρβους. Για την ακρίβεια, ο Εργκίν Αταμάν δεν υπολόγιζε στους Λούκα Βιλντόζα, Όλεκ Μπαλτσερόφσκι και Λευτέρη Μαντζούκα μιας και Λεσόρ, Αντετοκούνμπο μπήκαν για την αναμέτρηση. Στην αντίπερα όχθη, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε στη διάθεσή του τον αστέρα της ομάδας του, Κέβιν Πάντερ, αλλά και τον πολύτιμο Αλέκσα Αβράμοβιτς.

Αναλυτικά οι επιλογές των δύο προπονητών:

Παναθηναϊκός (Εργκίν Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Μωραΐτης, Σλούκας, Σαμοντούροβ, Παπαπέτρου, Γκραντ, Ναν, Λεσόρ, Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις, Ερνανγκόμεθ, Μήτογλου.

Παρτιζάν (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Σμιθ, ΛεΝτέι, Κοπρίβιτσα, Σμάιλαγκιτς, Γιάραμαζ, Νάναλι, Τριφούνοβιτς, Άντζουσιτς, Ντοζίερ, Πονίτκα, Καμίνσκι, Καμπόκλο.

Ναν, Μήτογλου και Γκριγκόνις ''κουβάλησαν'' στο πρώτο μέρος

Ο Παναθηναϊκός πήρε το τζάμπολ της αναμέτρησης και ήταν αυτός που πέτυχε τους πρώτους πόντους του ματς, με τον Κέντρικ Ναν να ξεκινάει ζεστός. Ο Καμπόκλο με 4 σερί πόντους έβαλε σε θέση οδηγού την σερβική ομάδα, μέχρι να απαντήσει με τρίποντο ο Μήτογλου. Ντοζιέρ και Ναν σκόραραν για τις δύο ομάδες, όμως ο πρώτος έκανε σερί και σημείωσε το 7-12. Τότε χτύπησαν... καμπανάκια για το Τριφύλλι και με Λεσόρ, Μήτογλου και Ναν ανακτήθηκε γρήγορα το προβάδισμα. Ο Σμάιλαγκιτς είχε αντίδραση για τους φιλοξενούμενους, όμως η τρίποντη ''βόμβα'' του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ διαμόρφωσε το 18-16 το οποίο και ήταν σκορ πρώτης περιόδου.

Το δεύτερο δεκάλεπτο άρχισε με τον Σμιθ να ισοφαρίζει σε 18-18 και τον Κώστα Αντετοκούνμπο να δηλώνει παρών στον αγώνα με προσωπικά του καλάθια. Ο Ναν επανεμφανίστηκε για το 26-24, όμως ο Άντζουσιτς έβαλε μπροστά την Παρτιζάν ξανά. Ο Μήτογλου σκόραρε για τους πράσινους και από εκείνο το σημείο και μετά μίλησε... ο Super Μάριους Γκριγκόνις! Ο Λιθουανός δεν είχε πόντο στην πρώτη περίοδο και στη δεύτερη έκανε ''όργια'' με τρίποντα και όχι μόνο εκτοξεύοντας τη διαφορά στους 9, για το 40-31. Τότε οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έβγαλαν ψυχή και μείωσαν τάχιστα με Τριφούνοβιτς, Ντοζιέρ και ΛεΝτέι. Ο Νάναλι έκανε το 42-40, σκορ με το οποίο οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Μίλησε ο... νόμος του ΟΑΚΑ και ο ΠΑΟ αρνείται να χάσει!

Ο ΛεΝτέι ισοφάρισε με την εκκίνηση του δεύτερου μέρους, με τον Μήτογλου να απαντάει. Ο Νάναλι σκόραρε και ο Ναν αντέδρασε με τους ψηλούς των δύο ομάδων να μπαίνουν στο ''κόλπο'' για το 50-49. Η Παρτιζάν αποδείχθηκε... σκληρό καρύδι και με τον Ντοζιέ έγραψε το 53-54. Άντζουσιτς και Λεσόρ δε λάθεψαν από τη γραμμή της φιλανθρωπίας και ο Γάλλος σέντερ με καρφωματάρα σημείωσε το 58-58. Αυτό ήταν και το σκορ με το οποίο μπήκαν οι δύο ομάδες στην τελευταία περίοδο.

Στην έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου ο Κώστας Σλούκας με 2/2 βολές έκανε το 60-58 και στην άμυνα ο Γκραντ έκλεψε. Ο Ναν πήγε κι αυτός στις βολές, με τον Αμερικανό να είναι αλάνθαστος. Οι πράσινοι δε δέχθηκαν καλάθι ούτε στην επόμενη φάση και ο Λεσόρ έστειλε τη διαφορά στους 6, αναγκάζοντας τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να πάρει τάιμ άουτ! Νάναλι και Σμάιλαγκιτς μείωσαν σε 66-62, αλλά Σλούκας και Ναν πήγαν τη διαφορά στο +9! Ο Σμάιλαγκιτς μείωσε σε 71-64 και οι δύο ομάδες πέτυχαν καλάθια το 73-66. Ο Μήτογλου με τρίποντη ''ρουκέτα'' έκανε το +9 3:32' πριν το τέλος. Το σκορ πήγε στο 77-68 στην crunch time και οι Σέρβοι πήγαν στις βολές με τον Κομπόκλο να μειώνει στους 7. O Mήτογλου σημείωσε το 79-70, ο Νάναλι μείωσε στους 8 και ο Γκραντ έκανε το 82-71! Ο Λεσόρ διαμόρφωσε το 84-71 σε μια ονειρική βραδιά για το Τριφύλλι.